Zwijgen over Armeense kwestie

13
14

Koningin Beatrix doet er tijdens haar staatsbezoek aan Turkije van volgende week goed aan niet te beginnen over de zogenoemde Armeense kwestie. Dat zegt de Leidse hoogleraar en Turkije-kenner Erik-Jan Zürcher zaterdag in Trouw.

Volgens de wetenschapper zou het de moeizaam op gang komende discussie over de Armeense genocide in Turkije niet bevorderen.

Zürcher zou het dom vinden als Beatrix tijdens haar bezoek de Armeense kwestie aan de orde stelt. Nu een kleine intellectuele elite in Turkije het aandurft het debat over de kwestie aan te zwengelen, is bemoeienis van buitenaf niet bevorderlijk.

13 REACTIES

 1. hoezo nou ; ” Volgens de wetenschapper zou het de moeizaam op gang komende discussie over de Armeense genocide in Turkije niet bevorderen ”

  ” Nu een kleine intellectuele elite in Turkije het aandurft het debat over de kwestie aan te zwengelen ”

  onzin onzin onzin, aan wiens zijde staat deze site?

  neden sacma sapan ise yaramaz faidesiz yalanla iftirayla dolu bu tarz haberleri sunuyorsunuz??

  kimlere hizmet ediyor bu site ? maddi yardim aliyor diye insan boyle haberlermi sunar ?

  >>> lees maar als je daadwerkelijk geinteresseerd bent :

  Leugens van de Armeniërs!

  De dag is eindelijk gekomen; de dag dat ik teleurgesteld ben in de Nederlandse politici, media en vooral de Nederlandse mensen die daar onvoorwaardelijk in geloven.

  Tot mijn grote schrik zag ik ook dit jaar op 24 april op alle Nederlandse en Belgische kanalen een herdenking van de zogenaamde ‘Armeense Genocide’. Maar hebben één van deze zogenaamde journalisten en politici er onderzoek naar gedaan? Het antwoord luidt een duidelijke ‘nee’, want als iemand ook maar de moeite had genomen om de feiten te bekijken in plaats van klakkeloos de Armeniërs te geloven, dan had men dit allemaal ontdekt.

  Vanaf 1910 begonnen gewapende Armeense bendes Turkse dorpen te bestormen en geheel uit te moorden, dit door subsidie en financiering door de Russen en Fransen (wat gelijk ook de eerste en enige landen zijn die de zogenaamde ‘Armeense Genocide’ accepteren). De cijfers zijn op te vragen bij elke Turkse instelling, dus ook de Turkse ambassade en/of consulaat. De cijfers komen op een totaal van meer dan 523.000 Turkse doden tussen de jaren 1910 en 1922.

  Nu kan elk mens zich wel voorstellen dat het laatste wat je in geval van oorlog wilt, een opstand in het hart van het land is. Deze Armeense moordpartijen vonden namelijk achter de frontlinies van de Balkan Oorlogen (1910-1913), de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) en de Turkse Onafhankelijkheidsoorlog (1919-1923) plaats. Hierom werd er in 1915, in tegenstelling tot wat andere landen zouden doen, besloten om ze naar een afgelegen gebied te deporteren zodat ze daar geen schade konden aanrichten.

  Ik zeg expres ‘in tegenstelling tot wat andere landen zouden doen’, want willen we de volgende daden in de geschiedenis herinneren:
  1. De Pauselijke Inquisitie die alle niet-christelijke Europeanen uitmoordde, dit waren vooral moslims, joden en protestanten. Het aantal loopt op tot wel een half miljoen ter dood gebrachte mensen.
  2. De Spaanse Conquistadores die de hele beschaving en bevolking van het Zuid-Amerikaanse continent uitmoordden. Dit waren de Indianen, Azteken, Maya’s en Inca’s. Men schat de dodelijke slachtoffers op enkele miljoenen mensen.
  3. De in totaal zeven Kruistochten tegen de Turkse Selçuken en Osmanen hebben ertoe geresulteerd dat hele gebieden ontvolkt werden en hele steden uitgemoord werden. Het is misschien ironisch dat er ook toen Armeense opstandelingen waren die de Kruisvaarders geassisteerd hebben en zo bijgedragen hebben aan de uitmoording van de stad Edessa, het huidige Åžanlı Urfa. In die tijd leefden er enkele honderdduizenden Turkse inwoners in die stad, vrijwel niemand overleefde het. Een ooggetuige beschreef het als: ‘het duurde meerdere dagen om alle inwoners af te slachten en aan het eind was er geen één Kruisvaarder meer die niet van top tot teen bedekt was met het bloed van hun slachtoffers; in de binnenstad liepen ze tot op hun enkels in het bloed.’
  4. De systematische uitmoording van joden in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers resulteerde in ruim zes miljoen doden.
  5. De Russische dictator Stalin koos elke dag willekeurig 100 mensen uit en stuurde ze naar Siberië waar je overlevingskans minder dan 20% was. Zijn totaal berust op een veelvoud van die van Hitler: 18 miljoen doden.

