Turkije schendt mensenrechten vaakst

6
5

Turkije is in 2006 het vaakst veroordeeld door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Tegen het land zijn 312 vonnissen gewezen waarbij een schending van de mensenrechten is vastgesteld schrijft het Algemeen Dagblad.

Rechters bespeurden veelal oneerlijke rechtszaken, evenals ondeugdelijk justitieonderzoek, martelingen, dwangarbeid en gebrekkige vrijheid van meningsuiting schrijft de krant.

6 REACTIES

 1. …Het Hof wees vorig jaar totaal 1445 arresten waarbij een land werd veroordeeld,zo blijkt uit een tabel op de website zondag. ………Over een periode van acht jaar staat Italie aan kop wat betreft veroordelingen.Het land is 1246 keer op de vingers getikt. …….Turkije volgt met 1076 veroordelingen. Frankrijk staat op de derde plats. …….Tegen Nederland is in acht jaar 36 keer een arrest gewezen wegens schending mensenrecten. Ons land opde 23 e plaats vande 46 deelnemende landen.

 2. Het is een halve waarheid verhaal die de feiten verdraait.

  Turkije kan je niet met Nederland verglijken omdat:

  – Turkije conteneu oorlog voert met terroristen
  – Turkije zowel van binnen uit als buiten uit economisch onder aanval en druk staat
  – Turkije maakt grote veranderingen mee
  – Turkije is relatief arm
  – Buurland Irak is bezet en in oorlog met amerika en zichzelf
  – In Turkije leven 20 miljoen Koerden die allen een potentieel gevaar vormen voor de eenheid van het land.

  hoezo kan je Turkije eerlijk verglijken…als iemand zo een nieuws geeft betekent dat dit nieuws gewoon anti-Turks is.

  Als in Turkije een vreemdeling wordt vermoord lopen 100000 Turkse burgers bij zijn begrafenis…in Nederland jiugen ze het bijna toe als er een vreemdeling wordt vermoord.

  Als er in Nederland 2 Theo van Gog vermoord wordt zijn alle buitenlanders schuldig…als in Turkije 100 Theos vermoord worden is een kleine nieuws…

  Nieuws in Europa is zeer eenzijdig met halve waarheden die de hele waarheid verhullen.

  Mehmet

 3. Arkadaslar, ben yukardaki yaziyi webden bilhassa cikarip yazdim ki ,habercilikte Turkiye nasil negatif gundeme geliyor gorulsun diye.Siz oturmus neyi tartisiyorsunuz.Dikkatinizi cekerim sekiz senede Italya birinci Fransa ucuncu sirada, bu her iki ulkede EU uyesi , bu siralamadan bahsedilmiyor yazilmiyor. Aksam haberleride aynen Algemeen Dagblad”da oldugu gibi soyledi.Butun maksat her bahane ile Turkiyenin EU uyesi olamiyacagini gundeme getirilmesi.Sizlerde daha dikkatli ve bilgili olun lutfen.Bu cumleyi cekinmeden yaziyorum yasca hepinizden buyuk olduguma eminim.

 4. semra, sana tesekkur ediyorum…

  uncap/mehmet; argumanlar farkli bir sey, hukuk devletinde insan haklari ihlali olmamasi bir baska bir sey…hic bir arguman hukuk devletinin kendi hukukunu asmasina sebeb olamaz/olmamali…siralamada kacinci olrsa olsun, teror ve tarihe gondermelerde bulunarak kendi anayasani veya kendi hukk duzenini hice sayamazsin!

 5. Comment from Mehmet
  Time: januari 28, 2007, 9:38 pm

  Het is een halve waarheid verhaal die de feiten verdraait.

  Turkije kan je niet met Nederland verglijken omdat:

  Banaz:

  /- Ik ben met je eens dat je Turkije totaal niet kunt vergelijken met europese landen!

  – Turkije conteneu oorlog voert met terroristen?

