Kemal DerviÅŸ, derde man bij de VN

2
1

Vanaf 1 januari dit jaar is Ban Ki-Moon de nieuwe baas van de Verenigde Naties. De derde man bij de VN komt uit Turkije en is dr. Kemal Derviş schrijft Het Volkskrantblog. Hij werd per 1 januari 2006 directeur van het VN-ontwikkelingsorganisatie UNDP en voorzitter van de UN Development Group, een comité bestaande uit de hoofden van alle VN-onderdelen die ontwikkelingswerk uitvoeren.

De in 1949 in Istanbul geboren DerviÅŸ volgde zijn opleiding aan de London School of Economics en promoveerde aan Princeton University. DerviÅŸ werkte 24 jaar voor de Wereldbank; de laatste vijf jaar als vice-president. In die functie trad hij in de voetsporen van een andere Turk: Atilla KaraosmanoÄŸlu.

Na zijn loopbaan bij de Wereldbank werd Derviş in 2001 als minister verantwoordelijk voor het economische hervormingsprogramma van Turkije onder leiding van de inmiddels overleden premier Bülent Ecevit. En in 2005 volgde het directeurschap van UNDP.

2 REACTIES

  1. en de AKP plukt de vruchten van die omstreden hervormingsprogramma (omstreden door links en rechts) dat hoe dan ook Turkije economische wel veel stabieler heeft gemaakt!…Een goede diplomaat en technocraat die ook nog eens intellectueel is…

    iets anders dan de zovele muhendis partijleiders en presidenten die Turkije altijd al heeft gehad. Mensen die zowel qua persoonlijkheid als ook qqua ontwikkeling en opleiding weinig intellectueel abstarctievermogen hadden…

  2. yeni kesf ettigim cok enteresan ise yarar BIR site, bir bakin eminim cok begeneceksiniz. Isin guzel yonude; hic bir partinin veya siyasi anlayisin degil. BILIM VE HABER DERGISI DENILE BILIR
    aradiginiz her konuda bilgi var arsivlerinde > dus met een ingebouwde zoek machine kan je het vinden

    http://www.aksiyon.com.tr

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here