Turkije Nu-Ontsluierende ontmoetingen

1
2

De woorden seksualiteit en Turkije tezamen leveren stof tot conversatie. Romantische duizend-en-een-nacht-achtige mythevorming tegenover de verhalen over steden vol seksueel gefrustreerde mannen en onderdrukte vrouwen.

Het is een spiegel van wat soms in meer landelijk Turkije waar te nemen is. Wanneer seksualiteit en Europa met elkaar in verband worden gebracht, geldt Europa weer als de wereld van de onbegrensde mogelijkheden, of al naar gelang de sprekers, onbegrensde zedeloosheid.

De gelijktijdige serie Turkije Nu – Ontsluierende Ontmoetingen geeft inzicht in het actuele Turkije, de ins en outs van een cultuur aan de poorten van Europa. Zij laat kunstenaars aan het woord. Kunstenaars voor wie cultuur niet eenduidig is, kunstenaars die op een of andere wijze zowel in Nederland als in Turkije geworteld zijn. Een aantal boeiende kunstenaars treedt op als gids, hun voorkeuren en hun werk vormen de leidraad.

Zaterdag 13 januari, 20.30u. Met Filmfragmenten en discussie met Meral Uslu.
Zondagmiddag 14 januari 2007, 15.00u: debat met Nazmiye Oral, Ali Karacabay en anderen
Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191, 1055 DT Amsterdam
Reserveren 020-5800381/ www.podiummozaiek.nl

1 REACTIE

  1. dit dus in het kader van de Turkey-now festival…

    Leuk bedacht, maar de nmen zijn ALWEER dezelfde…

    uslu en karacabay hebben hier al zo vaak zo veel over gepraat…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here