Mogelijk verbod Turkse vreugdeschoten

0
1

Turken die ter verhoging van de feestvreugde een wapen afvuren, moeten veel strenger worden gestraft. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Volgens parlementslid Bekir Bozdag van de islamitische regeringspartij AKP is straffen de enige manier om een eind te maken aan het groeiend aantal slachtoffers van verdwaalde kogels.

Het schieten in de lucht tijdens bruiloften en andere festiviteiten is in Turkije al een eeuwenoude traditie. Maar bij deze luidruchtige vorm van vreugdeblijk gaat het in de praktijk nogal eens mis. Vorig jaar kwamen 3.500 Turken bij schietincidenten om het leven. Van hen stierven er 800 door verdwaalde kogels meldt de krant.

Het lossen van vreugdeschoten kan nu al op basis van de huidige wetgeving bestraft worden met celstraffen variërend van zes maanden tot drie jaar. Maar tegen de schutter wordt pas vervolging ingesteld als iemand aangifte doet en wanneer er sprake is van ‘paniek onder de gasten’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here