Nieuwe Turkse clubavond in Paradiso

1
3

Zaterdag 28 april vindt de kick-off plaats van een nieuwe serie dansfeesten in Paradiso: Club Pera. Vanuit de achterliggende Stichting Pera biedt Club Pera een podium aan Turkse artiesten uit Istanbul en andere toonaangevende internationale steden waar veel Turks muzikaal en audiovisueel talent aanwezig is.

De eerste editie bestaat uit optredens van het befaamde electro-jazz-fusion duo Mercan Dede feat. Ilhan Ersahin, Nomad soundsystem, Tarhana, Dj Style-Ist en Dj Ipek Ipekcioglu. De avond loopt in de grote zaal over in Labyrint waar onder andere Richard Dorfmeister zal draaien. In de kleine zaal zal de Club Pera afterparty plaatsvinden.

Club Pera is een initiatief van Stichting Pera en is in samenwerking met Paradiso ontwikkeld. Stichting Pera heeft als doel hedendaagse kunstuitingen van jonge Turken in Europa en uit Turkije, met name uit Istanbul, een podium te bieden in Amsterdam c.q. Nederland. Hierbij gaat het vooral om interessante ontwikkelingen op het gebied van (pop)muziek, theater, film en literatuur die voor een breed Nederlands publiek interessant zijn.

Stichting Pera wil een solide basis creëren, van waaruit deze ontwikkelingen gevolgd worden en uitwisseling tussen Amsterdam en Istanbul als toonaangevende Europese steden wordt bevorderd. Tot de kernactiviteiten behoren de regelmatig in Paradiso te organiseren Club Pera avonden met hedendaagse clubmuziek en audiovisuele kunst uit Istanbul en andere Europese steden, de Amsterdam-Istanbul Biënnale (vanaf 2008) en Pink Istanbul.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here