Grieken wachten op Turkse reactie

1
1

De Grieks-Cypriotische autoriteiten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een deel van de muur afgebroken die de hoofdstad Nicosia al decennia in een Grieks en een Turks deel verdeelt.

Bulldozers sloegen een groot gat in de betonnen muur die dwars op de straat Ledra stond, in het zaken- en winkelcentrum van de hoofdstad. Omstanders en regeringswoordvoerders noemden de afbraak ,,historisch” en een ,,teken van goede wil”.

De grensovergang is vooralsnog echter niet open voor publiek. De Cypriotische president Tassos Papadopoulos zei dat dat pas het geval zal zijn als de Turkse militairen aan de andere kant van de grens zijn vertrokken. Ook moeten de militairen van de Verenigde Naties het gebied controleren op landmijnen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here