Turkse inval dreigt in Irak

35
12

Turkije maakt zich op voor een inval in Noord-Irak. De aanwijzingen daarvoor worden sterker en talrijker. Turkije zou willen optreden tegen Koerdische terroristen die zich ophouden in de bergen van Noord-Irak.

Het tweede doel is, volgens Het Algemeen Dagblad, om het semiautonome bestuur van de Iraakse Koerden te intimideren.

35 REACTIES

 1. De tijd is er rijp voor. Het is nu na de dreigende taal van Barzani terecht dat Turkije Noord-Irak binnentrekt en zowel de 3 miljoen Turkmenen als de 3 miljoen Koerden in bescherming neemt tegen de van Joodse afkomstige Tiran Barzani. Barzani heeft sinds de golfoorlog een buit gemaakt van 2 miljard euro, dat op Zwitserse rekeningen is. Barzani zuigt het bloed van zovele Koerden, hij heeft zelfs Amerika verzocht om een andere koerdische leider te vermoorden. Barzani probeert in Noord-Irak voor de familie Barzan een bananenrepubliek te creeren en is alleen uit op zelfverrijking onder het mom van koerdische nationalisme. Men kan de Familie Barzan vergelijken als de Familie Saud uit Saudi Arabie. Het zal mij dan ook niet verbazen als hij zijn land Barzan Kurdistani noemt.

 2. Dit zijn de feiten

  Turkije is tegen de opslitsing van Irak, immers ze zijn bang dat de Turkse Koerden hun zuiderburen gaan volgen.

  Het westen wil zijn oliebelangen versterken door in Noord Irak (Zuid Koerdistan in de ogen van Koerden) een Koerdische staat op te richten.

  Het westen speelt een heel goed doordacht spelletje. Mijn complimenten.

 3. Eerst aan die zogenaamde vrijekoerd!

  Jij bent geen koerd je bent een handlanger van die onderdrukkers, bezetters en jij bent een nationalistische TURK.

  Wat weet jij eigelijk van Barazani?

  Jij bent een kind een hele domme ook nog.

  Jongen toen barazni in de bergen zat te vechten voor miljoenen koerden, was jij niet eens een Sperma. Knoop dat goed in je oren!

  Jij weet gene ene moer over de koerden. wat klets jij nou. Of je zou bedoelen dat wij iemand moet hebben die op jou lijkt en zich zelf verturkt heeft en die zijn eer verkocht heeft om paar centje van de turken te krijgen en hen tevreden te stellen.

  Knoop dit goed in je oren bewusteloose!

  Uit je comment is al te lezen dat je geen ene moer weet over de koerden en JIJ bent BULLSHIT aan het vertellen.

  Ik snap mijn god niet dat jij het zelf niet door hebt hoe dom je aan het kletsen bent. WEES wakker en lees je inhoudloze comment nog en keer.

  Ik moet zelf ook bij zeggen dat ik niet tot zijn parijte behoor. Maar als ik zie dat iemand koerden zit zwart te maken, ga ik flink te keer.

  Ten2de.

  Wat klets je nou over turkmenen en koerden.

  Ben je blind? heb je de verkeizingsresultaten niet gezien van Irak.

  De turkmenen zijn maar met paar honderduidend mensen KNOOP dit goed in je oren. weet je hoeveel zetel’s de turkmenen in de iraakse palament hebben? nee dat weet jij niet. en waarom? omdat je heel lui bent om eerst te gaan uitzoeken en dan pas iets over gaan vertellen of je bent ongelooflijk heel dom. De turkmenen hebben maar 2 of 3 zetel’s maar shakkie.

  En in de Iraakse-koerdistan wonen 5 a 6 miljoen koerden knoop dit ook goed in je oren! De koerden hebben 55 zetel’s. Alleen uit die verkiezings resultaten kan je afleiden dat jij aan het liegen bent heel bewust ook nog.

  De Iraakse-koerdistan was jarenlang bezet door arabische tirani. we hebben jarenlang tegen arabische tirani gevochten en die is nu weg.

  Denk jij echt dat de koerden zitten te wachten op die onderdrukkers , bezetters en dat we turken de leiding geven.

  Je hebt echt Hooi in je hoofd i.p.v hersens echt. jij bent vast iemand van 16 jaar oud hoop ik. want alleen een 16jarige of jonger kan zoveel bullshit vertellen.

  En nu jij kysr38!

  Hoe dom ben jij eigenlijk? dat vraag ik me echt af.

  In Turkije worden de kinderen in de eerste klas al van de basisschool al gehersenspoeld met de “Turkse waarheid”, De leugens met andere woorden.terwijl de wereld een heel ander waarheid kent.

  Weet jij dit wel?

  Waarom moet je altijd zo dom overkomen. Jongen dat jij zo dom bent en inhoudloos wat zit te typen, wil niet zeggen dat iedereen ook zo dom is en even dom als jij over dit soort onderwerpen denkt.

  Jou over, over, over groot vader was een leugenaar. jou enige waarheid is een leugen. Een leugen die uit zal komen. Deze leugens zijn jou aangeleerd. Deze leugens is doorgegeven door de voorouders aan de nakomelingen in dit geval jij dus, Dit zal jou ook enige waarheid worden, zij zult je ‘waarheid’ op je beurt ook weer doorgeven. Als je lang genoeg blijf liegen.. zal de wereld jou dan ook nog eens geloven?

  Jij bent voor een inval.

  Hoe hypocriet ben jij dan, als jij niet op de eerste front lijn staat zij aan zij met jou legertje?

  Jij bent een kind. je hebt geen verstand over dit soort zaken.

  Wat je wat ik ook zo dom vind van jou? dat is dat je niet eerst gaat uitzoeken hoe dit heel probleem is ontstaan. dan verwijs ik jou wel naar de stichting van jou land Turkije.

  Hey, na 1923 werd Turkije gesticht en de inwoners werden Turken genoemd. Wij zijn geen Turken! We zijn koerden! en willen ook NIET als Turken geassocieerd worden. Respecteer dit ook! want als je het niet doet dan ben jij respectloos!

  Voorheen bestond Turkije niet. Daarom kun je ook niet spreken van Turks bloed!

  INDERDAAD! Koerdisch bloed heeft gevloeid!!! Om Turkije op te richten, had Ataturk de steun van de Koerden nodig om de Geallieerden te kunnen verdrijven. EN MET SUCCES!

  In ruil daarvoor zouden de Koerden hun vrijheid en onafhankelijkheid krijgen.

  Nou waar is die vrijheid en onafhankelijkheid gebleven? Zijn de koerden in Turkije vrij en onafhangkelijk?

  Nee is het antwoord!

  Dit is de grootste oorzak van die heel oorlog tussen koerden en turken. Want attaturk was een verrader en heeft de koerd belazerd.

  En bloofte maakt schuld!

  Ken jij dat spreekwoord? lijkt mij sterk!

  Maar weet jij dit wel is de vraag?

  Nee zeg ik, omdat je een heel dom verhaal in elkaar steekt of copie past en plakke maar. Maar zo ziet de wereld niet in mekaar misschien bij jou wel maar niet bij normaal mensen.

  Zonder Koerdische steun zou jou Turkije niet had bestaan. Nadat Turkije werd gesticht, werden de Koerden als “verraders” bestempeld. Met deze leugen zijn de Turken aangeleerd JIJ dus en dat is te zien aan jou comment!