  Ondanks al deze voorbeelden hebben de Turken nooit en te nimmer een ‘systematische uitroeiing van de Armeniërs’ toegepast, zoals ik de nieuwslezers op de publieke omroepen hoorden vertellen. Weten deze mensen wel wat dat betekent? Het lijkt me van niet.

  De deportaties van de Armeniërs zijn inderdaad opgenomen in de administratie van het Turkse Ottomaanse Rijk en volgens de dagboek van Talat Paşa (de uitvoerder van de deportaties) zijn er precies 924.158 Armeniërs naar het afgelegen gebied van de Syrische Woestijn (toen nog deel van Turkije) gestuurd, maar niet ter dood gebracht. Dit is dus een heel verschil met de 2,5 tot 3 miljoen doden die de Armeniërs claimen; helaas nemen de Nederlandse en Belgische media dit aantal over.
  Zelfs de officiële volkstelling van het Ottomaanse Rijk in 1914, dus voordat de Eerste Wereldoorlog en de deportaties begonnen, zegt dat ‘er precies 1.234.671 Ottomaanse onderdanen zijn met Armeense voorvaders’. Nu vraag ik u hoe er dan 3 miljoen Armeniërs omgekomen zijn? Hebben we ze allemaal twee keer vermoord? Zelfs dan komen we niet op 3 miljoen Armeniërs. Maar ook als we kijken naar het aantal Armeniërs van nu; er wonen drie miljoen Armeniërs in Armenië en ongeveer 1,5 miljoen erbuiten. De Armeniërs beweren dat er maar een handjevol overlevenden waren van de zogenaamde ‘Armeense Genocide’. Ik moet zeggen dat die 100.000 tot 200.000 Armeniërs wel als konijnen doorgewerkt hebben om hun bevolking weer op peil te krijgen. U ziet zelf ook wel dat 100.000 Armeniërs nooit 5 miljoen Armeniërs kunnen worden, dat is een toename van 5000% over een periode van 90 jaar. Dus met andere woorden de 100.000 Armeniërs hadden allemaal tien kinderen en deze hadden elk ook weer tien kinderen. Het lijkt mij een beetje vergezocht.

  Een ander belangrijk punt zijn de Armeniërs die nog steeds in Turkije wonen; er wonen nog steeds meer dan 100.000 Armeniërs in Turkije waaronder de belangrijkste Armeniër, namelijk de patriarch van de Gregoriaanse kerk. Hij is de hoofd van de Armeense Gregoriaanse Kerk, die al honderden jaren meerdere kerken in Istanbul en de rest van Turkije heeft. Nu lijkt het mij logisch dat als je een volk wilt uitroeien dat je dan gelijk hun belangrijkste leider oppakt en hun kerken en scholen sluit, kijk bijvoorbeeld naar Hitler. Maar dit is nooit gebeurd en de patriarch zelf ontkent de zogenaamde ‘Armeense Genocide’ dan ook, waarna enkele Armeniërs buiten Turkije hem toeriepen ‘geturkificeerd te zijn’. Dit zeggen de Armeniërs in het buitenland ook tegen de andere Armeniërs in Turkije en zeggen hun niet meer als landgenoten te beschouwen, enkel en alleen omdat ze de waarheid spreken en de Armeense leugens niet wensen te steunen. Ze willen niet erkennen dat er tot op de dag van vandaag honderden Armeense kerken en scholen nog steeds in gebruik zijn door de Turkse Armeniërs.

  Als we tenslotte nog komen op een voorbeeld van de Armeense moordpartijen; noem ik de Özalp en Saray dorpen vlakbij de stad Van. Toen de Armeense bendes deze dorpen in 1915 bestormden, vermoordden ze de mannen onmiddellijk. De vrouwen werden eerst verkracht en vervolgens samen met de bejaarden en kinderen opgesloten in de moskee, waarna deze in brand werd gestoken. De verschrikkelijke foto’s, genomen door een Duitse journalist Walter Bachman in 1920, zijn op te vragen bij het Turkse ministerie. De kogels en wapens die op die plek zijn gevonden duiden erop dat ze vanuit Rusland komen, de Armeniérs werden dus opgestookt en gefinancierd door Rusland omdat Rusland op dat moment de Eerste Wereldoorlog aan het verliezen was van Turkije en Duitsland.
  Een ander voorbeeld is te vinden in het dorp Zeytun vlakbij Süleymanlı-Maraş, het huidige Kahraman Maraş. Er zijn verklaringen van een vrouw (genaamd Hanım Hatun) die door de Armeense bendes gedwongen werd om haar drie kinderen te wurgen, de Armeniërs dreigden met de verkrachting van de drie kinderen als hun moeder ze niet zou wurgen met haar eigen handen. De moeder wilde haar kinderen dit besparen en zag zich gedwongen om haar eigen kinderen te wurgen onder het hoongelach van de Armeense bendeleiders, zelf werd ze meermalen verkracht en voor dood achtergelaten. Ze vertelde verder dat ze zag dat vrouwen die weigerden haar eigen kinderen te wurgen, meteen werden verkracht en vermoordt. Ook zag ze hoe de Armeniërs een weddenschap afsloten over of de baby van een zwangere vrouw een jongetje of meisje was. Ze losten het op door de buik van de zwangere vrouw open te snijden en te kijken. De baby (of liever gezegd foetus) was op slag dood en de vrouw stierf een langzame dood door bloedverlies. Haar verklaring is opgenomen in de Nationale Archieven van Turkije (Genel-Kurmay Başkanlığı Arşiv) samen met nog vele honderden duizenden andere verklaringen van Turkse slachtoffers door toedoen van Armeens geweld.

