Stafchef wil PKK in Irak aanpakken

6
1

Turks legerHet Turkse leger staat te popelen om de Koerdische guerrillastrijders die vanuit Irak aanvallen op Turkije lanceren, op Iraaks grondgebied aan te pakken. Dat heeft de stafchef van het Turkse leger, generaal Yasar Buyukanit, donderdag gezegd meldt Elsevier.

Het leger, dat al troepeneenheden, tanks en pantservoertuigen naar de nu al zwaarbewaakte grens met Irak bracht, wacht op orders van de regering alvorens een plan voor een gericht offensief op te stellen, aldus Buyukanit.

6 REACTIES

 1. Ik zou zeggen.

  Welcome in Koerdistan !

  Want koerdistan is altijd de kerkhof of beter gezegd de Grafistan geweest voor de bezetters! Enkeltje is meer dan genoeg!

  Zelfs Saddam’s regiem kon in de jaren 1980 de Iraakse koerdische strijders niet aanpakken in de Qandil gebergte van bijn 2km hoog met all die moderne wapens die de voormalige iraakse regiem destijds kreeg van het westen en laat staat nu Turkije hahahah.

  Succes!

 2. @Meltem

  Hey, na 1923 werd Turkije gesticht en de inwoners werden Turken genoemd. Wij zijn geen Turken en willen ook NIET als Turken geassocieerd worden.

  Voorheen bestond Turkije niet. Daarom kun je ook niet spreken van Turks bloed!

  INDERDAAD! Koerdisch bloed heeft gevloeid!!! Om Turkije op te richten, had Ataturk de steun van de Koerden nodig om de Geallieerden te kunnen verdrijven. EN MET SUCCES! In ruil daarvoor zouden de Koerden hun vrijheid en onafhankelijkheid krijgen.

  Zonder Koerdische steun zou Turkije niet bestaan. Nadat Turkije werd gesticht, werden de Koerden als “verraders” bestempeld. Met deze leugens zijn de Turken aangeleerd en opgevoed.

  Ataturk kwam zijn belofte niet na en respecteerde de afspraken van het verdrag van Servet niet . Alle Koerdische stamleiders werden opgehangen.

  De Koerden hebben gestreden voor hun onafhankelijkheid en niet om Turken genoemd te worden.

  Het zogenaamde “Koerdische verraad” is de grootste leugens wat de Turken in het hoofd wordt gestampt.

  Door de Koerden als verraders aan te duiden, wilde Ataturk het liefst alle Koerden uit de weg ruimen om geen last meer van ze te hebben in de toekomst. Wat heeft Ataturk nou gedaan?

  Ataturk heeft de Koerden uit Oost-Turkije naar West-Turkije gebracht, te denken aan Istanbul, Izmir, Konya, Adana etc etc. Dit om deze Koerden te VERTURKEN.

  Saddam hussein had dit ook geprobeerd. Maar het was een zinloze poging.

  Deze Koerden zouden de Turkse taal aanleren en hun eigen Koerdische identiteit kwijtraken. Tevens heeft Ataturk Turken uit het westen in het oosten gestationeerd om de Koerden in het oosten te verturken. Ataturk hoopte natuurlijk dat de Koerden op deze manier hun eigen identiteit zouden verliezen, maar het werkte net anders om 

  De Koerden die naar het westen werden gebracht, bleven Koerdisch spreken. De Turken die naar het oosten werden gebracht, spraken Koerdisch. 

  WOW! Een grandioze oplossing van de Turkse God!

  De Koerdische kwestie houdt pas op als de Koerden hun onafhankelijkheid hebben gezegevierd. Dit gedoe is niet achterlijk, dit gedoe is strijden voor je eigen volk en nakomelingen, je eigen identiteit, je vrijheid of te wel KOERDISTAN.

  Het Koerdische problematiek momenteel in Turkije is niet met geweld op te lossen. Het is een politieke probleem. Om een politieke probleem op te lossen moet je om de tafel met de betrokkenen en het gesprek met elkaar aan gaan totdat er eindelijk een oplossing wordt gevonden voor dat langdurige Koerdische problematiek.

  Maar de Turkse regering gebruikt haar verstand niet jammer genoeg.