  Want je kent alleen die waarheid waar je mee bent gegeroeid. Maar hellaas de wereld kent heel ander waarheid.

  Ataturk kwam zijn belofte niet na en werden alle Koerdische stamleiders opgehangen. De Koerden hebben gesteden voor hun onafhankelijkheid en niet om Turken genoemd te worden.

  Het zogenaamde “Koerdische verraad” is de grootste leugen wat de Turken in het hoofd wordt gestampt. In dit geval in jou HOOFD!

  Door de Koerden als verraders aan te duiden, wilde Ataturk het liefst alle Koerden uit de weg ruimen om geen last meer van ze te hebben in de toekomst. Wat heeft Ataturk nou gedaan?

  Ataturk heeft de Koerden uit Oost-Turkije naar West-Turkije gebracht, te denken aan Istanbul, Izmir, Konya, Adana etc etc. Dit om deze Koerden te VERTURKEN. Deze Koerden zouden de Turkse taal aanleren en hun eigen Koerdische identiteit kwijtraken. Maar never gebeurt dit Knoop dit goed in je oregn!

  Tevens heeft Ataturk Turken uit het westen in het oosten gestationeerd om de Koerden in het oosten te verturken.

  Ataturk hoopte natuurlijk dat de Koerden op deze manier hun eigen identiteit zouden verliezen, maar het werkte net anders om 
  De Koerden die naar het westen werden gebracht, bleven Koerdisch spreken. De Turken die naar het oosten werden gebracht, spraken Koerdisch. 
  WOW! Een grandioze oplossing van de Turkse God!

  Dit is maar een korte versie daarvan!

  Maar kende je dit?

  Mijn antwoord is weer nee!

  Jongen voordat je iets typt, ga eerst zoeken of het wel klopt, zodat je serious wordt genomen.

  Ik kom zelf uit Zuid-Koerdistan in de ogen van jullie (Noord-Irak). Ik heb door die Koerdische regio’s gereisd in de Turks bezet-koerdistan. Ik heb zulke nare beelden en momenten gezien en mee gemaakt waarvan ik dacht Jezus wie regeert hier, cker genadeloze beesten. Met alle respect alleen beesten kunnen zo genadeloos zijn.

  Overal waar ik kwam, kwamen kinderen om me heen en aan mij schoenen. Ze smeekten om mijn schoenen te poetsen om maar paar Centje te verdienen, zodat ze een dagje extra mee kunnen overleven in die hel. Triest he?

  wat hebben die zielige mensen misdaan om zo behandeld te worden. Ze zijn toch ook een mens als ieder ander. Ze hebben toch ook het rechten als ieder ander op laten we zeggen normale leven enz.….

  Vriend je woont daar niet. Je ziet niet wat wij zien. Je voelt niet, wat wij voelen voor die mensen. Hoe kun je nou zeggen dat die regio’s niet achter gesteld zijn en niet onderdrukt worden.

  Hoe moet ik de definitie van Onderdrukken voor je uitleggen. Verder verwijs ik je naar mijn vorige comment naar die 9 punten dat zijn ook voorbeelden van de term onderdrukken!

  Ik heb zelf daar aantal mensen gesproken. Die mensen vertelden zulke nare verhalen dat ik op gegeven moment niet meer kon aanhoren. Heelveel kinderen gaan niet naar school. Want heel veel willen niet met tegen zin in een taal (Turks) gaan studeren wat niet van hen is.

  Ieder mens moet toch het recht hebben om in zijn/haar moedertaal te kunnen onderwijzen? Ik hoop dat je hier mee eens bent?

  En de werkloosheid die daar heerst, omdat er niet of niet genoeg geïnvesteerd wordt. Dit is een oorzak en het gevolg hiervan is dat de koerden nu momenteel heel verspreid wonen over heel Turkije zodat ze kunnen overleven.

  En weet je hoe de dagelijkse levens verder is, Continue rijden tanks door de straten en vol met militairen. Het is als ware een militairenkamp geworden. En de Koerdische regio’s wordt gewoon door de militairen geregeerd en niet door een overheid. Nou wat denk jij hiervan. En dit zijn geen leugen, want ik heb het met mijn eigen ogen gezien.

  Weet je waarom jullie niet dit soort dingen weten of horen? Omdat het jullie niet interesseert maar ons wel. En geloof mij maar wat jij hier in NL of de meeste mensen in Turkije in Ankara of Istanbul bijvoorbeeld zien van af de Turkse beeldschermen zijn voor 95% propaganda wat over de koerden verteld wordt echt waar. Maar hellaas zijn er genoeg mensen die er wel intrappen en heel blind in geloven.

  Vroeger werden de koerden in Irak ook als een beest onderdrukt. Maar momenteel worden de koerden niet meer onderdrukt in Irak. Maar dan heb ik wel over die regio’s en steden die onder de Koerdische regering valt.

  Weet je waarom? Omdat Irak laten we zeggen de arabieren nu eindelijk zijn achter gekomen dat de beleid die Saddam voerde tegen de koerden niets heeft opgeleverd behalve doden plus dat ze (Irak) dus nooit de Koerdische opstand kon uit te schakelen. De koerden hebben duizenden martelaren gegeven en van opgeven wisten wij niks ondanks al die tragedies die de koerden moesten doorstaan.

  Hier geef ik je paar linkje van paar momenten van die tragedies die de koerden is overkomen.

  Pas op schokkende beelden!

  http://www.pukmedia.com/video/anfal.html

  http://www.pukmedia.com/video/mamand.html

  Beste 20040119,

  Het Koerdische problematiek momenteel in Turkije is niet met geweld op te lossen. Het is een politieke probleem. Om een politieke probleem op te lossen moet je om de tafel met de betrokkenen en het gesprek met elkaar aan gaan totdat er eindelijk een oplossing wordt gevonden voor dat langdurige Koerdische problematiek.

  Maar de Turkse regering gebruikt haar verstand niet jammer genoeg.

  / Ze verwerpt elke wapenstilstand die PKK aankondigt.
  / Verwerpt elke onderhandeling met de betrokkenen koerden met smoes van (we gaan niet onderhandelen met terroristen)
  / Negeert het bestaat van Koerdische identiteit
  / Ontkent het Koerdische problematiek.
  / Sluit allerlei culturele centra’s
  / De koerden in Noord-koerdistan hebben maar 1 zender die ze normaal kunnen ontvangen. De ROJ tv. Maar Turkije werkt dit ook tegen door allerlei rechtszaken aan te spannen in het buiten tegen ROJ tv met smoes van ze wekken haat op of steunen terrorisme……. Zulke ongeldige smoezen

  Noem maar op ik kan so doorgaan voor je en voordat je het weet, heb ik dan 100 min punten genoemd………

  De Turkse regering denkt dat ze met dat fascistische beleid eeuwig kunnen doorgaan.

  Nou wat verwacht je dan als reactie van af de kant van de koerden waarvan ze van alles wordt verboden. hen niets gegund wordt wat ze wensen, die vrijheid niet krijgen die ze zelf willen en hun mening niet gerespecteerd wordt? Namelijk vrij zijn als ieder andere volk op deze aardbol.

  Als je al die punten goed leest en je zelf 1dag maar in de positie van Koerd verplaatst, ga jij je natuurlijk verzetten tegen die onrechtvaardigheid.

