ING dicht bij belang in Garanti Bankasi

0
8

De Turkse verzekeraar Garanti Bankasi zit dicht bij de verkoop van een deel van zijn verzekeringsdochter aan ING . Dat staat maandag in Het Financieele Dagblad. De Nederlandse bankverzekeraar zou zo een belang krijgen van rond de helft in deze verzekeraar, Garanti Sigorta.

Het Financieele Dagblad baseert zich daarbij op berichten in de Turkse krant Millyet, waarin geen nadere bronnen geciteerd worden. De woordvoerder van ING wil geen commentaar geven op het gerucht.

Garanti Bank, dat 100% van de aandelen van Garanti Sigorta in handen heeft, maakte begin oktober bekend de strategische opties voor de verzekeraar te onderzoeken. Tot de verschillende mogelijkheden behoren het zoeken naar een partner, een samenwerkingsverband aangaan en een verkoop.

Garanti Sigorta heeft een marktaandeel van 3,84% in Turkije. De verzekeraar is actief in de niet-leventak en de gezondheidsbranche. Naast ING zouden ook AIG, Aviva and Groupama in de race zijn voor de Turkse verzekeraar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here