  Nu komen we op de bewijzen die de Armeniërs beweren te hebben.
  1. Het Blauwe Boekje, geschreven door de Britse historici Arnold Toynbee en James Bryce. Het is misschien wel interessant om te weten dat de in 1975 overleden Arnold Toynbee na een bezoek aan Turkije en de gebieden waar de zogenaamde ‘Armeense Genocide’ zou hebben plaatsgevonden zijn excuses aanbood aan de Turkse regering voor ‘de leugens die ik onder druk van de Britse regering moest schrijven om de Eerste Wereldoorlog tegen de zogenaamde onderdrukkende Ottomaanse Rijk te rechtvaardigen’. Dit is dus te vergelijken met de leugens die we enkele jaren terug te horen kregen over de zogenaamde ‘massavernietigingswapens in Irak’. Alleen is het wel frappant dat deze verklaring van Arnold Toynbee nooit openbaar is gemaakt in Europa.
  2. Een andere Britse onderzoeker genaamd Andrew Mango geeft ook toe dat de Britse regering ze onder druk zette om het Ottomaanse Rijk in een kwaad daglicht te zetten. Zelf erkent hij de zogenaamde ‘Armeense Genocide’ niet en vergelijkt het met de ‘gedwongen verhuizing van duizenden Japanse Amerikanen naar andere afgelegen gebieden in de Verenigde Staten na de aanval op Pearl Harbour uit angst dat de Japanse Amerikanen hun oude landgenoten zouden assisteren’. Verder stelt hij dat de Armeniërs en hun sympathisanten niet consequent zijn in hun propaganda omdat het aantal zogenaamde “doden door de Armeense Genocide” elk jaar stijgt. Volgens de uitgave van de Encyclopedia Britannica van 1918 zouden er 600.000 Armeniërs zijn omgebracht; in de uitgave van 1968 werd dit cijfer verhoogd tot anderhalf miljoen. Waar er uiteindelijk een aantal van 3 miljoen in de 21ste eeuw gepropageerd wordt, is het duidelijk dat dit een geval van inconsequentheid en overdrijving betreft. Hoe de getallen mogelijk zijn, is hem een raadsel omdat de zogenaamde “Armeense lijken en vernietigingskampen” nooit gevonden zijn (waarschijnlijk omdat ze er ook niet zijn).
  3. Ook de opperbevelhebber van het Turkse leger in het Oosten gedurende de deportaties in 1915, Kazım Karabekir Paşa, heeft enkele geschriften achtergelaten na zijn overlijden. In die geschriften zijn meerdere bevelen aan zijn ondergeschikten om ‘babymelk en doktoren naar de Armeense opvangkampen te sturen’. Deze kampen zijn na de Eerste Wereldoorlog ingenomen door Britse en Franse troepen en gedurende een periode van enkele tientallen jaren ook bezet gebleven. De zogenaamde “Armeense vernietigingskampen” zijn in feite dus opvangkampen waar er uiteraard mensen gestorven zijn door ziektes, vermoeidheid en ouderdom. Maar de bevelen duiden erop dat alles werd gedaan om dit tegen te gaan.
  4. De meest vooraanstaande historici op het gebied van Midden-Oosten erkennen de zogenaamde “Armeense Genocide” niet. De bekende Amerikaanse historici Prof. Dr. Justin McCarthy zegt zelfs dat er na onderzoek is gebleken dat het aantal Turkse slachtoffers door Armeens geweld hoger lag dan het aantal Armeense opstandelingen die sneuvelden. Hij spreekt van een ‘guerrilla tactiek waarop er op twee manieren gereageerd kan worden; de Amerikaanse manier van de tegenpartij aanvallen (wat mislukt in de Vietnam Oorlog) en de Turkse manier van deporteren zodat ze geen hit-and-run-tactiek meer konden gebruiken omdat ze nu in de Syrische Woestijn waren’. Hij spreekt van ‘een oorlogsmaatregel en absoluut geen systematische uitroeiing’.
  5. Hier zijn nog enkele historici die het idee van een “zogenaamde Genocide” wegwuiven als ‘belachelijk’ en ruil daarvoor geboycot worden door de Armeniërs en helaas ook de Europeanen. Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Türkkaya Ataöv en Prof. Dr. Bernard Lewis; alleen al Prof. Ataöv heeft 77 boeken geschreven waarin hij de zogenaamde “Armeense Genocide” met feiten ontmanteld (en zo laat zien dat het allemaal verzinsels en leugens zijn) en de deportaties uitlegt maar geen één van zijn boeken is in Europa uitgegeven, gedrukt en/of verkocht. Waarom? Het antwoord hierop is heel duidelijk, de Europanen willen het volk onwetend houden zodat er geen steun komt voor de Turkse zaak. Dit blijkt ook uit het feit dat de nieuwslezers in Nederland en België altijd vermelden dat het om ‘moslimse Turken en christelijke Armeniërs’ gaat. Dit terwijl geloof er helemaal niks mee te maken had. Waarom wordt er nooit vermeld wat voor een geloof de lokale bankovervaller of drugsdealer had? Omdat het niet relevant is, dat geldt hier ook.
  6. De Armeense propaganda die beweert dat de slachtingen het beleid waren van de Ottomaanse regering vraagt om bewijs dat een dergelijke beslissing inderdaad is genomen. Voor dit doel hebben de Armeniërs een aantal telegrammen geproduceerd die toegeschreven worden aan Talat Paşa en die zogenaamd gevonden zijn door de Britse strijdkrachten onder het bevel van generaal Allenby, toen zij Aleppo innamen in 1918. Men beweert dat deze gevonden waren in het kantoor van een Ottomaanse ambtenaar genaamd Naim Bey en dat ze aan vernietiging waren ontsnapt door het feit dat de Britse bezetting met onverwachte snelheid plaatsvond. Enkele van deze telegrammen werden gepubliceerd in Parijs in 1920 door een Armeense auteur genaamd Aram Arondian, en ook werden zij gepresenteerd ten tijde van de Berlijnse rechtszaak tegen de Armeense terrorist Tehlirian, die Talat Paşa vermoordde. Deze rechtbank beschouwde deze documenten echter niet als bewijs en noemde deze documenten ‘van begin tot eind verzinsels, en de aanspraken die eruit voortvloeien kunnen daarom niet worden onderbouwd’.
  Het feit wil dat ze ook gepubliceerd werden in de Daily Telegraph in Londen in 1922, die deze papieren eveneens beschreef als een vondst van Allenby’s leger. Maar toen het Britse Ministerie van Buitenlandse Zaken naar deze papieren vroeg bij het Ministerie van Oorlog, en bij Allenby zelf, kwam aan het licht dat ze niet waren ontdekt door het Britse leger, maar dat ze geproduceerd waren door een Armeense groep in Parijs. Na bestudering van de documenten, bleek het overduidelijk dat qua formaat, schrift en woordgebruik, deze papieren op geen enkele wijze overeenkwamen met normale Ottomaanse documenten en dat, bijgevolg, zij nogal slechte vervalsingen waren. Dus ook dit document kan weggegooid worden als een verzinsel en vervalsing van de Armeniërs. Gelukkig erkennen de Britse, Duitse en Amerikaanse regeringen inmiddels dat deze documenten vervalsingen zijn.
  7. Armeense propagandisten hebben altijd beweerd dat, door de eeuwen heen, niet-moslims, en de Armeniërs in het bijzonder, slecht behandeld zijn door de Turken, dit teneinde steun te verkrijgen voor hun beschuldiging van de zogenaamde “Armeense Genocide” tegen het Ottomaanse Rijk, omdat het anders moeilijk voor hen zou zijn om uit te leggen hoe de Turken, die ongeveer 850 jaar (1071-1915) lang in vrede met de Armeniërs hebben samengeleefd, hen plotseling wilde vernietigen. De Armeniërs hebben bovendien getracht de Turkse heerschappij uit te leggen als zijnde een voortdurende strijd tussen Christendom en Islam, om zo in alles wat zij zeggen over de Turken te worden geloofd door de moderne christelijke wereld. Wat ze redelijk gelukt is, zou ik zeggen.
