Jeugd Olympisch Festival in Turkije

1
1

Het prestigieuze Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) van 2011 is niet toegewezen aan de stad Utrecht. Zaterdagmiddag, tijdens het congres van het Europees Olympisch Comité in Brussel, bleek dat de voorkeur uitging naar Turkije.

In de allerlaatste stemronde kreeg Nederland 18 stemmen en Turkije 28. De andere kandidaten – Denemarken, Letland en Italië – vielen al in eerdere stemrondes af. De kandidaatstelling van Utrecht voor het EJOF 2011 was een gezamenlijke inspanning van NOC*NSF, Gemeente Utrecht, de Universiteit van Utrecht en de ministeries van Defensie en VWS. Alle deelnemende partijen zijn uiteraard teleurgesteld over het resultaat van twee jaar lang voorbereiden en lobbyen. Een kandidaatstelling voor het EJOF van 2013 wordt nog overwogen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here