Buren boos over gebedsoproep moskee

10
3

Bewoners van de Vlaardingse Emmastraat zijn zwaar teleurgesteld dat de Ummet-moskee afgelopen vrijdag is begonnen de oproep tot gebed via de luidspreker te doen weerklinken. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

,,Ik vind het waardeloos,’’ zegt meneer Van der Spoel die vlakbij de moskee woont. ,,En je begrijpt er ook niets van. Ik zei nog tegen mijn vrouw: het lijkt wel kattengejank. Dan kunnen ze wel zeggen dat je het kunt vergelijken met een kerkklok, maar daaraan ben je al van jongs af aan gewend. En dadelijk doen ze het vijf keer per week of een keer per uur, zoals in Turkije.’’

10 REACTIES

 1. Tja, als deze meneer ermee opgegroeid was zou hij het geen kattegejank genoemd hebben. Het gaat bij deze mensen erom wie het als eerste voor elkaar krijgt om ons ‘pissed off’ te krijgen. Ben met hun kerkklok opgegroeid en nog erger ik me aan die klote klanken van die klok. Wordt tijd dat wij er eens masaal over gaan klagen over die rot klokken die elke zondag je uit je slaap ‘klokken’

 2. Weet je wat pas onbeschoft is? Om in een land waar iedereen het geloof mag beleiden dat hij of zij verkiest, zolang als je mensen er maar niet mee belast, e.o.a. geestelijke zo keihard uit een luidspreker gaat krijsen dat de hele buurt kan meegenieten. Islamitisch zijn is prima, dat moet kunnen, maar bij voorkeur wel op een iets subtielere manier.

 3. Kattenjank?? kijk dit vindt ik nou niets van die raccisten.
  tegenover buitenlanders oo mooi jaa enz.enz.. maar ondertussen ,, ik zou eigelijk zo graag met die spoel willen praten .. het is juist mooi dat er 5x per dag zo n geluid komt vanuit de moskee..

 4. wat voor praatjes heb jij wel niet, je moet gwn respect hebben tegen over ons want wij hebben ook respect voor jullie kk luidende kerkklokken die zondags altijd luiden als tiefes majah mnr toon meer respect voor ons wie weet wat er allemaal later gaat gebeuren!!!!

 5. ik heb nog nooit een buitenlander gezien of gehoord die de ezan mooi vind klinken. in Turkije niet, in andere landen met moslims ook niet, en ook niet in NL. dat begijp ik wel. het is ook vaak alleen te waarderen voor mensen die r iet mee hebben. Zo voor het gehoor i het indrdaad niet esthetisc. En om nou geconfronteerd te worden met de betekeni als je er niet mee hebt, is ook niet begrijpelijk. Msschien kunnen ze al concencus een korte varint bedenken. en minder luid, n geongen door iemand die het ook echt kan. 9 van de 10 kee is het vechrikkelijk lelijk. r zijn wel hele goede voorbeelden van hoe je het zou moeten doen. msschien dat dat iet uimaakt zodat iedereen blij kan zijn…

 6. Yanlizkurt, pardon ik heb het niet begrepen wie heeft respect tegen wie? Schep niet zo op alsjeblieft. Nederlanders zijn niet verplicht om naar de ezan te luisteren. Sommige turken in Turkije klagen erom, laat staan dat deze meneer dat niet moet doen. Kom op, jongens denk een beetje logisch na, wie niet zonder ezan kan, er bestaan tegenwoordig van die oproepradio’s. Of anders verhuis naar een land waar dat wel wordt gehouden. Ik persoonlijk vind het mooi om te horen, maar we moeten veel dingen ook accepteren in een gastland…

 7. Het zijn de Nederlanders die menen dat buitenlanders achtergesteld zijn maar het zijn de Nederlanders die leiden aan beperkt verstandelijke niveau.
  Iedere begin van de maand hoor je ook om 12 uur de ALARM luiden.

 8. Niemand zal het meer lezen, want nu ik de commentaren lees is het oud nieuws, maar ik verbaas mij de laatste tijd zo ontzettend over de harde en onverzoenlijke toon van sommige mensen in hun commentaren op wat er in nederland in de krant staat over Türkiye en de mensen in Türkey, politiek en geloof! Ik begrijp als nederlandse soms niet dat turkse nederlanders zo nijdig en opgefokt reageren op alles wat er staat en geschreven wordt. Reageer toch niet zo onverzoenlijk en nijdig (je bent dan net eender als Geert Wilders, een one liner, stom!!) Verdraag en accepteer dat je het niet altijd met elkaar eens hoeft te zijn om toch met elkaar te leven.

 9. Serdar praat a.u.b. niet in de naam van de Turken. Je bent niet eens een turk.
  je bent een nederlander die heel goed turks heeft leren spreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here