  8. Als we verder kijken naar de zogenaamde “onschuldige Armeniërs”, dan zien we dat de Armeniërs vanaf 1921 systematisch Turkse diplomaten hebben vermoord. De lijst hieronder is samengesteld door ‘www.armenie.nl’:
  1921
  (March, 15) An Armenian terrorist assassinated Talat PaÅŸa in Berlin.
  (March, 18) Misak Torlakyan killed the Minister of Internal Affairs of the Turkish State Azerbaijan, CevanÅŸir Han, in Istanbul.
  (December, 6) Armenians killed Sait Halim PaÅŸa in Rome.
  1922
  (July, 22) Cemal PaÅŸa was killed by Armenians, in Tbilisi.
  1973
  (January 27) An Armenian terrorist, Migirdic Yanikyan killed Mehmet Baydar, Turkish Consul General for Los Angeles and his assistant Bahadir Demir.
  1975
  (January 20) The Armenian Terrorist Organisation ASALA was founded.
  (October 22) The Turkish Ambassador in Vienne Danis Tunaligil was killed by Armenian terrorists.
  (October 24) The Turkish Ambassador in Paris Ismail Erez and a police officer Talip Yener were killed by Armenian terrorists.
  1976
  (February 16) The First Secretary of Turkish Embassy in Beirut Oktay Cerit was killed by the Armenian terrorists.
  (May 28) Turkish diplomatic bureau in Zurich was bombed. An Armenian called Noubar Soufoyan was arrested and condemned to 15 years in prison.
  1977
  (May 29) Istanbul Yesilkoy Airport and Sirkeci Station were bombed. Four people died and 31 people were injured. The attacks were undertaken by the “Extreme Armenian Movement Groups”.
  (June 9) The Turkish Ambassador in Vatican Taha Carim was killed by the Armenians.
  1978
  (January 3) The Turkish Embassy in Brussels was bombed. The attack was undertaken by “Armenian New Resistance Organisation”.
  (June 2) In Madrid, the Turkish Ambassador Zeki Kunaralp’s wife Necla Kunaralp and the ex Ambassador Besir Balcioglu were killed by the Armenians.
  (July 8) In Paris, the Turkish Diplomatic Bureau and the Tourism Bureau were bombed. The attacks were undertaken by the “Armenian Genocide Justice Committee”
  (August 6) Turkish General Consulate for Geneva was bombed. The attacks were undertaken by the “The Armenian New Resistance Organisation”.
  (December 17) The Geneva Bureau of Turkish Airlines was bombed by ASALA.
  1979
  (April 15) The Greek government approved “The Monument of Armenian Revenge” to be erected in Nea Simirna Square in Athens.
  (August 22) Assistant Consul Niyazi Adali in Geneva was assassinated by ASALA, in attack three other people were killed.
  (August 27) Turkish Airlines Bureau in Frankfurt was bombed by ASALA.
  (October 4) Turkish Airlines Bureau in Copenhagen was bombed by ASALA.
  (October 12) The son of Ozdemir Benler, the Turkish Ambassador in Amsterdam, Ahmet Benler was killed in The Hague.
  (December 22) The Tourism Counsellor of Paris Embassy Yilmaz Copan was killed by Armenians.
  1980
  (January 10) ASALA bombed Turkish Airlines’ Bureau in Tehran.
  (February 6) Ambassador Dogan Turkmen was injured in an armed attack in Bern.
  (March 10) Armenian terrorists bombed the Turkish Airlines Bureau in Rome. Two Italians died; 14 Italians injured.
  (April 8) During meeting in Sayda, ASALA declared the Kurds as their blood brothers by claiming there were resemblances between the two communities.
  (April 17) The Turkish Ambassador in Vatican Vecdi Turel was attacked by the Armenians, and his police officer Tahsin Guvenc was injured.
  (April 19) ASALA attacked the Turkish Consulate in Marseille.
  (June 31) The Turkish Administrative Attaché Galip Ozmen and his daughter Neslihan Ozmen were killed by the Armenian terrorists.
  (August 5) The Turkish Consulate in Lyon was stormed by the Armenian terrorists and Kadir Atilgan, Ramazan Sefer, Kavas Bozdag and Huseyin Toprak were killed.
  (September 26) Turkish Press Attaché in Paris Selcuk Bakkalbasi was attacked by the Armenians and he was badly injured.
  (November 10) ASALA attacked to Turkish Consulate in Strasbourg.
  (December 17) Turkish Ambassador in Sidney, Sarik Arkyan and his police officer Engin Saver were killed.
  1981
  (January 13) Armenian terrorists had put a bomb into the car of Ahmet Erbeyli Counselor of Finance in Paris Embassy. He survived by chance.
  (March 4) The Administrative counsellor of Turkish Embassy in Paris, Resat Morali and imam Tecelli Ari were killed by the Armenians.
  (April 3) The Armenians shot Cavit Demir the administrative counsellor of the Turkish Embassy in Copenhagen; he was luckily survived with injuries.
  (June 9) The Secretary of the Turkish Embassy in Geneva Mehmet S. Yerguz was killed by ASALA.
  (September 24) The Armenian terrorists stormed the General Consulate in Geneva; and killed police officer Cemal Ozen.
  (October 3) The Second Secretary of Turkish Embassy in Rome was attacked by Armenian terrorists; he was badly injured.
  (November 27) “Armenian Students Union in Europe” and “Kurdish Students Association in Europe” made a joint declaration in London.
  1982
  (January 28) The Turkish General Consulate in Los Angeles, Kemal Arikan was killed by two Armenians Harry Sasunyan and Kirkor Saliba.
  (April 8) Commerce Counselor in Ottawa Embassy Kemalttin Kani Gungor was injured by an armed attack.
  (May 5) The Turkish honorary Consul for USA Boston Region Okan Gunduz was killed by Armenians.
  (June 7) Erkut Akbay the administrative attaché in Lisbon Embassy was killed. On the same day, Atilla Altikat the military attaché in Ottawa, Bora Süelkan the administrative attaché to Bulgaria and chargé d’affaires of Lisbon Embassy Yurtsev Mihcioglu and his wife Cahide Mihcioglu were attacked. Turkish Ambassador in Canada Coskun Kirca was attacked as well.
  (August 7) Ankara Esenboga Airport was bombed by three Armenian terrorists. Three police officers and nine civil people died. Seventy-eight people were injured. A terrorist called Levon Ekmekciyan was arrested.
  (August 10) An Armenian named Artin Penik burned himself to protest Esenboga Airport Incident.
  1983
  (January 29) Levon Ekmekciyan was found guilty of 1982 Esenboga Airport incident and he was executed in Ankara.
  Harut Levonyan and Rafi Elbekyan attacked the Turkish Ambassador in Yugoslavia and a man from Belgrade who was passing by was killed.
  (June 15) Some terrorists of ASALA organisation attacked Turkish Airlines office in Paris Orly Airport. The attack resulted in the death of four Frenchmen, two Turks, an American and a Swedish person. In the incident sixty people were injured.
  (June 27) Five Armenian terrorists who raided the Turkish Embassy in Lisbon were dead.
  1985
  (March 12) Turkish Embassy in Ottawa was raided by three Armenian terrorists. One of the Canadian civil guards was shot dead. Ambassador Coskun Kirca survived with injuries.
  1991
  (January 21) Armenians attacked to Hacilar City. Three Soviet soldiers and two Turkish Azeris were killed. The terrorists killed a Turkish Azeri journalist Savatin Askerova.
  (April 13) In Karabagh, Armenians and Turkish Azeris fought. The Armenians bombarded Turkish Azeri villages, hundreds lives were lost.
  (April 23) The Armenians bombarded Turkish Azeri villages in Susa region. Three Turkish Azeris were killed, three houses were destroyed, and three houses were demolished.
  (April 26) Four Turkish Azeri civil guardians were killed. The attack was undertaken by “Karabakh Warriors”.