  Met terroristen bedoel je natuurlijk de Koerden!?

  zal ik je zeggen wie echte terroristen zijn:

  /- Dat zijn die sultans van het Ottomaanse Rijk en de sjah van Perzië die in 1639 vrede gingen sluiten en een streep dwars door het Koerdisch grondgebied trokken.

  /- Dat zijn die genen die in 1920 het koerdische grondgebied van de Koerden volgens het Verdrag van Sèvres als een Cake verdeelden onder Turkije, Irak, Iran, Syrië.

  /- Dat zijn die genen die tot nu toe de 20.000.000 koerden niet als een volk erkennen maar als terrorist bestempelen omdat ze voor hun rechten en de vrijheid vechten en af willen van die kemalisten die nu nog steeds denken dat de koerden Berg-turken zijn!

  /- Dat zijn die genen die bij het aantreden als leider (Atatürk) elke uiting van het Koerdisch zijn gingen verbieden!

  /- Dat zijn die genen die op de scholen het spreken van ons eigen moedertaal verboden en nog steeds onderwijsen in ons eigen moedertaal Koerdisch is onmogelijk !

  /- Dat zijn die genen die alle kranten of boeken in het Koerdisch verboden!

  /- Dat zijn die genen die toen en nu nog 21ste eeuw alle Koerdische organisaties verbieden om in het koerdisch een perscoferentie te geven.

  /- Dat zijn die genen die 1000den koerdische dorpen hebben verwoest en plat hebben gemaakt en de inwoner er van hebben gedeporteerd! En tot een jaar gelden gingen ze de dorpen vergassen in de 21ste eeuw net of ze muggen gaan doden en net op de manier van saddam Huissein. Dus een verschil zie ik echt niet tussen de twee regiemen!

  /- Dat zijn die mensen die de aanslag hadden gepleegd in Semndile in Turkse(Koerdistan) waar de Duidelijk werd gemaakt dat de turkse para militaire tak de hand in had gehad!

  /- Dat zijn die genen die 1996 toen een aantal koerdische guerilla’s strijders pakten en voor de camera en internet publiceerden hoe de Turkse MIT die jongens hadden onthoofd net zo als die angstige gevoel loze terroristen in Irak!Of de Turkse leger als ze een koerdische vrouw pakten gingen ze op een wreede manier eerst verkrachten en na het doden ervan gingen pokeren op het lichaam van onze vrouwen! Schaamte en schande is dit voor een land

  /- Dat zijn die genen die nu nog denken als of er nog de tijd van het het Ottomaanse Rijk is om nu nog in de 21ste eeuw zomaar een land of de noorden van Irak (Koerdistan) binnen te vallen met zulke slappe argumenten zoals (daar huilen zich terroristen). Maar die terroristen komen toevallig wel allemaal uit een land waar je als een beest wordt onderdrukt en je alles verboden wordt!

  Turkije heeft vroeger veel historiche fouten gemaakt. Maar normaal gesproken leren mensen van hun fouten. Maar in Turkije in dat percies tegen over gestelde omdat de turkse regering door veel nationalistische mensen(Kemalisten) worden gesteund. ze willen steeds meer en meer! wanneer is het genoeg is de vraag?

  Heb jij enige iedee waarom saddam van de troon werd afgehaald.

  /- Door jaren lang oorlog met de buren?
  /- Door onderdruking en uitmoorden van zijn eigen bevolking voornamelijk de koerden!
  /- Door het bezetten van Koewait!
  /- Door het niet meer behartigen van de belangen van westen.

  Turkije begaat momenteel ook zo senario:

  Eerst/- Het Ottomaanse Rijk en de genocide tegen de Armeniers wat door bijna de heel werld en de history erkend wordt als genocide tegen de mensenlijkheid.
  -/ De bezetting van de koerdische gebieden en het uitmoorden ervan tot de dag vandaag!

