Vier maanden cel voor meineed

0
3

Een 39-jarige Turkse vrouw uit Alphen is door de Haagse rechtbank veroordeeld tot vier maanden cel voor het plegen van meineed in de moordzaak tegen haar echtgenoot. De vrouw stapte zelf naar de politie om haar echtgenoot aan te geven voor de moord op plaatsgenoot Hakan Yetis.

Het ontzielde lichaam van Yetis werd in de vroege ochtend van 22 januari 2005 gevonden in het Zegerslootgebied. Hij was doodgeschoten. Enige dagen later vroeg de verdachte – administratief medewerkster bij de politie Hollands Midden – haar collega’s om een vertrouwelijk gesprek. Zij vertelde dat haar echtgenoot haar had opgebiecht dat hij Hakan – die verliefd op haar zou zijn geweest – had vermoord.

Op een gegeven moment maakte de verdachte een volledige draai. Voor de rechtbank vertelde zij dat ze al die tijd had gelogen. Ze zou het hele verhaal bedacht hebben om een reden te hebben om van haar man te scheiden. De rechtbank was er echter van overtuigd dat de vrouw de waarheid had gesproken toen zij haar echtgenoot van moord beschuldigde meldt het Leidsch Dagblad.

De rechtbank sprak haar echtgenoot in september vrij van de moord op Yetis. Justitie is tegen dat vonnis in beroep gegaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here