Ophef om campagnemail Turks lid D66

6
3

Een adviseur van de Turkse minister van Religieuze Zaken en Turken in het buitenland zou Nederlandse Turken per e-mail hebben opgeroepen om bij de laatste verkiezingen op D66-politica Fatma Koser Kaya te stemmen. Dat meldde het televisieprogramma Nova donderdag.

D66-leider Alexander Pechtold zegt de kwestie erg vervelend te vinden. Hij wil dat minister Bernard Bot van Buitenlandse Zaken de zaak onderzoekt. Pechtold vindt dat ,,toekomstige EU-partners” niet elkaars verkiezingen mogen beïnvloeden. VVD-buitenlandwoordvoerder Hans van Baalen wil dat Bot de Turkse ambassadeur op het matje roept.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de kwestie in Ankara aangekaart. De Turkse minister van Staat Mehmet Aydin zegt echter niets te weten van de e-mail en keurt die ook ten strengste af. ,,Wij mengen ons niet in de binnenlandse politiek van onze vrienden”, stelt hij in een reactie. Hij kan zich nauwelijks voorstellen dat het gebeurd is. Mocht dat wel zo zijn dan ,,moet er sprake zijn van ernstig misbruik”.

6 REACTIES

 1. ik snap niet wat er aan de hand is met turken, waarom nederlandse media, zo tegen turken zijn, alles wat turken doen is verkeerd, stel je voor dat het zelfde door israel was gedaan, dan was er niets aan de hand, dan zou dat normaal zijn.

  iedereen die recht heeft een stem uit te brengen, die kan daar gebruik van maken, heel veel nederlanders hebben al dat gedoe gezien over armeense genocide, iedereen was uit op stemmen trekken, waarom zij rutte, 2 dagen voor verkiezingen dat eu maar moest stoppen met onderhandelingen met Turkije, alleen maar om stemmen te trekken, en dan mag turkije niet zeggen, dat je niet op verdonk moet stemmen, maar op koser-kaya, dat je niet op wilders moet stemmen, maar op koser-kaya, dat je geen cda en pvda moet stemmen maar koser-kaya, waarom zou dat niet mogen, waarom speelt iets dat niets met nederland te maken heeft een groot rol, waarom wordt dat gebruikt om stemmen te trekken, waarom worden drie mensen uit hun partij gegooid, omdat ze denken wat ze denken,

  ik snap het echt niet meer, weet nog wat cohen zij, WIJ EN ZIJ, dat is het, als wij het doen is het goed, maar alles wat ZIJ doen is gewoon verkeerd, moet aangepakt worden en moeten ze verbieden.

  Let maar op, dat ze zelfs gaan proberen om koser-kaya’si zetel terug te pakken, dat ze ook uit partij wordt gegoooid of dat ze moet bekennnen dat er genocide heeft plaats gevonden in Turkije.

  let maar op…

  vroeger mocht je niet discrimeneren, mocht je niets verkeerds zeggen, nu is het allemaal normaal geworden.

  eerst zijn de morokanen aan de beurt, weet je nog met Kut morokanen,

  nu zijn de turken aan de beurt.

  waarom hoor je niets over chinezen, over hun geloof, waarom, waarom hoeven zij niet te inburgeren, waarom …

  ik snap het niet meer, maar ben wel blij, dat er nu niet 1 of 2 turken zijn maar 4, koser-kaya, karabulut, coruz en albayrak, in de 2e kamer, hoop dat we over 10 of 20 jaar dit getal kunnen verdubbelen naar veel meer, dit is hun probleem, dat is het gewoon, ze zijn bang dat over 10 of 20 jaar, de 2e kamer net als amsterdam, netals rotterdam wordt…

  genoeg geschreven.

  Türkün Türk’den baska dostu yok…

 2. veel parlementsleden in het Knesset (vrienden van Israel) roepen Nederlandse Joden via het CIDI op om op bepaalde personen te stemmen…!

 3. rita en de hele nederlands regering wil ons kapot maken. ik kan niet eens mijn vrouw uit turkije naar hier haalen. is gelukkig worden soms ook verboden

 4. Wat zijn Nederlanders toch zielige mensen! Mijnheer pecholt vindt het vervelend. Wat hij en de anderen vervelend vinden is dat Turken eens wijs zijn geweest en niet op die oplichters hebben gestemd maar op mevrouw Kaya die voor haar mening uitkomt. Door haar voorkeursstemmen ligt mijnheer Bakker eruit en daar draait het ze om. Hoe is het technisch mogelijk om een mail tes turen naar 200.000 mensen! het is te krankzinnig voor woorden plus het feit dat Turkije zoiets niet zou doen. En so wat als ze het gedaan hebben, ik heb geen en ook heel veel mensen in mijn omgeving hebben geen mail ontvangen. Het zou me niet evrbazen als de PKK buro in Amsterdam dit heeft gedaan, zij zijn heel goed in dit soort zaken en daar tuinen die Hollanders jammer genoeg in. Laat die sukkels stikken. Wij gaan onze eiegen weg, we laten ons door die sukkels niet van de wijs brengen. Mevrouw Kaya laat u voraal niet van de wijs brengen door u onder druk te laten zetten. U bent met voorkeursstemmen gekozen. Wij staan achter U. Ik wens u veel sterkte toe de komende 4 jaar. Over vier jaar heeft u 100.000 stemmen. Kom vooral op voor de Turkse mensen en belangen.

 5. Ik heb geen enkele mail ontvangen waarin ik werd opgeroepen op een kandidaat te stemmen. Maar ik ook op Fatma Köser Kaya gestemd. Net als bij de vorige verkiezingen. Gewoon omdat ze naar mijns inziens de beste kandidate bij de juiste partij is.
  Onderschat de Nederlandse Turkse stemmers niet! We zijn vrij om te stemmen op wie we willen en of we een voorkeurstem willen geven of niet. Daarvoor hebben wij geen e-mailtjes nodig met oproepen. Er zijn zoveel voorkeurstemmen uitgebracht op alle van Turks afkomstige kandidaten, waarom wordt er nu op Fatma Köser Kaya gemunt? En waarom wordt er weer door de media met de vinger richting Turkije gewezen? Het is zeker mode om Turkije in een kwaad daglicht te zetten. Nederlandse Turken stemmen niet op commando!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here