PVV: geen invloed Turkije op scholen

1
1

Het is onacceptabel dat de Turkse overheid invloed probeert uit te oefenen op de Turkse gemeenschap in Nederland. Dat zei Sietse Fritsma (PVV) dinsdag in de Tweede Kamer. Fritsma eiste van minister voor Integratie Ella Vogelaar (PvdA) dat zij de Turkse ambassadeur Selahattin Alpar op het matje roept naar aanleiding van diens uitspraken in De Telegraaf van zaterdag.

Alpar stelde in de krant dat de Turken in Nederland weer in hun eigen taal en cultuur les zouden moeten kunnen krijgen. Ook zouden de Turkse rechten beter moeten worden beschermd door de Nederlandse overheid.

Vogelaar kon de informatie van Fritsma niet bevestigen, omdat er nog geen officieel verzoek is ingediend door de Turkse autoriteiten bij het kabinet. Wel zegde ze toe binnenkort met de ambassadeur en minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) om de tafel te gaan zitten. “Turks op Nederlandse scholen is onwenselijk”, zei de bewindsvrouw, die eveneens refereerde aan het stopzetten van een proef in 2003. “Toen is besloten niet meer in de tweede taal les te geven, dat werkt gewoon niet.”

1 REACTIE

  1. Dat werkt gewoon niet? Dat werk Prima…ik heb ook turks gehad op de basis school en voor mij werkte het prima..stelletje chaoten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here