Ruiten ingegooid van moskee in Axel

7
2

Acht ruiten van de Turkse moskee in het Zeeuws-Vlaamse plaats Axel zijn in de nacht van zaterdag op zondag ingegooid. Dat meldt een woordvoerder van de politie zondag. De beheerder van het gebedshuis heeft aangifte gedaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Een woordvoerder van de politie zegt dat de vernielingen tussen 22.30 uur op zaterdag en 05.30 uur hebben plaatsgevonden. De schade zou enkele duizenden euro’s bedragen. Mogelijk is ook de vloer beschadigd geraakt door het vallende glas.

De moskee aan de Walstraat in Axel is al twintig jaar in gebruik door de Turkse vereniging HDV Ulu. Een woordvoerder van de gemeente Terneuzen, waar Axel toe behoort, zegt dat burgemeester Jan Lonink contact heeft gehad met de politie over het incident. De woordvoerder zegt dat er wordt uitgegaan van een actie door een groep jongeren na het uitgaan. Lonink had zondag aan het eind van de middag nog geen contact gehad met de Turkse vereniging.

7 REACTIES

  1. Oh, het zijn maar jongeren die na het uitgaan even een paar steentjes gooien!

    baldadige jongeren?

    En wat als het een moslim was die kerkruiten zou ingooien?

    ??????????????????

  2. ja dat zou dan andere motieven hebben…

    als ze het zelf doen wordt het altijd positief ervaren en als de moslims is het doen is het gewoon negatief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here