  En als jij je verzet tegen zo’n achterlijk beleid van de Turkse regering. Wordt je opgepakt, wordt je bestempeld met Terrorist en beland je in de gevangenis waar foltering een maltijd van de dagen is.

  Dus wat doe je dan. Dan pak je mensen allen de wapens op en probeer je doormiddel van strijden tegen zo’n genadeloze regering te vechten voor je rechten en je rechten gaat opeisen waar ieder mens recht op heeft

  Vriend onthoud dit heel goed! PKK is niet uit de lucht gevallen. PKK is ontstaan als reactie op die fascistische & achterlijke beleid (acties) van de Turkse regering.

  Dus de Turkse regering krijgt nu een koek van eigen deeg.

  Of de Turkse regering wil de PKK gaan aanvallen in Zuid-koerdistan (noord-irak). 1 ding PKK is niet en zal ook nooit te bestrijden zijn. Heb jij enige idee waar PKK gevestigd is. Tussen bergen van bijna 2km hoog. Nou dat zal de grootste verlies worden voor Turkije.
  5000 strijders kan je niet zomaar bestrijden en vernietigen in die bergen waar de koerden jaren lang mee bevriend zijn.

  Dat is het regiem van Saddam Hussein niet gelukt met al die moderne wapens van het westen die Saddam destijds kreeg om de iraakse Koerdische strijders te bestrijden in die bergen waar nu PKK ook is gevestigd en laat staan nu Turkije.

  Als dat zou gebeuren, krijgt PKK alleen maar meer aanhang plus een heel groot opstand in de Turks-bezet Koerdistan. Plus een dikke nederlaag voor Turkije. Zie als voorbeeld Israël afgelopen zomer tegen Libanon. Dat heel oorlog leed tot niets behalve dat hezbollah alleen maar meer aanhang mee kreeg, niet vernietigd kon worden en een dikke nederlaag werd voor Israël. Want de mission werd uiteindelijk incomplete.

  Mijn vraag is weet je dit wel allemaal wat ik voor jou heb getypt en heb verteld.
  Of hoeveel mensen kennen dit waarheid in Turkije? Ik denk 0.0000000

  Weet je ook waarom. Omdat heel veel zich laten beïnvloeden door die propaganda die in de Turkse media gepubliceerd wordt. Plus dat heelveel vanaf klein of aan met de opvoeding een heel onjuiste en verdraaide waarheid wordt verteld en mee krijgt met de dagelijkse leven. Dus ik neem heelveel van jullie ook niet kwalijk als jullie alles gaan ontkennen……… Want dat is niets nieuws voor ons.

 4. VrijeKoerd is geen Koerd. Hij had gewild om een Koerd te zijn. MIsvormde misbaksel dat je bent. Beetje de Koerden zwart lopen te maken.

  ZIELIG!

 5. jij zou een een boek moeten gaan schrijven!!!!!!!!!!! heb je comment niet gelezen maar ziet er interressant uit om het juist niet te gaan lezen

 6. Bokan,

  ondanks dat jou verhaal erg erg overtrokken is, zit er natuurlijk een hele grote kern van waarheid is. Ik zelf ben 4 keer naar die gebieden geweest (en 1 keer 6 maanden) en heb ook familie uit die gebieden (aangetouwd) en heb er op mijn werk ook vaak me ete maken, inclusief met leden van Koerdische en Turkse (politieke/civiele) organisaties…

  Je beeld is zwaar zwart wit (net zoals je de Turkse overheid er op aanvalt, doe jij precies omgekeerd het tegenovergestelde) en je nuances ontbreken. Armoede en werkloosheid bestaan daar zeker, maar is zeker geen gewenste beleid geweest en al helemaal niet omdat het daar Koerden zou betreffen (immers er zijn totaal Turkse steden en gemeenschappen in de regio die ook lijden) er zijn andere structurele problemen maar een etnisch gefundeerd racisme en fascisme bestaat niet in Turkije. Wel een nationalistische bestel (maar die is dus niet op de turkse etniciteit, maar op het Turkse burgerschap geent)

  Verder wil ik ook nog opmerken dat een grote meerderheid van de Koerden geen PKK voorstander is, maar zelf daar ontzettend onder hebben geleden. mensen tussen twee vuren. geen vriend van de staten in de regio, maar ook zeker niet van de PKK…Veel jongeren ook weer wel, maar dat moge duidelijk zijn in een situatie van uitzichtloosheid en depressie…De PKK is romantisch, verschaft een ideaal en geeft kracht…vechten tegen Goliath is een mooi beeld. en Koerdisch nationalisme is ook nationalisme…

  Wat ik wil zeggen is:

  a, vrijheid voor Koerden
  b, alle culturele rechten voor iedereen in Turkije (niet alleen Koerden)
  c, Koerden moeten hun verantwoordelijkheid dan ook maar erkennen als het gaat om de Armeniers die zijn uit hun huizen hebben gejaagd. (veel koerden wpnen nog steeds in oorspronkelijk armeense huizen en landerijen)
  d, geweld van de PKK is geweld. geweld tegen burgers is nooit te legitimeren. nooit (net zoals die van de Turkse overheid ook niet te legitimeren is…

  maar als je zo zwart wit blijft denken dat het gaat om Turken (leger) tegen Koerden (PKK) dan zal je nog bedrogen uitkomen, want wat jij denkt van de PKK (geldt misschien nog wel meer voor de Turken…die staan massaal achter hun leger. dus waar gaat dat dan heen?

 7. He BOK KAN,

  Denk je nou werkelijk dat iemand gaat lezen wat je geschreven hebt…..

  En volgens mij weet jij heel erg veel van Barazani of barazni af.

 8. irakezen koerden horen niet op deze site ga terug naar irak. ik heb een boek geschreven , Iraakse koerden zijn verdwaald, ze dromen om een Turkse koerd te zijn

 9. Beste koerden,
  Ten eerste er heeft nooit een koerdistan of koerdenland bestaan, het ziet er naar uit dat het ook nooit gaat komen! Dus kan het ook niet bezet zijn geweest of worden.

  Ten tweede, dat er in het gebied waar de koerden wonen veel armoedeen armoede heerst heeft men alleen maar aan zich zelf te danken. Je kan niet alles van de staat verwachten, maar zelf ook werken en initiatief nemen om te investeren in je eigen regio ipv afwachten tot het komt aanwaaien.

  Kortom best wel zielig hopeloos volkje, die koerden. En door geweld te gebruiken op onschuldige mensen, los je helemaal niet op, al helemaal niet in deze tijd.

 10. ahmet,

  je hebt gelijk maar gaat daarin te ver.

  er zijn wel degelijk studies in Turkije gedaan waaruit blijkt dat er onderinvestering is vanaf de jaren 30 al. dus eigenlijk gedurende de republiek nooit als gelijken beschouwd (qua gebied)…pas met Ozal is daar verandering in gekomen, maar toen was het kwaad al lang geschied!

  en het mocht ook niet zijn. De oplossing van het ‘zuid oosten probleem’ zoals dat in Turkije heet(te) kwam niemand goed uit. Zeker ook binnen de Turkse staat!

 11. @ erdogan

  Jij hebt waarschijnlijk een IQ van een visstick? Dat is ook de reden dat je niet wil lezen!

  Lezen is goed voor je persoonlijk ontwikkeling jongen. Maar ja dat weet je natuurlijk niet!Maar nu wel hoop ik.