  Tweede/- 1974 heeft Turkije de noordelijk deel van het eiland Cyprs bezet en gaf in eens de naam (Turkse Republiek Noord-Cyprus), die alleen door Turkije wordt erkend en door geen enkele andere landen.

  Derde/- De mensen rechten schending van Turkije voornamelijk tegen de koerden momenteel.

  het laatste wat echt bij moet komen is aanval op de iraakse koerden?

  /- Denk jij echt dat Turkije zo een invasie wint?
  /- Wat de Amerikanen nu meemaken in irak en hoe ze worden gedood, zal geloof mij maar de schade aan de Turkse zijde 10 keer zo veel zijn want ze moeten wel opnemen tegen 200.000 goed getrainde koerdische Peshmarges en +- 10.000 pkk strijders!

  /- Plus die grote hoeveel koerden in Turkije 20.000.000 en de grote aanhang die de pkk in Turkije en Turkse koerdistan heeft.
  /- De pkk heeft gedreigd dat als zo een invasie komt dat ze in alle grote steden zoals Ankra en Astambul Diarbakir straat gevechten zullen doen Net zoals nu in Irak (Falluja, Sammera, Ramadi) en geloof me maar dat kunnen ze nu ook, maar onder grote druk van de internationale gemeenschap doen ze dat momenteel niet maar als er op aankomt en een invasie plaats vindt dan zien we allemaal wat er gebeurt een Drama en slagveld!

  Lieve Mehmet ik kan zo door gaan tot honderen negatieve punten over het turkse beleid tegen de Koerden!

  – Turkije zowel van binnen uit als buiten uit economisch onder aanval en druk staat

  . Hier ben ik met je eens!

  – Turkije maakt grote veranderingen mee
  Ben ik met je eens!Dat komt ook want de fouten die in het verleden gemaakt zijn wordt nu weer recht gezet, en dat begint met Irak en betrekt ook de buur landen Iran nr1 Syrie nr.2 Turkije nr.3 en ook nog andere landen.

  En vind het niet zo gek, want vroeger werd zomaar je grond en je land afgepakt, mensen werden onderdrukt, verkracht en uitgemoord omdat je een bijv. tot een tot een bepaalde relegie of etnische groep behoorde en er was toen niemand die er wat van zei en de mensen leken net bewusteloos,

  Maar nu in 21ste eeuw zien mensen over het algemeen heel anders uit en mensen zijn beter bewust, denken helderer vergeleken met vroeger en, ze weten percies wat ze mogen en wat hun rechten zijn en dat ze nu eenmaals zien dat ze onderdrukt werden vroeger ma nu ook nog steeds maar zien nu eindelijk ook in dat ze dit niet meer moeten pikken.
  Het rechten zetten van die historische fouten vindt in dit eeuw de 21ste plaats….

  – Turkije is relatief arm
  Ben ik met je eens! Door een on-nodig interne oorlog waarbij alleen maar slachtoffers vallen zonder enige resultaat aan beiden zijde…

  – Buurland Irak is bezet en in oorlog met amerika en zichzelf
  Ben ik met je eens!

  – In Turkije leven 20 miljoen Koerden die allen een potentieel gevaar vormen voor de eenheid van het land.

  Welke een heid lieve Mehmet?

  -/ Alleen omdat de koerden die grondgebieden die in de 16e en 17e eeuw door het Ottomaanse Rijk bezet en veroverd was terug willen?Dit is toch hun recht!

  -/ In het Verdrag van Sèvres wordt in 1920 het grondgebied van de Koerden (koerdistan) als een Cake verdeeld vriend onder Turkije, Irak, Iran, Syrië.

  -/ Maar Turkije moest wel toestaan Volgens het verdrag van Sèvres dat de Koerden zelfbestuur krijgen.
  Maar Atatürk heeft hiervan een potje gemaakt totdat ie een opstand organiseerde tegen de westen en in 1923 het Verdrag van Lausanne waarbij de koerden in dit verdrag van alles werden uitgesloten.

