Opleidingen ROC Eindhoven in Turkije

4
3

Het ROC Eindhoven start volgende maand met opleidingen in Turkije. Het gaat om de School voor Volwasseneneducatie die daar onder andere taalcursussen gaat aanbieden. Volgens de instelling is het het eerste Nederlandse ROC met zo’n project in het buitenland.

Een half jaar geleden heeft een delegatie van ROC’ers een bezoek gebracht aan Turkije schrijft het Eindhovens Dagblad. Met name in de stad Adana bleek veel interesse voor een eventueel Eindhovens initiatief. Tot verrassing van het ROC leverde een onderzoek honderden belangstellenden op. Adana telt circa een miljoen inwoners en is een centrum voor zuid- en midden-Turkije. Veel Zuidoost-Brabanders van Turkse afkomst zijn afkomstig uit dat gebied.

4 REACTIES

  1. sorry maar de meeste inwoners van zuid oost brabant komen niet uit adana maar uit het noord oosten van Turkije, Ardahanlilar ook wel Posof genaamt

  2. Nou…als we het over zuid-oost brabant hebben dan zou ik inderdaad aan de provincie Ardahan denken met als gemeente Posof. En daarna heb je nog veel mensen uit de zwartezee gebied, en natuurlijk mensen uit midden Turkije zoals; Kayseri, Yozgat en Sivas. Dus eerlijk gezegd zou ik als laatst aan Adana denken omdat er vrij weinig aantal inwoners afkomstig zijn van de provincie Adana.

  3. […] Het ROC maakte eind vorige week bekend dat de School voor Volwasseneneducatie in de Turkse stad Adana onder meer taallessen wil gaan geven. Veel Zuidoost-Brabantse Turken zijn uit die regio afkomstig. De lessen moeten dienen ter voorbereiding op de inburgeringscursussen op de Nederlandse taal en cultuur. […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here