  @Ahmet,

  Jij hebt cker een IQ van een visstick?

  Dat vind ik nou so dom van jou. Gewoon bulshitt blijven praten. Dat zijn jullie allemaal aan het doen.

  Surf jij maar ff naar de onderstaande link debiel.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Koerden

  Armoede is te danken aan die klote regering van jullie. Die zich heel schijnheilig opstelt als een overheid, dit terwijl de beesten van de MIT en die leger van jullie daar een militeire kamp van hebben gemaakt.

  Nou wie wil nou gaan investeren in een regio waar een militeire kamp van is gemaakt. Jij soms???

  Ik vind het zo zielig dat jij met zulke slappe argumenten komt. Maar dat is nou eenmaal je niveau en beter verwacht ik ook niet van een iemand die over een IQ van een visstick beschikt!

  Get a live doelloos

 12. Beste Ahmet,

  ik adviseer je een ding, Koerdistan bestaat wel, maar als je kleur blind bent net als de overige Turkse mensen, dan kan ik je niks kwalijk nemen dat je ook het zelfde leugens vertelt net als jouw ouders en voorouders, dan zou ik maar ook zeggen (Koerdistan bestaat niet). ohlum neem ff de moeite om de wereldkaart in te kijken. of hebben jullie in Turkije of thuis geen Atlas kaart (ongetwijfeld), of jullie zien geen grens scheidingen in de ATALS ( oh ja , dat heeft weer te maken met de kleur blindheid). Maar jou regering is een bezetter, dictatuur en onderdrukker en erkent geen ander volken, en dit heeft met jullie mentaliteit te maken, dat jullie dat helaas niet beschikken, maar niet elke volk is slim, ( god heeft niet elke volk 100 % volmaakt). ik hoop dat jullie dat ooit krijgen. knoop een ding goed in je oren Ohlum.
  Ik vraag me nog wel af dat jullie ook echt de lef hebben om nog in de EU te willen komen.

  zolang jullie niet ons erkennen, zal er voor altijd in Turkije oorlog zijn. De PKK zal er alleen maar meer aanhang krijgen door jullie stommiteit.

  Als jullie de PKK met terroristen bestempelen, wat zijn jullie eigenlijk? ( Koerdisch dorpen met de grond gelijk maken en in brand steken en honderd duizenden koerden vermoorden en GENOCIDE op miljoenen ARMENEN? Wat zijn jullie eigenlijk? Het enige volk die op dit aardbol de term DOMCRATIE niet kent zijn jullie het. Jullie kennen alleen maar termen als dictatuur, bezetters en onderdrukker en GENOCIDE.

  kijk hoe de wereld tegen jullie aan kijkt? wat denk je zelf positief of negatief?

  jullie zijn een volk die miljoenen onschuldige Armeens hebben vermoord, en nu zo eigenwijs zijn om dat te ontkennen, terwijl de hele wereld over jullie genocide heeft en dat jullie zo iets niet erkennen, valt mij eigenlijk wel op dat jullie nummer 1 zijn op dit aardbol die zo goed kan liegen.

  ik zal aan de Turkse volk een goed nieuws geven, binnen nu en vijf jaar zal ik je verzekeren dat Koerdistan officieel onafhankelijk wordt, dan kan jouw zielge regering alleen maar toe kijken hoe wij onafhankelijk worden en vieren en hoe NOORD KOERDISTAN na ons, ik bedoel zuidoost Turkije ook onafhankelijk wordt. knoop dat goed in je oren OLHUMM.

  ik hoop dat je in vervolg iets nuttig schrijft en wel actueel en met bronnen komt en niet met domme argument komt die nergens op gebaseerd zijn en jouw ouder en voor ouders als bron gebruikt, want dan kan ik je vertellen dat zij ook die leugens geërfd hebben van hun voorouders. WAKKER WORDEN OLHUMM.

  Als ik jouw was zou ik maar een reisje maken naar ZUID-KOERDISTAN zodat je met je eigen ogen kan zien of Koerdistan wel of niet bestaat. En ben jij een kerel en heb je de lef om daar als nog te zeggen dat Koerdistan niet bestaat, dan weet jij dat je voor veel verassingen komt te staan OHLIMM.

 13. Waarom heeft iedereen het hier over Koerdistan.
  Koerdistan is een droom en blijft een droom voor alle koerden.
  Is dit nog steeds niet duidelijk?!

 14. T.a.v Rebin en Bokkan,

  Jullie passen ontzettend goed bij elkaar, allebei van top tot teen gevuld met haat.Goh wat zal het toch gezellig zijn bij jullie in het land. Lekker vloeken, schelden, kleineren, moord en aanslag plannen maken.
  Zei ik net ‘land’ oh sorry nu heb ik waarschijnlijk een gevoelige snaar geraakt….

  Paar simpele vraagjes.

  vraag 1.
  Vertel mij hoeveel koerden er zitten tussen de 35000 die jullie vermoord hebben

  vraag 2.
  Als alle koerden zo’n hekel hebben aan de regering, waarom stemmen dan de meeste koerden op AK partij.

  vraag 3.
  Mijn beste vriend een koerd (geen domme jongen)waar ik mijn leven voor zou geven heeft hekel aan de moordende PKK. en de gedachtengoed waar jullie achterstaan..Waarom??

  Tip 1 :
  Ga door met moorden en aanslagen plegen zodat jullie dadelijk heel veel grond hebben in die koerdistan van jullie om er grote huizen op te bouwen.
  Bouwen?? oh ja sorry, jullie kunnen niet bouwen alleen vernietigen.

  Tip 2
  Scheur die Turkse paspoort kapot en ga in die koerdistan van jullie een nieuwe aanvragen.

  Tip 3
  Dat land van jullie zal alleen maar een droom blijven.Waarom???
  lees maar hieronder.

  ———————————————————

  Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak
  Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
  O benim milletimin yıldızıdır parlayacak!
  O benimdir, o benim milletimindir ancak!

  Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal!
  Kahraman ırkıma bir gül… ne bu ÅŸiddet, bu celâl?
  Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal.
  Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal.

  Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım;
  Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
  Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
  Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

  Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar.
  Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
  Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
  ‘Medeniyyet!’ dediÄŸin tek diÅŸi kalmış canavar?

  Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın;
  Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.
  DoÄŸacaktır sana va’dettiÄŸi günler Hakk’ın,
  Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

  Bastığın yerleri ’toprak’ diyerek geçme, tanı!
  Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
  Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı.
  Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı.

  Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
  Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ!
  Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ,
  Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ.

  Rûhumun senden İlahî, şudur ancak emeli:
  DeÄŸmesin ma’ bedimin göğsüne nâ-mahrem eli!
  Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli-
  Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.

  O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım.
  Her cerîhamdan, İlâhî, boşanıp kanlı yaşım;
  Fışkırır rûh-ı mücerred gibi yerden na’şım;
  O zaman yükselerek arşa değer belki başım!

  Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl!
  Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl.
  Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl;
  Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet,
  Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklâl!

