Onderzoek effectenhandel moskeeën

0
1

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) stelt een onderzoek in naar mogelijke illegale handel in effecten in onder meer Turkse moskeeën en koffiehuizen. De AFM besloot daartoe nadat enkele bezwaarschriften tegen de bouw van de Amsterdamse Westermoskee werden ingediend.

In twee brieven wordt geklaagd over malafide financiële praktijken van de Turks-islamitische vereniging Milli Görüs meldt Novum Nieuws.

Vijf voormalige sympathisanten van Milli Görüs beschuldigen het bestuur van zwartgeldpraktijken en verduistering. Op de plek waar de moskee wordt gebouwd, stond eerder een oude autogarage die als gebedsruimte diende. Deze ruimte zou jarenlang ook als illegaal wisselkantoor en ruimte voor duistere bedrijfjes hebben gefungeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here