IND: dienstweigeraar niet uitzetten

9
4

Een Turkse dienstweigeraar die al jaren is uitgeprocedeerd en als illegaal zou worden uitgezet, mag voorlopig in Nederland blijven. Dat heeft de vreemdelingenkamer van de rechtbank in Zwolle maandag bepaald.

Volgens de rechter is het niet uitgesloten dat de man valt onder het door een krappe meerderheid van de Tweede Kamer gewilde generaal pardon.

Minister Rita Verdonk (VVD) voor Vreemdelingenzaken en Integratie beloofde als gebaar naar de Kamer om tot het debat van dinsdagavond geen asielzoekers meer uit te zetten die vallen onder het project Terugkeer, maar volgens de IND valt deze Turk niet onder het project.

Om die reden kreeg de advocaat van de Turk, Ejder Köse, toch een schriftelijke bevestiging van de IND dat de man dinsdag op het vliegtuig zou worden gezet. Onterecht, volgens Köse, die meent dat zijn cliënt wel degelijk valt onder het generaal pardon.

9 REACTIES

 1. generaal pardon is toch bedoeld voor alle 26.000 illegalen die al jaren wachten op een verblijfsvergunning? Ongeacht de gronden waarop ze naar nederland zijn gkomen of wel of niet kunnen terugkeren naar hun eigen land?

 2. bu kisi Kesin kurt!!! vatani borcunu yapmak istemiyor. cunki 15 aylik gorev yapmasi gerekecek. ama ana yasada askerlik gorevini yapmak hakkindir ve gorevindir diye yazar. Sizin anliyacaginiz: hakkini kullanmak istemessen yinede s….s…. yapacaksin. Her Turk Asker Dogar. Vatan sana canim veda.

 3. er zijn zat jongeren in Turkije, in mijn kringen dus overgrote deel Turks, die gek zijn op hun land maar die niet in Dienst willen…

  Ook Turkse jongeren gaan liever niet in dienst als ze de kans hebben. echt niet alleen Koerden. daarentegen zijn er zat Koerden die wel in dienst gaan en willen. ook die ken ik.

  Dit heeft niks met nationalisme te maken, maar meer met menselijke vragen van kans, opleiding, werk, opvoeding en politieke engagement in sommige gevallen…

  Alhoewel het ook bekend is dat de meeste mensen die zeggen graag in dienst te willen gaan als plicht, vaak mensen zijn die uit ‘bepaalde milieus’ komen!

  Dienstplicht zodanig politiseren dat je er een politiek nationalisme van maakt is niet terecht!

 4. Bunu yazabilmek icin kac saat dusundun??? Askerlik yapmak hakkindir ve gorevindir. Eger hakkini kullanmak istemiyorsan gorevini sey ede ede yapacaksin. Of je het nu leuk vind of niet. In het artikel staat dat hij illigaal is. en dat hij zijn dienst niet wil doen. Oprotten met hem!!! als het aan mij ligt moet je zulke mensen verplichten 18 maanden te gaan doen.

 5. gelukkig ligt het niet aan jou!

  Gelukkig ligt het bestuur in dit land niet in handen van mensen die ook menen te bepalen wat je moet denken!

 6. enneh, voor een moreel liebraal standpunt over vaderlandsliefde hoe ik niet zo lang te denken of mezelf in hoeken van plicht en zaak te wringen jongen!

 7. fijn dat je lol hebt. Je moet toch wat. Voor mij is deze site ook niets anders dan een uitlaatklep voor een beetje cynisch uitlaatgas. En van tijd tot tijd vergrijp ik me ook wel eens aan de zwart -wit getekende uitlatingen van een 15-jarige!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here