Expositie over topstukken Turkse Rijk

1
2

'Istanbul, de stad en de Sultan' In de Nieuwe Kerk is deze week de expositie de ‘Istanbul, de stad en de Sultan’ van start gegaan. Hier staan topstukken uit het Turkse rijk dat eeuwenlang (1453-1922) door sultans bestierd is. Een saaie vitrinewandeling is het volgens de SP!TS allerminst geworden.

Istanbul, de stad en de sultan is ingericht door designprijswinnaars Kossman en De Jong. Ze maakten er een multimediale belevenis van. Ontwerper Kasper Konijn (32): ,,Ik maak wel een expositie zoals ik die zelf graag zou zien. Mensen zijn tegenwoordig zoveel gewend aan beelden, daar moet een museum wat mee in zijn presentatie. Je moet je publiek serieus nemen.”

Istanbul de stad en de sultan, Nieuwe Kerk, 16 dec. 2006 t/m 16 april 2007. Tijdens de tentoonstelling: Alle dagen van 10.00-18.00 uur (31 december om 17.00 uur gesloten). Donderdag tot 22.00 uur (zie activiteiten) www.nieuwekerk.nl bezoekersinfo tel.: 020-638 69 09

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here