‘Leider’ al-Qaeda in Turkije opgepakt

0
2

De Turkse politie heeft een advocaat opgepakt die zichzelf had uitgeroepen tot leider van het terreurnetwerk al-Qaeda in Turkije. Agenten arresteerden ook negen andere verdachten, meldde het persbureau Anatolië zaterdag.

De politie voerde gelijktijdige operaties uit in Istanbul, Ankara en de westelijke provincie Izmir, nadat e-mails over het kopen van bommateriaal waren onderschept. De verdachten werden gearresteerd voor het bezoek van paus Benedictus XVI, dat op 28 november begon. Voor zover bekend hadden de verdachten echter geen aanlag tegen de rooms-katholieke kerkvorst in gedachten.

De politie nam ook materiaal in beslag waarmee bommen kunnen worden gemaakt en een cd’tje dat explodeert als het in een computer wordt gestopt. Het was voor het eerst dat de Turkse politie op zo’n dodelijk snufje stuitte. Verder zijn kaarten in beslag genomen van een olieraffinaderij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here