Rode Kruis: meer Turkse vrijwilligers

2
12

Het Nederlandse Rode Kruis wil allochtone vrouwen meer bij haar activiteiten betrekken. Zo gaat de grootste vrijwilligerorganisatie van Nederland onder meer vrijwilligers van Turkse, Marokkaanse en Surinaamse afkomst werven, coachen en inzetten binnen lokale Rode Kruis afdelingen.

Het Nederlandse Rode Kruis neemt deel aan het project Duizend en een kracht, een project waarin overheid en maatschappelijke organisaties vrouwen uit etnische minderheden stimuleert om vrijwilligerswerk te verrichten. Daarmee worden zij actief in de samenleving en vergroten zij hun kans op betaald werk.

Gisteren in de Paleiskerk in Den Haag, tijdens Internationale Vrouwendag en in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima en drie ministers ondertekenden een aantal ministeries een convenant met de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Nijmegen en Breda.

Bijeenkomst vrouwendag

2 REACTIES

  1. Hallo,

    Mijn naam is Sonja Cinar ik ben projectleider verkleuring voor het Nederlandse Rode Kruis. Voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis of over onze activiteiten dan kun je mij bellen op 0610501604 of per mail scinar@redcross.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here