  / Ze verwerpt elke wapenstilstand die PKK aankondigt.
  / Verwerpt elke onderhandeling met de betrokkenen koerden met smoes van (we gaan niet onderhandelen met terroristen)
  / Negeert het bestaat van Koerdische identiteit
  / Ontkent het Koerdische problematiek.
  / Sluit allerlei culturele centra’s
  / De koerden in Turks-koerdistan hebben maar 1 zender die ze normaal kunnen ontvangen. De ROJ tv die in het buitenland is gevestigd. Maar Turkije werkt dit ook tegen door allerlei rechtszaken aan te spannen in het buiten tegen ROJ tv met smoes van ze wekken haat op of steunen terrorisme…….

  Maar hellaas voor jullie want ROJ tv spreekt de waarheid en laat de gruwdaden van de turkse leger zien die ze aanrichtenin Koerdistan.

  De waarheid/ realiteit kan soms ook heel hard zijn. En dat is percies waar de turkse regering voor bang is voor het geval dat de bewusteloze mensen wakker worden en eindelijk de waarheid kunnen zien.

  Noem maar op ik kan so doorgaan voor je en voordat je het weet, heb ik dan 100 min punten genoemd………

  De Turkse regering denkt dat ze met dat fascistische beleid eeuwig kunnen doorgaan.

  Nou wat verwacht je dan als reactie van af de kant van de koerden waarvan ze van alles wordt verboden. hen niets gegund wordt wat ze wensen, die vrijheid niet krijgen die ze zelf willen en hun mening niet gerespecteerd wordt? Namelijk vrij zijn als ieder andere volk op deze aardbol.

  Als je al die punten goed leest en je zelf 1dag maar in de positie van Koerd verplaatst, ga jij je natuurlijk verzetten tegen die onrechtvaardigheid.

  En als jij je verzet tegen zo’n achterlijk beleid van de Turkse regering, Word je opgepakt, wordt je bestempeld met Terrorist en beland je in de gevangenis waar foltering een maltijd van de dag is.

  Dus wat doe je dan. Dan pak je mensen allen de wapens op en probeer je doormiddel van strijden tegen zo’n genadeloze regering te vechten voor je rechten en je rechten gaat opeisen waar ieder mens recht op heeft

  Meltem onthoud dit heel goed! PKK is niet uit de lucht gevallen. PKK is ontstaan als reactie op die fascistische & achterlijke beleid (acties) van de Turkse regering.

  Dus de Turkse regering krijgt nu een koek van eigen deeg.

  Turkse regering kan wel een zinloze poging wagen met de bedoeling ” ” PKK te vernietigen in Zuid-koerdistan (noord-irak).

  1 ding: PKK is niet en zal ook nooit te bestrijden zijn. Heb jij enige idee waar PKK gevestigd is. Tussen bergen van bijna 2km hoog. Nou dat zal de grootste verlies worden voor Turkije.
  5000 strijders kan je niet zomaar bestrijden en vernietigen in die bergen waar de koerden jaren lang mee bevriend zijn.

  Dat is het regiem van Saddam Hussein niet gelukt met al die moderne wapens van het westen die Saddam destijds kreeg om de iraakse Koerdische strijders te bestrijden in die bergen waar nu PKK ook is gevestigd en laat staan nu Turkije.

  Als dat zou gebeuren, krijgt PKK alleen maar meer aanhang plus een heel groot opstand in de Turks-bezet Koerdistan. Plus een dikke nederlaag voor Turkije.

  Zie als voorbeeld Israël afgelopen zomer tegen Libanon. Dat heel oorlog leed tot niets behalve dat hezbollah alleen maar meer aanhang kreeg, niet vernietigd kon worden en een dikke nederlaag werd voor Israël. Want de mission werd uiteindelijk incomplete.

  Mijn vraag is weet je dit wel allemaal wat ik voor jou heb getypt/verteld.

  Of hoeveel mensen kennen dit waarheid in Turkije? Ik denk 0.0000000

  Weet je ook waarom. Omdat heel veel zich laten beïnvloeden door die propaganda die in de Turkse media gepubliceerd wordt. Plus dat heelveel vanaf klein of aan met de opvoeding een heel onjuiste en verdraaide waarheid wordt verteld en mee krijgt met de dagelijkse leven.

  Dus met andere worden:

  Deze leugens zijn jou aangeleerd. Deze leugens zijn doorgegeven aan de nakomelingen in dit geval Jij, het zal hun enige waarheid worden, zij/ JIJ zullen/zult hun/je ‘waarheid’ op hun/je beurt ook weer doorgeven. Als je lang genoeg blijft liegen.. zal de wereld jou dan geloven?

  Godd damm word wakker “bewusteloose”! En zie de realiteit en ga achter de realiteit en de waarheid aan en zoeks op zodat je voortaan serious wordt genomen als je nog een keer reageert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here