EU breidt onderhandelingen Turkije uit

1
6

EUDe Europese Unie is van plan de toetredingsonderhandelingen met Turkije met drie nieuwe gebieden uit te breiden. Dat heeft eurocommissaris voor Uitbreiding Olli Rehn dinsdag bekendgemaakt.

Volgens Elsevier.NL wil de EU dat de onderhandelingen over de hoofdstukken statistiek, financiële controle en economisch beleid nog voor 1 juli worden geopend. Eurocommissaris Rehn wisselde dinsdagochtend in Brussel met de Turkse hoofdonderhandelaar Ali Babacan (staatssecretaris van Economische Zaken) van gedachten over de politieke spanningen rond de verkiezing van een nieuwe president in Turkije en over Nicolas Sarkozy, de toekomstige Franse president die zich vurig wil verzetten tegen een Turks lidmaatschap van de EU.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here