 15. eeeeeeeeeyyyyyyy BOK KAN ITI wat denk je dat je bent jij vuile koerd.Jullie koerden zijn zelf leugenaars.Hoe durf je tegen mijn overleden opa”s leugenaars te zeggen.Ken je ze ,trouwens ik ben ook geen jongen ,je moet niet meteen schrijven dat ik een jongen ben ,ten tweede mijn leeftijd is 28,ik ben zeker geen kind. wat je schrijft is toch alleen maar onzin,bullshit ja .Ik hoef niets te lezen of leren,ik heb genoeg gelezen.Oprotten van turkije jullie pkk koerden.Jullie hebben wel de turkse paspoort ,eet het brood ,dan doden jullie onschuldige broeders van ons.als turkije jullie niet bevalt mag je oprotten.Kom maar gauw naar Nederland he voor asiel,zo zie je ook mensen die nu nog denk ik, de turkse soldaten ervan beschuldigen voor het bestormen van hun dorp of zo …
  Dat onze broeders jullie afmaken omdat jullie koerd zijn, en natuurlijk Nederland gelooft zulke leugens meteen.Allemaal leugens .Ze gebruiken de turken voor hun asiel.SEHITLER OLMEZ VATAN BOLUNMEZ.ASLA. BUNU UNUTMAYIN SIZ .

 16. Beste koerd,

  Uit je tekst leid ik af dat je emotioneel en zwak bent. Dit is ook de voornaamste reden dat de koerden geen land hebben, en ook niet binnen 5 jaar zullen krijgen. De afgelopen 30 jaar proberen jullie dit op te lossen met geweld, bloed en tranen. resultaat = gevangen op een eiland en zonder snor.

  Inhoudelijk ga ik niet eens in op je betoog. Er zal vast een kern van waarheid in zitten, maar het zal welles nietes worden. Één ding staat vast, er is geen koerdenland dus ook geen noord- , zuid-, of oost. Ik moet eerlijkheidshalve wel bekennen dat het leuk bedacht is!

  Vriendelijk bedankt voor je adviezen, maar ik pleit niet voor een eigen staat. Dus wellicht kan je een adviesburo opzetten en je verwanten advies geven. En wat jij goed moeten begrijpen: Bu vatan bölünmez!! Ya sev, yada terk et!!! En dat laatste heb je zo te zien al gedaan. En dat is nou precies de reden dat jullie geen eigen land hebben, allemaal gevlucht! Dit is ook één van de redenen dat ik de koerden als zwak heb benoemd!!! Jullie zijn toch het grootste volk zonder land als ik me niet vergis.

  Tot slot wil ik je er met klem op wijzen dat ik niets maar dan ook niets heb tegen koerden of wie dan ook. Als het aan mij gelegen had, dan had ieder volk een eigen staat en eigen taal.

  Groeten,

 17. @ hey hersenloze kysr38,

  Ik had echt gehoopt dat je 15 of 16 zou zijn, ma nu je het zegt, dat je zelfs 28bent, Dan ben je nog veel dommer dan ik dacht!

  Olhum ga LEZEN. Zo kom je achter dat niet alleen jou opa maar de opa van je opa ook met leugens is groot gebracht!

  Jen bent dom, naief, blind, daar is niets aan te doen!

  O ja ik ben zeer tegen jou regering! Maar ik ga jou volk het turkse dus niet over 1 kam gaan scheren. Want het zou heel onrechtvaardig zijn!

  Maar dat jij dat doet, heb je vast van je regering geerfd. Plus dat er ook nog een stukje opvoeding bij komt! Dat heb je vast gemist tijdens je opvoeding en dat is een zwarte gat in je leven!

  Ik moet er ook nog heel hard om lachen dat je zelfs je leeftijd verklapt, namelijk dat je 28 bent! Ik dacht echt al die tijd dat je 15 of 16 was! Maar ja je hebt mij zwaar teleurgesteld!

  @ ahmet

  Emotioneel en zwak? hoe kom je daar nou bij?

  Jij moet maar ook eens de geschiedenis gaan raadplegen. Jullie probleem is lezen! dat is precies waar jullie geen zin in hebben!

  Lees en dan kan ik je zeggen dat je eind te weten komt over dit kwestie.

  O ja Praten met de turkse regering?Hoe lang zijn we daar mee bezig? sinds 1984 en dat is inmiddels 23 jaar vragen de koerden om meer vrijheid en autonomie of het liefst afscheiden van de Turkije!

  Man hoe vaak is dat voorgesteld dat de koerden met de turkse regering om de tafel wilden? ben jij daar wel van op de hoogte?

  Praten heeft geen zin, Want jou regering verwerpt alles en wil dat de koerden zich gaan verturken en genoeg nemen met wat ze nu hebben die blachlijk, karton democratie!

  Ahmet die tijd van de Sultans is voorbij!

  Ben jij daar ook op de hoogte van vraag ik me af?

  De turkse regering is nog erger dan de voormalige iraakse regiem “Saddam’s regering bedoel ik!

  Tegen zo een regering die alles verwept en je niet serious neemt, is wapens de enige middel om een harde, onvergeetelijke les te geven, zodat ze uit onze land (Koerdistan) Verdwijnen en dat wij als koerden zelf over onze lot beslissen en niet jou regering.

  Jou regering zitten vol met fasistische, Domme figuren als kysr38 die over ons lot willen beslissen!

  Ons antwoord is Noway!

 18. bokan,

  luister is dan a pkk er.
  de taal die jij spreekt is omdat jij als kind zijnde bent gehersenspoelt, je weet zelf geen ene moer alleen wat je op internet heb gelezen( wat zoiezo nooit klopt).
  en dan durf je kritiek te geven op andere mensen,

  Jij bent een van die mensen die niet wil dat er vrede komt alleen maar bloedvergiet van onschuldige mensen die er nix mee te maken omdat mensen zoals jij van achter de linie alleen maar bullshit aan het lullen, mensen zoals jij zouden het leger in moeten gaan en kijken wat die mensen meemaken.

  Dat wij in turkije gehersenspoelt zouden worden is niet waar, ben zelf met 15 jarige leeftijd uit turkije gekomen en het enige wat ik heb geleerd over de koerden is dat pkk slecht is en dat ze dorpen opblazen en vrouwen en kinderen vermoorden.

 19. bokan

  de enige die is gehersenspoelt ben jij, nietsnut.
  door je opa en zijn opa en weer zijn opa.
  stelletje zigeuners dat jullie zijn.
  je weet geeneens wat je roots zijn en dan hiero andere mensen onderuit halen.
  hoe oud ben jij dat zogenaamd: 12 jaar.

 20. aan sivasli ,

  volgens mij ben jij de gene die alles op internet gaat lezen uit je verhaal dat je vanaf je 15 naar NL bent gekomen, ik kan het je niks kwalijk nemen, dat je als je DICTATURISCHE regering denkt. ik heb het met mijn eigen ogen gezien hoe de koerden worden behandeld, daar daar ben jij te blind voor, ga een tijdje in de koerdische regio in Turkije wonen, dan kom je achter de waarheid Oluhmmm, dan wat je tot nu toe gelezen hebt en die leugens die jou voorouder geerfd hebben jou verteld heeft.

  wie is het eerst begonnen met bloed vergieten en mensen uit de regio onderdrukken, jullie als Turken denken altijd dat jullie in de tijd van Sultans leven, WORDT WAKKER OLHUMM, neem een koude douch ff.

  hoe is de PKK onstaan OHLUMM? door jou DICTATURISCH regering en FASHISTEN als jou en jou voor generatie OHLUMM.

  De PKK mensen zijn mensen uit de koerdishe regio die het niet meer pikken zoals ze behandelt worden door jou Dictaturische regering.

