Evenement: “The Spirit of the Islam”

16
1

Het Turks Nederlands Studenten Platform (TNSP) Yakamoz organiseert op dinsdag 30 januari 2007 een sociaal-cultureel evenement genaamd “The Spirit of Islam” om de onwetendheid, negatieve beeldvorming en wantrouwen jegens de Islam weg te nemen.

Sinds de aanslagen op “The World Trade Centre” in 2001 wordt de Islam steeds in een negatief daglicht gesteld en wordt het in de westerse samenleving op consistente wijze zwart gemaakt. Er wordt zelfs een directe link gelegd tussen terrorisme en de Islam. Dit terwijl de Islam vrede als uitgangspunt heeft.

Deze avond die dit jaar als thema de positie van de vrouw in de Islam heeft, zal beginnen met een lezing over de positie van de vrouw binnen de Islam deze zal verzorgd worden door dhr. J.H. Meuleman voorzitter Stichting Islamitische Universiteit van Europa. Verder op de avond zal er een miniconcert zijn waarin soefische muziek gespeeld zal worden. Na de maaltijd zal de avond sluiten met een debat waarin de debaters met elkaar in debat zullen gaan over de Islam in de westerse wereld.

Datum: Dinsdag 30 januari 2007
Plaats: Hogeschool INHOLLAND Haarlem, Bijdorplaan 15, 2015 CE Haarlem
Aanvang : 18.00 uur

16 REACTIES

 1. Ik vind het erg goed dat er zo’n dag komt. Dat meen ik echt. Maar pak het dan anders aan. Dit ziet er qua oproep al knudde uit (stijl, grammatica en zinsopbouw) en de inhoud lijkt ook op een preek voor eigen parochie…Wil je de beoogde doelgroep bereiken, dan moet je wel op veel meer zaken letten…jammer zo!

  Want die onwetendheid moet ook bestreden worden…De wereld van de islam (want er zijn daarin zoveel verschillen) is ook ongekend en daardoor vaak ook onbemint…

  Ik heb echter een probleem met deze beperkte visie en aanpak…

  A Waarom moeten studentenverenigingen (die zich neutraal noemen qua politiek en religie) zich opeens bezighouden met zo uitgesproken etische, morele waarden die zwaar gelinkt zijn aan religie en politiek?

  B Waarom wordt het zo eenzijdig gebracht. Ik ken de namen van diegenen die gaan praten, ende isolam kent veel meer visies en opties en soorten en maten en in ieder geval ook echte wetenschappers!

  C Let u a.u.b. toch op uw spelling en schrijfwijze…

  – Het is Soefi muziek (soefische bestaat niet)
  – De avond kan niet sluiten, de avond kan afgesloten worden…
  – ‘een debat waarin debaters met elkaar in debat zullen gaan’..,.het woordje debat zegt in zijn eentje precies hetzelfde…

 2. Serdar.. Als jij zo goed in spelling en schrijfwijze bent, wrm heb je dan niet dat artikel geschreven vraag ik me af…?!
  Mensen kunnen toch altijd fouten maken…

 3. Serdar Bey, bu ne acele,git gor ondan sonra kritikte bolun lutfen.Boyle bir gunun olacaginda memnunsunda bu tavir ne?Diger arkadasin dedigi gibi hatalar insanlara mahsus

 4. a. wie zegt dat een moslim turk het heeft geschreven??
  b. boyle toplantilara duzenliyenler ve konferans veren degerli sevgi ve baris insanlari hollandaya yeni gelmis ve cok kisa zamanda hollandaca ogrenmis fedakar insanlar oluyorlar..yani hata bile yapmis olsalar sonuc onemli ; insanlara insanliga coook hayirlari dokunuyor… doslugun insanligin islamin guzelligini anlatiyorlar…

  baska gencler universitelerde diskolarda gezip tozup sex yaparken bu gencler insanligin huzuru icin peygamber meslegi olan sevgiyi barisi islami anlatiyorlar…

  boyle insanlarin degil elinden ayagindan bile operim ben

  tabi kiskanan elestiren hain oglu hainler ictede distada cok

  catlasinlar patlasinlar.. 🙂

 5. agzina saglik, cok guzel soyledin… Serdar moet overal commentaar op geven.. kime takilacagina sasirdin gercekten, eerst aan kayserililer daarna aan mensen die volgens jou geen Nederlands kunnen. Ga dan voor de klas staan en ga die mensen Nederlandse lessen geven als jij het zo goed kan…!!

 6. Mevrouw Semra, Ik baseer mijn mening op de programma zoals die in het stuk boven staat en de spreker die men heeft uitgenodigd. Ik zeg dan ook dat ik het programma op basis van sprekerkeuze mager en eenzijdig vind…wat is daar onbegrijpelijk aan?

