Turkije pakt aanhangers al-Qaeda op

2
3

De Turkse politie heeft tijdens een gelijktijdige operatie in vijf provincies 46 mensen aangehouden die worden verdacht van banden met al-Qaeda. In de centrale provincie Konya arresteerde de politie 25 mensen.

De overigen werden aangehouden in Istanbul, Kocaeli, Izmir en Mardin. Vorige week stelde justitie drie mensen in staat van beschuldiging onder wie een advocaat uit Izmir die zichzelf presenteerde als de leider van al-Qaeda in Turkije. Het drietal zou bomaanslagen hebben willen plegen.

2 REACTIES

  1. tjah, Konya staat ook al jarn bekend als de teheran van Turkije…maar dat zegt nog niks!

    Wat ik heb gezien was dat het in Batman, Diyarbakir, Siirt en Erzurum veel erger is gesteld met orthodox gelovige politieke islamisten…verder komt uit verschillende onderzoeken van o.a. serif mardin en Nilufer Gole e.a. naar voren dat de grootste radicaliseringstendensen juist in grote provinciesteden voorkomen en dan met name rond rize en trabzon, naast diyarbakir, erzurum en steden als malatja en elazig waar het ook nog eens gepaard gaat met een verkrampt nationalisme…

    weinig kansen, slecht functionerende overheid, slecht onderwijs, weinig werk en zwart wit beelden van de media en politiek 9die op korte termijn handig zijn voor hun zelf0 hitsn genoeg jongeren op helaas

  2. en natuurlijk niet te vergeten, de anti islam houding in het westen en de hipocritie van de wereldmachten als het gaat om beleid in het Mmidden oosten etc komen dan ook goed uit om deze jongeren helemaal over de streep te halen…helaas!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here