  Mensen vermoorden heb je over, heb jij weleens giezien hoe schurken soldaten van jullie mensen uit die regio onderdruk zetten en op welke wijze ze omgebracht worden, (dat heb jij niet gezien, maar wij wel en hoe een pkk strijder als die gepakt wordt, wordt behandeld? en hoe de pkk strijder een soldaat van jullie pakt en behandelt, of zijn jullie soms te vergeetachtig dat vorige jaar toen een slodaat van jullie was gepakt en later vrij was gesteld, heb jij niet de inetrview van die soldaat gelezen wat hij allemaal zei en hoe werdt behandeld? jou basis probleem is dat je niet achter de waarheid gaat en iedereen over een kam scheert, mede dankzij die leugens die jullie als turken erven van jou voor generatie.

  Ik zou zeggen ik ga pas met iemand disscuseren die met bronnen komt en van onafhankelijk nieuwsbrichten en iemand die in die stuatie heeft geleefd, niet met zo een groentje als jij die niet eens weet waar je het over hebt, en dan ook met vetgedrukte leugens komt. OLUMMM, ga wat kennis op doen op gebied van disccuseren, en als jij daar geen verstand van hebt, leidt je wel opleiden en niet door leugenaars, want dat is mij opgevallen uit je verhaal dat je alleen maar bullshit aan het vertellen bent.

  EEN HIT VOOR JOU OLUHMMM (LAAT JE OPLEIDEN)

 21. Aan Ahmet

  het zou fijn zijn als jij in jouw reactie, niet Turks schrijft, want ik versta geen turks (Gelukkig), dus als jij wat opschrijft, schijft het liefst in NL.

  over advies bureau gesprokken, heb ik niet nodig, ik heb die stiuatie gezien en vertel aan zo een groentje als jij die nergens van bakt en niet mee gemaakt hebt in je leven, behalve dat je toen met jou ouders naar NL kwamen voor arbeid, dat ik kan uit jou tekst wel opvatten.

  die man die op die eiland gevangen zit, denk jij echt dat jullie zo goed zijn dat jullie hem hebben gepakt, of Amerikaanse en Israilische geheime diensten soms?

  jouw regering droomde ervan om hem te kunnen pakken en het lukte de turkse regering nooit, totdat de Amerikaanse en israilische geheimediensten zich mee bemoeiden.

  mij hit voor jou is, neem een keertje de moeite om die regio te bezoeken en spreek de mensen die daar wonen aan hoe zij het leven door brengen in die militaire kamp.

  wat jij je zelf gunt, gun die andere ook, maar dat is helaas wat jullie als turken niet kennen, omdat jullie nog steeds die Ideologies van Ataturk en SuLtans gebruiken, daarom komen jullie nooit in de Europeese Unie. Democratie zou heel fijn zijn als jullie het weten wat het echt inhoud, maar niet alleen maar zeggen.

 22. @ sivasli!

  ((Dat wij in turkije gehersenspoelt zouden worden is niet waar))

  Dit is cker waar gezien hoe jij antwoord geeft over iets waar je geen ene moer verstand van hebt en niet met argumenten komt.

  ((ben zelf met 15 jarige leeftijd uit turkije gekomen en het enige wat ik heb geleerd over de koerden is dat pkk slecht is en dat ze dorpen opblazen en vrouwen en kinderen vermoorden))

  ze vertellen jou niet de waarheid over de koerden!

  Dit hoort jou eigelijk verteld te worden de waarheid dus:

  De Koerden zijn een van de volkeren die een eigen taal, het Koerdisch, cultuur, kleding, Vlag en woongebied waar ze wonen heet Koerdistan! De koerden zijn een volk met de omvang van circa 40.000.000 miljoen mensen.

  Aan het begin van de 20e eeuw, toen het Ottomaanse Rijk werd opgedeeld was in het Verdrag van Sèvres autonomie voor de Koerden voorzien, met de mogelijkheid tot onafhankelijkheid?

  Jullie zijn geen enkele afspraken nagekomen wat in het Verdrag van Sèvres stond namelijk: autonomie voor de Koerden, met de mogelijkheid tot onafhankelijkheid?

  Weet jij dit wel vraag ik me af?

  Nee is mijn antwoord op me eigen vraag!

  Omdat je niet leest over dit soort kwesties en je hoort alleen maar leugens die door verteld wordt van de ene genaratie aan de andere genaratie, vandaar dat je opgegeven moment ook nog bent ingetrapt om in die leugens te gaan geloven. Dit is een teken van naief en blind zijn tegen over de harde feiten.

  Van de autonomie voor de Koerden, met de mogelijkheid tot onafhankelijkheid is niets van terecht gekomen, door de opstand van Turkse patriotten onder leiding van Atatürk waardoor het verdrag nooit rechtsgeldig werd.

  Hier gaan jullie de mist in! En jullie leiden tot de dag van vandaag aan de gevolgen van die poppie leider van jullie Attaturk. (Een Naaier, bloedzuiger een rasist dus!)

  In de Vrede van Lausanne in 1923, die de grenzen van het moderne Turkije vastlegde, repte met geen woord over de Koerden.

  De heel middenoost zijn vroeger door paar bezetters verdeeld en de koerden zijn hiervan het slachoffer geworden. Ze hebben nooit de koerden gevraagd wat ze wilden en we zijn met dwang onder de turkse,iraakse,iraanse en syrische gezag gekomen!

  Dus vind het niet ze gek dat als mij gevraagd wordt waar ik vandaan kom en dat ik geen turkije, irak, iran of syrie zeg.

  Ik zeg ik kom uit koerdistan en koerdistan is een land dat bezet is door 4 bezetters, onderdrukkers en bloedzuigers!

  Dus geen Irak en Geen Iran en Geen Syrie en heelmaal geen Turkije!

  En respecteer dit ook! Want als je iemand’s anders wil niet respecteert, dan ben je respectloos!

  De koerden zijn een volk die vechten voor hun rechten, vrijheid en onafhangkelijkheid net so als ieder andere volk!

  Dus wat is hier nou zo vreemd aan in jullie ogen?

  Het Koerdische problematiek momenteel in Turkije is niet met geweld op te lossen. Het is een politieke probleem.

  weet je wel wat de term politiek probleem betekent?

  Om een politieke probleem op te lossen moet je om de tafel met de betrokkenen en het gesprek met elkaar aan gaan totdat er eindelijk een oplossing wordt gevonden voor dat langdurige Koerdische problematiek die sinds het bestaan van turkije gaande is.

  Jou Turkse regering gebruikt haar verstand niet jammer genoeg.

  / Ze verwerpt elke wapenstilstand die PKK aankondigt.
  / Verwerpt elke onderhandeling met de betrokkenen koerden met smoes van (we gaan niet onderhandelen met terroristen)
  / Negeert het bestaan van de Koerdische identiteit
  / Ontkent het Koerdische problematiek.
  / Sluit allerlei culturele centra’s
  / De koerden in Noord-koerdistan hebben maar 1 zender die ze normaal kunnen ontvangen. De ROJ tv. Maar Turkije werkt dit ook tegen door allerlei rechtszaken aan te spannen in het buiten tegen ROJ tv met smoes van ze wekken haat op of steunen terrorisme……. Zulke ongeldige smoezen

  De Turkse regering denkt dat ze met dat fascistische beleid eeuwig kunnen doorgaan. Never!

