Oppositie R’dam: wethouder overbodig

0
4

De Rotterdamse GroenLinks-wethouder Orhan Kaya (Integratie) ligt zwaar onder vuur van de oppositiepartijen in de gemeenteraad. Gisteren kreeg hij een ‘motie van overbodigheid’ aan zijn broek. De motie, ingediend door D66, verklaarde de participatienota van de Turkse GroenLinkswethouder overbodig.

Maar eigenlijk is het een motie van overbodigheid tegen de wethouder, verklaart D66-fractievoorzitter Christian van der Burg tegen Elsevier.nl. ‘De notie is volslagen zinloos. Kaya komt met geen enkele concrete maatregel. En aangezien hij wethouder van participatie is, vraag je je af wat hij dan nog in het college doet.’

De voltallige oppositie, van Leefbaar Rotterdam tot de SP, had geen goed woord over voor de langverwachte ‘participatienota’. Die moet de integratie bevorderen. De wethouder trok negen maanden uit voor het opstellen van een acht pagina’s tellende notitie waarin volgens D66 ‘alleen maar vage teksten staan’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here