  Als we de doden hierbij optellen komen we op een aantal van meer dan duizend en niet alleen Turken maar ook symphatisanten en verwanten van de Turken (zoals de Amerikanen en de Azeri’s). Daarbij komt nog dat Armenië tot op de dag van vandaag een groot stuk land van Azerbeidzjan bezet houdt waardoor het land in tweeën gedeeld is. Om van Oost-Azerbeidzjan naar West-Azerbeidzjan moet je door Armenië (wat verboden is voor Azeri’s) of Iran (ook niet het veiligste land ter wereld). Nu vraag ik u; wie is al jaren bezig met een systematische uitroeiing van Turken?

  9. Zelfs de dag 24 april is gebaseerd op totale verzinsels. Op die dag in 1915 werden er 235 Armeense leiders van de ‘Revolutionaire Comité’ opgepakt, dit waren dus de rebellenleiders die met financiering en subsidie vanuit Frankrijk en Rusland onschuldige Turkse dorpen aanvielen en uitmoordden. Het was dus niet zoals de Armeniërs beweren, het begin van een “systematische genocide”. Waarschijnlijk willen de Armeniërs herdenken dat hun leiders te vroeg zijn opgepakt, omdat ze het liefst nog meer Turken afgeslacht zouden zien. Als Al-Qaida opgerold wordt, zullen de Arabieren dan ook spreken van een ‘systematische genocide tegen het Arabische volk’?