  Lieve Mehmet jullie hebben zelf een potje van gemaakt! alleen jullie hebben dat niet door of de feiten nog niet kennen of niet willen kennen.

  Tot de dag van vandaag hebben jullie mee temaken van die historische fout die het Ottomaanse Rijk en Attaturk maakten en ik snap mijn god niet dat jullie niet naar de feiten kijken en blind zeggen we zijn trots op het Ottomaanse Rijk en Attaturk.

  Lieve Mehmet (het Ottomaanse Rijk)
  -/ Deze mensen waren bezetters net zo als de Amerikanen in Iraq nu en kijk maar hoe ze aangekeken worden in Irak als een bezetter en hoe ze aan het verliezen zijn in een oorlog zonder einde…

  -/ Een bezetter moet vroeg of laat ooit weg en dat stuk land die het bezet heeft in het verleden terug geven anders ga je door met oorlog voeren en ga je op alle gebieden en heelmaal op het economische gebied niet voor uit. Dat zie je ook aan de zwake turkse economie.
  -/ Maar het is aan de turkse regering wat ie wilt?

  Nog eeuwen lang de koerden niet erkennen?
  Nog eeuwen lang de grondgebied van de koerden bezet houden?

  Sommigen zeggen dat in Turkije de koerden even veel rechten hebben als de turken?

  Dit is gelul en klopt niks van! Ik ben daar zo vaak geweest en ik heb met me eigen ogen gezien hoe koerden vernederd worden en zonder respect behandeld worden en gediscrimineerd worden.

  Vooral paar jaar terug toen was er een vredige-demonistratie door de koerdische vrouwen voor het sluiten van vrede en stoppen met het maken van slachtoffers van beiden kanten zowel de turkse als de koerdische.
  Die de demonistratie van die koerdische vrouwen werd op een zo een wrede, gewelddaige, gevoelloze en onmenselijke manier beeindigd door de turkse polities. Het was zo erg dat je op de beelden van rtl4 buis kon zien.

  De gene die dit soort acties van de de turkse regering en polities goed keuren, moet zich kapot schamen, want je kon zien hoe de koerdische vrouwen van de leeftijd 60, en somiggen tussen de 70 en 80 jaar oud over de grond werden gesleurd en met een stok in elkaar werden geslachen. Dit is toch schande, dit zal de haat alleen ma vergroten tussen de koerden en de turken en vind het niet zo gek dat er mensen zijn die de wapen pakken tegen die besstachtige beleid van de turkse regering tegen de koerden.

  Of sommigen zeggen in Turkije zijn heel veel koerden die in het parlement zitten of minister zijn of president waren.

  Nou een ding is duidelijk uit de ervaring is gebleken dat die koerden verradders en omgekochte koerden waren en niets hebben gedaan of betekent voor de koerdische kwestie.En alleen dit soort goedkope type koerden zonder eer worden door de turkse regering aangenomen

  Ten eerste, ze behoorden bijna allemaal tot een turkse partije.

  Ten tweede, wat hebben ze gedaan voor de koerden sinds dien, De koerden hebben even slecht of sinds hun aantreden als minster of president nog slechter dan daarvoor.

  Ten derde, wat was de reactie van die koerden die lid waren van het turkse parlement tegen over die beestachtige beleid tegen die vrouwen die een tocht hielden voor vrede, Nikssss want het waren handlangers en ingehuurde koerden.

  Maar de echte partijen die echt iets willen betekenen voor de koerden worden verboden, met smoes van ze steunen terroristen? dit is bullshitt!
  of sommigen van deze echte pro koerdische partijen kunnen/konden niet in het parlement van wegens de toenmalige/ huidige kiesdrempel voor de verkiezeningen.

  Een koerdische partijen als DTP in Turkije wordt op allerlei manieren tegen gewerkt nou dan denk ik so bij me zelf wat moet je met dit land?

  Banaz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here