  Yozgat Surmelisi,
  het stuk is geschreven door studenten Hoger Onderwijs In Nederland! En niet (i.i.t. wat die mijnheer onderaan bedoelt) door een idealist die hier nieuw is en even iets moois komt doen met 2-3 jaar nederlands)…daarvoor is de zinsopbouw weer veel te goed! Overduidelijk geval van ‘onoplettendheid, onzorgvuldigheid…ik zou zo graag zien dat bij dit soort initiatieven dit soort belangrijke details serieus ter hande zouden worden genomen…je bent daar zoveel serieuzer door…zo werkt dat nou eenmaal met beeldvorming en bereik!

  @ Kargasa insani Serdar bla bla bla…ik zeg toch ook nergens dat het een moslim Turk is?????????????

  Waarom maak je zo’n dom veroordelend onderscehid tussen zogenaamd aan de ene kant discobezoekend en sexende jongeren en aan de andere kant jongeren die lezingen islam organiseren…denk je echt dat de wereld zo simpel in 2-en te delen is en dat jij zo’n moreel oordeel kan/mag vellen over mensen…types als jou zijn pas een ramp voor de islam!

 7. kritiek, oprecht en oook op mezelf, wordt hier opgevat als aanval…

  maar het verbaasd mij niets. Om het heel eerlijk te zeggen zijn dit eigenlijk ook geen onderwerpen om met 18 of 20 jarigen te bespreken…

 8. ik heb nu al een paar keer berichten gewisseld met mensen die 18, 22, 19 en 21 achter hun naam haddens taan…

  verder herken je als 30 jarige wel of iemand volwassen is of niet. dat haal je ook uit de vragen. In ieder geval op welk punt van ontwikkeling iemand in zijn/haar leven is…

  het woordje ‘school’ gebruikt een WO student of afgestudeerde bijvoorbeeld niet…en zo zijn er meer voorbeelden!

 9. je komt altijd met standaar zinnen serdar.

  standaar NEDERLANDSE CLICHE UITDRUKKINGEN.

  BLA BLA BLA…

  sonuc onemli sonucc…..

  als je begrijpt wat die mensen bedoelen is meer dan genoeg.

  dat is communiceren.
  wat jij doet is altijd discussieren, en of moslims/ vaderlandslievende mensen aanvallen en veroordelen.

  jij bent zeker de oprichter van deze site ?? jij bent rond de 50 ?? slimmerik , je doet alsof je rond de 30 bent .

  je bent hier om moslims en de vaderlandslievende mensen aan te vallen.

  we trappen er niet in serdar.

  je doet alsof je een van ons bent maar je bent erger dan AYAAN HIRSI ALII.

  DAT IS MIJN CONCLUSIE NAAR AANLEIDING VAN JE COMMENTS.

  HET KAN ME OOK NIET SCHELEN DAT JEZELFS ONZE IP ADRESJES KAN ACHTERHALEN.

  JE BENT ERGER DAN EEN VERRADER VIND IK.

 10. helal be yozgatli,komsularina sahip ciktin……
  en hebben jullie verder niets te doen dan alleen met mijnheertje SERDAR te discussieren.Laat hem toch, alleen weet alles beter.Bosuna ona karsilik yazmayim degmez.Trouwens SERDAR”voor welke partij sta je in turkije, gewoon nieuwsgierig.Ergens in het links.ikzelf sta voor AKP vind ik de beste regering tot nu toe.

 11. serdar=faker

  bedankt voor de inschatting. ik vind het een hele eer als je voor 50 wordt uitgemaakt op basis van uitspraken!

  en de inhoudloze persoonlijke opmerkingen verder over leeftijd, afkomst, ach…denk je nou zelf dat die hout snijden?

  en dat ik de islam zou aanvallen…geef me een voorbeeld waar ik dat (ALS MOSLIM IN EEN LAND WAAR MOSLIMS AL ZOVEEL WORDEN AANGEVALLEN)…wat ik wel doe is SOMMIGE moslims aanvallen…maar dat is iets heel anders. Of houd je je hand voor het vuur voor misstanden van moslims? omdat het moslims zijn alleen??? dat lijkt me pas erg voor de islam!

  kysr38…
  wat typisch van jou, maar lang niet alle denkbeelden en ideeen kan je zomaar plaatsen in een Turkse politieke partij…

  Als er al een Kemalistische partij zou zijn in Turkije, dan zou ik op hen stemmen!

 12. Serdar gij zoekt gewoon aandacht vriend… ga beter leven zoeken en steeds reacties stuur en je mening geeft over onderwerpen die met Turkije te maken hebben.

  Turkije laf yoktur, yoksa beni karsinda gorursun.

  En lieve mensen die ook reacties sturen, ga niet in met deze mooie mens laat hem maar sturen wat hij ervan vind. klaar!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here