  10. Nu dit allemaal gelezen te hebben, zullen veel lezers zich afvragen wat er dan met die 924.158 Armeniërs gebeurd is die naar de Syrische Woestijn gedeporteerd zijn. Aan het eind van de Eerste Wereldoorlog is dat gebied bezet door Franse en Britse troepen, welke nooit iets hebben gezien wat erop zou kunnen duiden dat er sprake was van een genocide zoals in het geval van Nazi-Duitsland. Er zijn geen lijken, botten, vernietigingskampen, massagraven, skeletten of iets dergelijks gevonden. Toen niet, daarna niet en nu niet.
  Wat wel gebeurde was dat vele Armeniërs met de Franse troepen (die hun tenslotte hadden voorzien van wapens) mee teruggingen naar Frankrijk, waar de grootste Armeense gemeenschap buiten Armenië woont. Een ander deel ging via het Britse Rijk naar de Verenigde Staten van Amerika, waar de één na grootste Armeense gemeenschap buiten Armenië woont. Een ander deel vertrok naar Rusland, het land dat ze samen met Frankrijk opstookte en bewapende tegen Turkije, en stichtte daar het land Armenië. Dit hoorde tot 1991 tot de Sovjet-Unie en werd pas daarna onafhankelijk. Maar er waren ook Armeniërs die terugkeerden naar Turkije, simpelweg in Syrië bleven en naar Europa vertrokken. Er moet echter opgemerkt worden dat Turkije het op twee na grootste Armeense gemeenschap buiten Armenië binnen haar grenzen heeft. Er zijn dus zeer veel overlevenden van de gedwongen verhuizing van de Armeniërs.
  Recente historici schatten het totaal aan gesneuvelde Armeense rebellen die gedurende de Eerste Wereldoorlog zichzelf bewapenden met wapens uit Rusland en Frankrijk op 200.000. Terwijl de Turkse oorlogsslachtoffers in de miljoenen lopen, waarvan ongeveer 600.000 door toedoen van de Armeniërs. Het aantal slachtoffers dat tijdens de gedwongen verhuizing stierf door toedoen van ziektes, vermoeidheid of ouderdom wordt geschat op 50.000 tot maximaal 100.000.

