Turkije presenteert hervormingen

4
1

Turkije heeft zich verplicht tot vergaande hervormingen in verband met zijn streven tot toetreding tot de Europese Unie en daartoe maatregelen geconcretiseerd in een zevenjarenplan. Dat schrijft de nieuwssite Nieuws.NL

De Turkse minister van buitenlandse zaken Abdullah Gül, die het plan dinsdag in Ankara presenteerde, benadrukte evenwel dat de hervormingen onafhankelijk van het EU-perspectief moeten worden gerealiseerd.

Gül hamerde er op dat het er niet om gaat of de EU uiteindelijk akkoord gaat met de Turkse toetreding of niet. “Het belangrijkste is het tot stand brengen van de Turkse transformatie.”

4 REACTIES

 1. Wanneer komt de elite in Turkije tot het besef dat 80 procent van het volk niet bij Europa wilt horen.

  Wij zijn niet Europees en dat moeten wij ook niet willen worden.

  Geert Wilders heeft hier helemaal gelijk in 🙂

 2. test,

  Turkije is misschien niet Europees, maar zeker ook niet meer aziatisch…en al helemaal niet Arabisch…

  de praktijk vn 700 jaar relties met Europa, de incorporatie va de Turkse econome in de westerse, de vorm waarin religie in Turkije door de meeste mensen wordt beleefd (t.a.v. afstand tot schepper en staat en individu) en aspecten in de cultuur die meer lijken op Grieks dan Arabisch en Aziatisch) maken dn ook dat Turkije Net zo Europees is geworden, als dat het Aziatisch is gebleven…

  en dat maakt dat Turkije niet te typeren is als Europees of Aziatisch…Turkije i gewoon Turkije en zit op het raakvlak van al die cultureel/geografische gebieden…

  al die verschillen lopen dwars door de Turkse identiteit…kome ds niet alleen samen, maar lopen er dwars doorheen…

  de politiek maakt dan ook dat die 80 procent is 2 jaar tijd kan ontstaan, maar dat kan ook zomaar in 1 jaar tijd veranderen…en dat zegt dus niks over ’toebehoren’…in die in heeft wilders du onglijk…en jij dus ook!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here