ROC geeft Nederlandse les in Turkije

8
7

Een groot Nederlands bedrijf in de Turkse stad Adana wil zijn Turkse werknemers een cursus Nederlands laten volgen bij het ROC Eindhoven. Ook een taleninstituut in Ankara wil samenwerken met het ROC.

ROC Eindhoven en het bureau SSNT uit Rotterdam beginnen eind februari in Adana met het verzorgen van een cursus Nederlandse taal en cultuur. De cursus is bedoeld voor Turken die toch al van plan waren naar Nederland te gaan voor studie, werk of gezinsvorming.

Het ROC, dat hiervoor geen overheidssubsidie krijgt, hoopt met het initiatief een bijdrage te leveren aan de integratie in Nederland meldt Omroep Brabant.

8 REACTIES

  1. Ik ben docent Nederlands, ben momenteel werkzaam, maar wil graag terugkeren naar Turkije. Nu heb ik gehoord dat men daar Nederlands wil geven voor mensen die naar Nederland willen komen. Ik wil mij als docent aanbieden, waar kan ik terecht?

    Met vriendelijke groeten,

    A. Ekinci

  2. Bilmemek ayip degil, ogrenmemek ayip. Bir bilen var mi diye Ekinci nazikce sordu,bir bilende cikti.Boyle negatif reaksiyonlara bir anlam veremedim!Herkezin herseyi bilme mecburiyeti diye birsey yok ki.

  3. Mijn vrouw heeft een cursus gevolgd bij Wilsan Cursus Nederlands in Istanbul, een cursus die al wat langer bestaat. Mijn familie en vrienden verbazen zich hoe goed ze al Nederlands spreekt, na 2 maanden cursus bij Wilsan en aantal gezamelijke vakanties afwisselend bij in Nederland en Turkije.

    Ik raad jullie dan ook aan om ook eens te kijken bij de website van WilSan, http://www.hollandacakursu.com. Zij bestaan al sinds juni 2006, met tot nu toe zo’n 200 cursisten. En “A. Ekinci”, als je werk zoekt kun je daar een sollicitatieformulier invullen…

  4. Bu belki cok gec yazilmis bir yazi ama arama motorlarinda halen ciktigi icin yaziyorum. Ben Hollanda’da 15 sene ROC, VMBO, HAVO ve bazi ozel dil kurslarinda Hollandaca ve Ingilizce ders verdim. Bu sene Turkiye’ye kesin donus yaptim. Izmir’de yasiyorum ve ozel ders veriyorum. Ilgilenenler 05542661893 nolu telefonumdan arayip bilgi alabilir.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here