  Als laatst wil ik de Nederlandse politici, media en mensen oproepen om op te houden met ongegronde leugens tegen het Turkse volk. Hoeveel genociden zijn er gepleegd tegen het Turkse volk? De Turken zijn uit hun oorspronkelijk gebied in Mongolië en China verdreven door de Chinezen en ook in Europa waren ze niet veilig getuige de Kruistochten (1096-1683). Toen de Turken het gebied tot de poorten van Wenen veroverden als wraak, hebben ze vrijheid van godsdienst geïntroduceerd en de protestanten geholpen tegen de Katholieke onderdrukkers (zie oer-Hollands spreekwoord ‘Liever Turks dan paaps’). Zelfs de Watergeuzen in Nederland kregen hulp van de Turken tegen de Spanjaarden (tijdens de Nederlandse Opstand/Tachtigjarige Oorlog 1566-1648) bij de slag om Zeeland 1599-1604. Als dank gaf Willem’s zoon Maurits de plek van de slagveld de naam ‘Turkeye’ in 1604 en die naam draagt het tot op de dag van vandaag (het gebied ligt in de provincie Zeeland).

  De Nederlandse overheid kiest ervoor om dit niet te vermelden in de geschiedenisboeken en zodoende weet geen enkel Nederlander dat dit gebeurd is. Maar mensen als Geert Wilders, die fel anti-Turks is, krijgen volop media-aandacht. Het zet je aan het denken.

  Eén derde van Europa was in bezit van de Turken gedurende een periode van 650 jaar, maar hoeveel moskeeën zijn er nog overgebleven? Inderdaad geen één… het eerste wat de christenen deden na herovering van het land waren het doden van de overgebleven Turken en het verbranden van de moskeeën. Kijk recentelijk maar naar de nazaten van de Turken in Joegoslavië (de Bosniërs), nu zijn zij aan de beurt.
  Ikzelf ben er ook het levende voorbeeld van: mijn opa van vaders kant woonde in Selanik (nu Thessaloniki) met zijn zeven broers en ouders. Alleen hij heeft kunnen vluchten voor de Grieken, de lichamen van zijn ouders en zeven broers zijn nooit gevonden. Mijn oma van mijn moeders kant is op zevenjarige leeftijd gevlucht uit Bulgarije (Deliorman), maar nadat ze heeft gezien hoe haar vader (die gouverneur was over het gebied) afgeslacht werd door de Bulgaren.

  De Turken doen precies het tegenovergestelde; de grootste kerk ter wereld (Aya Sofia) staat in Istanbul en heeft nooit schade geleden door de Turken. Net als vele honderden andere kerken in Turkije. Op dit moment is de Aya Sofia zelfs een museum, nadat het grondig gerenoveerd is. Welke moskee in Oostenrijk, Hongarije, Italië, Joegoslavië, Bulgarije, Roemenië, Oekraïne, Georgië, Rusland of Griekenland is gerenoveerd? Het antwoord is: er zijn geen moskeeën meer in die landen, die zijn allang platgebrand. Ook herbergt Turkije 26 minderheden volgens het EU-rapport, een record.

  Wat de Nederlandse overheid doet is laster en zou eigenlijk met juridische stappen afgestraft moeten worden. Ik hoop dat ik sommige mensen heb kunnen overtuigen van de juistheid van de Turkse zaak en de hypocriete houding van de Europese en Nederlandse overheden ten opzichte van de Turken.

