Erdogan roept op tot eenheid

1
6

Turkije moet zich inzetten om de huidige vrede en stabiliteit te beschermen. Dat heeft premier Recep Tayyip Erdogan gezegd in een televisietoespraak. “Nog 4,5 jaar geleden kampte dit land met ernstige problemen, maar die zijn goddank één voor één opgelost”, zei Erdogan.

In Turkije nemen de politieke spanningen momenteel toe in verband met angst dat het seculiere karakter van de Turkse staat in gevaar is meldt Novum. De regerende, confessionele AK-partij staat onder grote druk van oppositie en leger om vervroegd verkiezingen uit te schrijven in verband met de kandidatuur van AK-minister van buitenlandse zaken Abdullah Gül voor het presidentschap.

1 REACTIE

  1. En gelijk! Turkije moet niet verder achteruit. Iets worden net als Iran. Kerk en staat hoort gescheiden te zijn. Zo is het immers altijd in Turkije geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here