  Nou wat verwacht je dan als reactie van af de kant van de koerden waarvan ze van alles wordt verboden. hen niets gegund wordt wat ze wensen, die vrijheid niet krijgen die ze zelf willen en hun mening niet gerespecteerd wordt?

  Namelijk vrij zijn als ieder andere volk op deze aardbol. Je bent het tog wel eens dat ieder volk het recht moet hebben over haar eigen lot?

  Als je al die punten goed leest en je zelf 1dag maar in de positie van Koerd verplaatst, ga jij je natuurlijk verzetten tegen die onrechtvaardigheid.

  En als jij je verzet tegen zo’n achterlijk beleid van de Turkse regering. Wordt je opgepakt, wordt je bestempeld met Terrorist en beland je in de gevangenis waar folteringen een dagelijkse maltijd is.

  Dus wat doe je dan. Dan pak je mensen allen de wapens op en probeer je doormiddel van strijden tegen zo’n genadeloze regering te vechten voor je rechten en je rechten gaat opeisen waar ieder mens recht op heeft

  Vriend onthoud dit heel goed! PKK is niet uit de lucht gevallen. PKK is ontstaan als reactie op die fascistische & achterlijke beleid (acties) van de Turkse regering.

  Maar dit is moeilijk te begrijpen voor jou waarschrijnlijk.

  Dus de Turkse regering krijgt nu eidnelijk een koek van eigen deeg.

  Wat jou verteld wordt over de koerden is leugens! Knoop dit goed in je oren. Leugens. leugens die de ene generatie doorvertelt aan de andere genaratie.

  Wat je ziet vanaf de turkse beeldschermen zijn propaganda’s om jullie zo wijs te maken dat de koerden slecht zijn en zodat jullie leger gewoon met zijn praktijken verder kan gaan namelijk oorlog voeren en onderdrukken, bezetten.

  En hellaas zijn er wel genoeg debielen die ook nog in deze propaganda’s geloven zonder dat ze zelf achteraan gaan en proberen achter de waarheid te komen

  Doe je ogen open en dit is de waarheid en niet die leugens die jou verteld wordt!

  Word wakker!

 23. Beste Koerdische medeburgers,
  Heel af en toe ga ik naar deze site om te kijken hoe de Turkse jeugd, met elkaar over allerlei onderwerpen, aangaande Turkije en de Turkse gemeenschap, aan het converseren zijn.
  Heel vaak zie ik, dat als er in de media “iets”over de Koerden wordt geschreven en dit te maken heeft met Turkije, door telkens DE ZELFDE “nationalistische Koerdische lezers” van deze site met geweld en haat wordt gereageerd.
  Jullie schelden en beledigen ons. Er wordt nauwelijks met feiten en waarheden met elkaar van gedachten gewisseld.
  Ik heb reeds eerder een comment gegeven en hierin vermeld, dat de tijd “nog niet rijp is voor een Koerdische staat in deze regio”. Als men met geweld tracht een onafhankelijkheid te creeren zal het nooit lukken. De Turken zijn een trots volk en zullen tot de laatste druppel vechten……
  Ik zou de Koerdische medeburgers willen adviseren, zodat zij zich in de toekomst niet meer aan ons ergeren, niet op deze site te komen. Jullie weten tenslotte dat Turkse jongeren met elkaar op deze TURKS NIEUWS site aan het converseren zijn.
  Met verwijten, haat en geweld kom je nergens.
  Met respect,
  Ibo

 24. Beste Ibo,

  Ik reageer alleen op die inhoudloze comment’s van sommigen die geen ene moer weten over de koerdische kwestie.

  Als ik de comment’s van sommigen lees, dan denk ik so bij me zelf, O mijn god hebben die jongens ooit op school gezeten of lezen die jongens wel eens?

  Met alle respect ik kom so veel bullshit tegen wat betreft de koerdische kwestie , ja sorry hoor dan ik niet stil blijven staan hoe die jongens gehersenspoeld zijn met leugens en onjuiste waarheden zitten te vertellen over het koerdische volk!

  Ik probeer ze een beetje te helpen om meer kennis op te doen over de koerdische kwestie zodat ze op houden om de koerden van alles te bschuldigen en op houden met leugens vertellen waar nergens op gebasserd is!

  Teven wil je ik vertellen dat sommigen echt flink te keer zijn gegaan en geen manieren hebben om op een volwassen manier een discusie te voeren. Maar tog heb ik me gedeisd gehouden, want het zou heel onrechtvaardig zijn als ik het heel turkse volk over 1 kam ga scheren.

  MVG

  Bokan

 25. Bokan,

  A Turkije was geen partij bij het verdrag van Sevres (dat werd aan Turkije opgedrongen)

  B Dankzij de onafhankelijkheidsstrijd waar ook alle Korden aan hebben bijgedragen kwam er een verdag van Lausanne

  C In het verdrag van Lausanne staat niets over Koerdistan…

  nu mag jij weer.
  je haalt geschiedenis erbij, maar doe dat dan ook waarde en propaganda vrij!

 26. Ten eerste wil ik mijn turkse broeders mijn spijt betuigen en de domme leuzen van de PKK-aanhangers niet serieus te nemen. Het zijn er maar een handje vol honden, die achter de joodse Barzani aanheigen.

  We moeten eerst even wat duidelijk maken. Noord-Irak daar wonen de Sorani’s wij in Turkije zijn of Zaza (dat zijn nog turken nog koerden) of Kirmance. De Sorani’s en Kirmanci’s spreken verschillende talen en hebben veel uiteenlopende culturen.
  Een dom iemand maakt de opmerking over Turkmenen, lees;
  http://www.unpo.org/member_profile.php?id=27

  Koerden in Turkije zijn inderdaad verspreid. Ik kom uit Konya-Kulu (hele stad is koerdisch). Maar wij zijn allemaal rasechte Turkse Nationalisten en genieten van alle burgerrechten.

  Wat ook leuk is om te lezen is jullie Joodse leider Barzani (in het joods schrijf je het trouwens als Barazani) deze link.
  http://www.angelfire.com/tn3/tahir/trk29be.html

  Ik adviseer je ook om eens in google te gaan zoeken naar Barazani, kom je allemaal joodse mensen tegen.
  lees:
  Moshe Bar(a)zani: Barzani klaninin Jerusalem´de yaşayan akrabalarından biri. Alkolsüz içecek fabrikası vardır. Babası Asher, Lehi´nin üyesidir. İsrail´in kuruluşu için birçok eyleme katılmıştır. Bir İngiliz binbaşısının da ölümüne yol açmıştır. İsrail´de bir kahraman olarak kabul edilir.
  – Morris Barazani: Ãœnlü bir ressamdır. Ilinois Sanat Akademisi´nde hocadır.
  – Daniel Barazanî: ABD Kimya sanayisinin önemli simalarından biridir. Dan Chemicals´in sahibidir. Mesut Barzani´nin ABD´deki en yakın iliÅŸkilerinden biridir.
  – Dina Barazani: Kudüs´ün ünlü yontucularındandır.
  – Ron Rubin Barazanî: New York´un ünlü psikologlarındandır.
  – Susannah Barazanî: Yale Ãœniversitesi´nde psikoloji hocasıdır.
  – Yeshayahu Qoren Barazanî: Ãœnlü Ä°srailli tarihçi.
  – Avner Barazani: Ä°srail ordusunda generaldir.
  – Asenath Barazani: 17. yüzyılda yaÅŸamış ünlü bir din adamıdır. Kabbala ilgili yazıları vardır.
  – Barazani Aharon: Ä°srailli ünlü yazardır.
  – Nahum Barazani: Ä°srailli ünlü iÅŸadamıdır.
  – Yehuda Barazani: Ä°srailli ünlü sanatçıdır.
  X Yosef Ben Hayyim al´Barazani: 10. yüzyılda yaşamış ünlü bir şairdir. Iraklıdır. Irak yahudiliğinin ve kültürünün en önemli simalarından biridir ve Irak Barzanilerine isim vermiştir. Piyyutim adı verilen şiirleri İbranilik´in gelişimine büyük katkıda bulunmuştur. Bu şiirleri daha sonra Endülüs´te de çok popüler olmuştur. Şiirleri birçok sinagogta ilahi olarak okunmaktadır.