  Hoogachtend,

  Armand SaÄŸ

 2. haar bemoeinis zou door velen , bv onderen door mij als zeer vijhandig ontvangen worden…en zou deze bezoek slechts overkomen als een show waarbij men Turkije een lesje probeert te leren…

  Mehmet

 3. Moeilijk he toegeven aan jullie fouten!

  laat me niet lachen Flauw haha met je inhoudloze artikel en zelf bedachte versie ppffff

 4. Beste Armand,

  Jij wordt overal als Extreem-Nationalistsch beschreven. Je zou heel veel waarheden ontkennen, en de visie van de Turkse overheid zou ook via jou de Nederlandse grenzen in komen. Beweren een aantal site’s zoals; Trow.nl, 24april.nl .

  Heb je hier een verklaring voor ? zodat we weten hoe serieus we jouw tekst moeten nemen.

  Succes met alles.

  Kees

 5. Rafeal shut the fuck off!!!!!!!!Probeer dan info te vinden die betrouwbaar is en zegt dat dit niet zo is. En verleden is verleden. De mensen in het verleden hebben fouten gemaakt, moeten wij hiervoor boeten?
  NEE
  Niet oude koeien uit de sloot halen!!!
  we moeten van onze fouten leren. W e kunnen beter onze fouten vergeten en vergeven en proberen er het beste van te maken en vriendschap en vrede te sluiten.

 6. jaja Zeliha dat zeg je nu wel maar ow wee als iemand Turkije iets heeft aangedaan. Dan staat Turkije ook op zijn achterpoten om zijn gelijk te halen. Dus niet scheinheilig doen, nu het Turkije zo uit komt zeg je dat opeens ja. You shut the fuck op zeliha er zijn genoeg bewijzen!!! De enige die dit niet willen zien is Turkije zelf. De Turkse regering en veel van de Turkse generaries zijn gewoon systematisch leugenaars en jullie zijn gewoon in jullie eigen leugens gaan geloven. Wat nou geen oude koeien uit de sloot halen er zijn wel 1.5 miljoen mensen verdwenen….. en dan moet dta gewoon vergeten en vergeven worden.

  En dan als er een stuk wordt geschreven als als deze dan wordt er gezegd aan wie zijn kant staat deze site hahahah zie je nou wel ook al is iets waar dan nog verzinnen ze iets om de waarheid te verdraaien. tja ik kan niks anders van deze mensen verwachten. en er zijn natuurlijk wel een paar uitzonderingen.

  en nu gaan jullie me zeker gelijk verrot schelden hahahah zielepieten

 7. Rot op (Prenses) HaHa te veel sprookjes gelezen of zo.Wat die klootzakken in Azerbaycan hebben gedaan,in hocali vind je dat normaal?Dat noem ik pas genocide ,of in Bosnie het is afschuwelijk om die beelden op t.v. te zien.Onschuldige mensen worden vermoord omdat ze of turkse komaf hebben of moslim zijn.Dit moet ophouden.

 8. Nederland heeft zowiezo niks te zeggen over “De Armeense Kwestie”. Ze moeten eens goed nadenken over fouten die ze zelf hebben begaan in Sbrenica. Nederland is het land dat het meeste geld heeft verkregen door slavenhandel. Pas als ze dat kunnen oplossen mogen ze zeggen dat Turkije verkeerde acties heeft ondernomen in het verleden bovendien verkeerde Turkije in die tijd (toen Ottomaanse Rijk) in oorlog met verschillende landen en zo zijn er tal van voorbeelden om op te noemen dus is er geen sprake van de Armeense genocide zoals dat door vele mensen wordt beweerd. Dit is een probleem tussen Turkije en Armenie dus andere landen moeten zich hierbuiten houden!

 9. @Kysr38

  haal er maar andere onderwerpen bij typisch Turks niet met argumenten komen maar met andere voorbeelden. Daar hebben we het hier niet over of wel. Ik weet ook wel dat er genoeg oorlogen en andere genocides zijn geweest. En elk slachtoffer dat valt onder burgers is onschuldig en spijtig van welke komaf dan ook.

  Over sprookjes gesproken generatie op generatie zijn er sprookjes verteld over de Turkse geschiedenis. Zogenaamd helden en weet ik veel wat kijk maar naar Djenkiz Kaan en Atila de hun ook allemaal slagers. Goh stammen turken daar ook niet vanaf (ga ik er ook even andere voorbeelden bij halen)

  @Serdar ja ik hou ook niet van schelden maar soms kan ik me niet inhouden. Ik heb genoeg gelezen meer dan genoeg…

 10. armand sag is een koekebakker
  hij ontkent meerdere feiten en onderwerpen
  ik vind het wel grappig hoe hij dingen bewerkt
  en jah het word tijd voor vrede en erkenning toch???

 11. alex_vlissingen hoe zeker ben jij van jouw overtuiging?
  Wat denk jij te weten, waardoor jij zo overtuigd bent?

  Deel jou kennis en overtuig ons!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here