Öcalan vergiftigd volgens advocaten

0
1

De Turkse overheid heeft maandag opdracht gegeven om de gedetineerde leider van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK) Abdullah Öcalan medisch te laten onderzoeken, nadat diens advocaten de verdenking hadden geuit dat hij in de gevangenis vergiftigd wordt.

Dat meldt Elsevier. Minister van justitie Cemil Cicek zei dat drie doktoren, onder wie experts op het gebied van toxicologie, maandag vertrokken zijn naar het eiland Imrali voor de kust van Istanbul waar Öcalan wordt vastgehouden. Cicek noemde het ,,pure leugens”, dat Öcalan daar vergiftigd zou worden.

Öcalan zit een levenslange gevangenisstraf op het eiland uit, omdat hij een separatistische organisatie leidde die sinds 1984 voor autonomie voor de Koerden vecht in het zuidoosten van Turkije.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here