  – Barazani ismi de, BaÄŸdat yakınlarındaki Baradzan ÅŸehrinden gelmektedir. Bütün Barzaniler isimlerini buradan alırlar ve eskiden yahudilerin yoÄŸun yaÅŸadığı bir yerdir. Barazani´nin yazdığı bir Bahar Bayramı için Dua Kitabı da vardır.

  Zoals je ziet de leider waar jullie als een hond achter aan zitten te hijgen is geen koerd en is zelfs miljardair. Terwijl jullie in armoede in de grotten van de woeste gebergte moeten zitten en Barzani met jullie moeders en zusters zit te spelen.
  Kom tot bezinning. Wordt geen domme kudde dier, maar denk na.

 27. mensen lees:

  Moshe Bar(a)zani: Barzani klaninin Jerusalem´de yaşayan akrabalarından biri. Alkolsüz içecek fabrikası vardır. Babası Asher, Lehi´nin üyesidir. İsrail´in kuruluşu için birçok eyleme katılmıştır. Bir İngiliz binbaşısının da ölümüne yol açmıştır. İsrail´de bir kahraman olarak kabul edilir.
  – Morris Barazani: Ãœnlü bir ressamdır. Ilinois Sanat Akademisi´nde hocadır.
  – Daniel Barazanî: ABD Kimya sanayisinin önemli simalarından biridir. Dan Chemicals´in sahibidir. Mesut Barzani´nin ABD´deki en yakın iliÅŸkilerinden biridir.
  – Dina Barazani: Kudüs´ün ünlü yontucularındandır.
  – Ron Rubin Barazanî: New York´un ünlü psikologlarındandır.
  – Susannah Barazanî: Yale Ãœniversitesi´nde psikoloji hocasıdır.
  – Yeshayahu Qoren Barazanî: Ãœnlü Ä°srailli tarihçi.
  – Avner Barazani: Ä°srail ordusunda generaldir.
  – Asenath Barazani: 17. yüzyılda yaÅŸamış ünlü bir din adamıdır. Kabbala ilgili yazıları vardır.
  – Barazani Aharon: Ä°srailli ünlü yazardır.
  – Nahum Barazani: Ä°srailli ünlü iÅŸadamıdır.
  – Yehuda Barazani: Ä°srailli ünlü sanatçıdır.
  X Yosef Ben Hayyim al´Barazani: 10. yüzyılda yaşamış ünlü bir şairdir. Iraklıdır. Irak yahudiliğinin ve kültürünün en önemli simalarından biridir ve Irak Barzanilerine isim vermiştir. Piyyutim adı verilen şiirleri İbranilik´in gelişimine büyük katkıda bulunmuştur. Bu şiirleri daha sonra Endülüs´te de çok popüler olmuştur. Şiirleri birçok sinagogta ilahi olarak okunmaktadır.

  – Barazani ismi de, BaÄŸdat yakınlarındaki Baradzan ÅŸehrinden gelmektedir. Bütün Barzaniler isimlerini buradan alırlar ve eskiden yahudilerin yoÄŸun yaÅŸadığı bir yerdir. Barazani´nin yazdığı bir Bahar Bayramı için Dua Kitabı da vardır.

 28. Hey jij Vrijekoerd,

  Ten eerste, die naam niet bij jou!

  Ten 2de aub ff in Nederlands comment geven, hoewel ik het vermoeden heb dat jou nederlands niet zo goed is, vandaar dat je alles in het turks typt.

  Als je ff de moeite neemt om je leugens en bullshitverhalen eerst via Babelfish te gaan vertalen, zou ik het zeer op prijs stellen. Want dan kan ik lezen watvoor leugens je aan het vertellen bent?!

  gr.

 29. Lees eens wat ik voor jullie heb gevonden.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Massoud_Barzani

  “In 1982 publiceerde de Yale Universiteit het boek “The Folk Literature of the Kurdistani Jews: An Anthology”. Dit antropologische werk is geschreven door tevens Koerdisch-joodse Prof. Yona Sabar, die de schijnwerpers hield op de Koerdisch-joodse populatie in noord Irak.

  In dit werk van Prof. Yona Sabar wordt onder andere besproken dat de Barzani-familie tot een van hoogst aanziende families behoorde in de Koerdische regio rond de 16e en 17e eeuw. Volgens de schrijver vertegenwoordigde de Barzani familie een joodse onderwijs inrichting opgericht door rabbi’s uit de familie. De inrichting trok vele leerlingen uit het midden-oosten en voornamelijk uit Egypte. Rabbi Nathanel Barzani beheerde destijds een grote bibliotheek waarvan de grootste deel van de literatuur handgeschreven was. Deze bibliotheek zou later geerfd worden door de zoon rabbi Samuel Barzani. Een kleine honderd jaar later werd de dochter van rabbi Samuel Barzani, genaamd Asenath Barzani, benoemd tot de eerste vrouwelijke rabbi door Amerikaanse gereformeerde joden”

  Zie je nou dat barzani en zijn stam geen Koerden zijn. Ik spuug op ze tuhhhh. Wij koerden zijn een trotse volk zij joodse Barazani’s zijn verraders.

 30. Aan vrijekoerd,

  een beetje respect gebruiken, zou heel fijn zijn, want dat ontbreekt bij jou 100 % respectloos.

  als je daar moeite mee hebt, schrijft dan geen comment, anders wordt je met respectloos bestempeld, hoewel je dat nu bent.

  zou heel fijn zijn als jij je comment niet in Turks schrijft, want dat verstaan wij niet. en Kom a.u.b met feiten en niet met leugens, want als ik jou comment lees, dan zie ik 100% leugens.

  Ik weet zeker dat iemand zoals jij geen koerd is, maar een huureling of beter gezegd als je het verstaat in het koerdisch (JASHH), of iemand die doet als of hij koerd is. want een koerd praat nooit op een respectloose manier.

 31. Beste VrijeKoerd,
  Ik ben trots op je. Weet je waarom
  -Ten eerste omdat je trots bent op je afkomst
  -Ten tweede omdat jij je niet laat leiden door haat en leugens
  -Ten derde omdat je kennelijk heel goed weet waarover je praat en dit heel goed kunt onderbouwen
  -Ten vierde omdat je trots bent op het land waar je bent geboren en je voorouders honderden jaren samen met de Turken en de overige minderheden in harmonie en vriendschap hebben geleefd en verder zullen leven.

  Nogmaals mensen haat en geweld zal nooit iets oplossen.
  Heb respect voorelkaar en laat je niet leiden door blindheid.

  Met respect,
  Ibo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here