LPF wil verbod op ROC-lessen Turkije

6
1

Het ROC Eindhoven moet verboden worden om een opleiding te starten in Turkije. Dat is de opvatting van de LPF-fractie in de Eindhovense gemeenteraad. De populistische partij wil dat B en W proberen dit initiatief te blokkeren.

Het ROC maakte eind vorige week bekend dat de School voor Volwasseneneducatie in de Turkse stad Adana onder meer taallessen wil gaan geven. Veel Zuidoost-Brabantse Turken zijn uit die regio afkomstig. De lessen moeten dienen ter voorbereiding op de inburgeringscursussen op de Nederlandse taal en cultuur.

Volgens LPF-fractievoorzitter R. Reker worden Turken hierdoor gestimuleerd in de uitvoering van hun plan voor emigratie naar of gezinshereniging in Nederland. Hij vreest dat zij zich door het ROC-initiatief juist in Eindhoven willen vestigen. „Met alle problemen van dien, omdat maar weinig Eindhovenaren hierop zitten te wachten“, aldus Reker.

De LPF vindt dat hier sprake is van een ongewenste activiteit van een school, die met overheidsgeld wordt gefinancierd. Volgens Reker zal bovendien het onderwijs er in Eindhoven onder lijden, omdat steeds enkele ROC-leerkrachten in Turkije aan de slag zijn

6 REACTIES

  1. Hahah, wat een sukkels die LPF. Hallo losers van de LPF jullie hebben na de laatste verkiezingen 0 (NUL) zetels. Dat is wat anders dan die 26 van 2002 he. Stomme populisten.

  2. Met alle problemen van dien, omdat maar weinig Eindhovenaren hierop zitten te wachten“, aldus Reker.

    heb je al die eindhovenare ondervraagt ofzoo salak seyy omg mense denke echt da ze wa zijn.aman turkler kapmasin ulkenizi..ff serieus die boere moete wel wa onderneme anders word nederland echt van ons hahhaahhahahahahahahahahhahahahahahhaah .punt uit:)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here