Toenemende kritiek op Turkse politie

3
4

De Turkse politie ligt steeds meer onder vuur in verband met de moord op de Turks-Armeense journalist Hrant Dink. Al elf maanden voor de aanslag die de redacteur op 19 januari het leven kostte, zou de politie van een informant aanwijzingen hebben gekregen voor een geplande aanslag.

Dat meldden Turkse media dinsdag. Agenten verzuimden echter de destijds genoemde verdachte te observeren omdat ze de informant niet vertrouwden. Beiden zijn nu opgepakt vanwege mogelijke betrokkenheid bij de moord op de 52-jarige Dink. De jongen die destijds werd genoemd als verdachte zou geld en het moordwapen hebben geleverd, de informant wordt gezien als mogelijk brein.

Eerder al ontsloegen de autoriteiten de gouverneur en politiecommandant van de noordelijke provincie Trabzon, waar de verdachten vandaan komen.

3 REACTIES

 1. er zijn er veel meer schuldig dan alleen die zielige Ogun Samast…Hij is zelf ook slachtoffer van een systeem waarin donkere figuren en ongure denkbeelden zoals politiek nationalisme (ultra nationalisme) monsterverbonden sluiten tussen islamisme en nationalisme en types uit de staat binnen de staat achter zich krijgen…lijkt eng op het Turkije van de jaren 80 en negetig van Ciller waarin Turkije werd geregeerd door niet-geoormerkte bedragen en politieke spelletjes en moorden!

 2. Vandaag heb ik met afschuw gekeken naar de beelden van een Turkse nieuwszender.
  De moordenaar Ogun Samast van Hrant Dink is tijdens zijn arrestatie in Samsun samen met de politie op de foto met de Turkse vlag in zijn hand en de vlag op de achtergrond. Ook zijn er videobeelden hiervan gemaakt. Hier wordt de moordenaar afgebeeld als het ware een nationale held met aan weerszijden twee trotse politie-agenten. Wat is er aan de hand in Turkije ? Hoe kan dit ? De Erdogan-regering moet hier hard tegen optreden anders zal zij zelf verantwoordelijk worden gehouden voor deze laffe daad. Ik vertrouw er nog steeds op dat deze regering echt zijn best doet, maar het wordt met de dag minder. Ik heb altijd aan de kant gestaan van de democratie en de goedheid van de mens, maar als ik de nationalistische reacties van de Turkse politici en sommige burgers in Turkije zie op de vreedzame demonstratie jl, dan zie ik het somber in voor de toekomst tussen de Armeniers en Turken.

  Ik roep alle Turken op om deze laffe daad sterk te veroordelen.

 3. Schandeee!

  Gisteravond is een foto van de moordenaar van Hrant Dink, Ogun Samast, aan het licht gekomen in Turkije. Op de foto is Samast te zien onder een Turkse vlag en een citaat van Mustafa Kemal.

  Twee politieagenten staan naast Samast onder een citaat van Mustafa Kemal dat luidt: “Het aarde van het land is dierbaar, het kan niet aan haar lot overgelaten worden”.

  De foto is genomen net na de moord op Hrant Dink.

  Volgens bronnen zouden de politieagenten Samast hebben verwelkomd als een held op het politiebureau. Ook zouden er videobeelden zijn opgenomen. Er wordt zelfs beweerd dat de politieagenten zelfs in de rij hebben gestaan om foto’s te laten nemen.

  Ook diverse Turkse kranten bevestigen deze berichten!

  Schandee!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here