Eerste kandidaat voor presidentschap

0
1

De eerste kandidaat voor het presidentschap van Turkije heeft zich aangediend. Het gaat om Ersonmez Yarbay, een lid van de regeringspartij van premier Recep Tayyip Erdogan. Bij de bekendmaking van zijn kandidatuur zei Yarbay het verontrustend te vinden dat nog niemand anders zichzelf naar voren heeft geschoven voor het presidentschap. Hij zei ook zich terug te trekken als één van de vier topleden van zijn partij, onder wie Erdogan, zich kandidaat stelt.

Vorige week demonstreerden honderdduizenden seculiere Turken tegen een eventuele kandidatuur van premier Erdogan. Ze vrezen dat de gelovige Erdogan als president de scheiding tussen kerk en staat in gevaar zal brengen. De premier werd door de demonstranten gewaarschuwd zich niet kandidaat te stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here