Turkse biografe Calislar vrijgesproken

1
2

De Turkse schrijfster Ipek Calislar is gisteren door een Turkse rechtbank vrijgesproken van belediging. Calislar, de biografe van de Turkse vader des vaderlands, Mustafa Kemal Ataturk, hing een gevangenisstraf boven het hoofd.

Calislar had geschreven dat Ataturk een chador, een islamitische jurk, had aangetrokken om te ontsnappen aan een moordcomplot. Dat zou, volgens een speciale wet die de nagedachtenis van Ataturk moet behoeden voor aanvallen, beledigend zijn voor de stichter van de Turkse seculiere staat.

Calislar liet na de uitspraak weten dat in haar boek niets beledigends staat en dat zij had verwacht dat zij niet veroordeeld zou worden.

1 REACTIE

  1. Ja wat moest ze dan anders zeggen “ik wist dat ik veroordeeld zou worden daarom zette ik het in mijn boek”, dacht het niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here