Taakstraf voor directeur Slotervaart

5
3

Aysel Erbudak, de nieuwe voorzitter van het Slotervaart Ziekenhuis, zal haar baan de komende maanden moeten combineren met een in werkstraf omgezette celstraf van vijftien maanden, wegens grootschalige fraude in de uitzendbranche en deelname aan een criminele organisatie. Dat schrijft Elsevier.NL.

De Turkse Erbudak (38) staat sinds kort aan het hoofd van het Slotervaart, dat het eerste commerciële ziekenhuis in Nederland moet worden. Zij is ook directeur van Meromi Holding BV, de investeerder die het ziekenhuis eerder dit jaar overnam door betaling van een miljoenenschuld aan de fiscus.

De 38-jarige, tot voor kort bekend onder de valse naam Van Waveren, werd in 1996 veroordeeld tot tien maanden cel wegens grootschalige fraude bij een uitzendbureau waar ze directeur was. Daar liet ze onder meer illegalen werken op valse sofinummers. Ze maakte deel uit van een criminele organisatie, zo oordeelde de rechter.

5 REACTIES

  1. waar gaan we naar toe in Nederland. De leiding van een ziekenhuis in handen van een veroordeelde crimineel. Em waarom de straf nog steeds niet uitgevoerd. Klasse justitie?

  2. Hoogmoed komt voor de val hoge bomen vangen veel wind . Twee alavitische spreekwoorden die hier uit zijn gekomen . Erbudak/van Waveren blijf er ver bij uit de buurt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here