Turkije biedt opening conflict EU

2
3

Turkije biedt een opening in het conflict met de Europese Unie over Cyprus. Het land is bereid om één luchthaven en één zeehaven open te stellen voor vliegtuigen en schepen uit Grieks-Cyprus.

Als tegenprestatie zou de EU moeten meehelpen om het Turkse deel van het eiland uit zijn internationale isolement te halen. Het Griekse deel heeft dat meteen afgewezen omdat zo’n maatregel indirect zou neerkomen op erkenning van Turks Cyprus.

Met de handreiking wil de Turkse regering bereiken dat de onderhandelingen over het Turkse EU-lidmaatschap zonder vertraging doorgaan.

2 REACTIES

 1. cyprus is natuurlijk ALWEER tegen…

  Net zoals al die andere keren dat de VN of de EU met allerlei oplossingen kwam die Cyprus tegenhield en de eigen eis herhaalde waar Turkije niet op in kon gaan waardoor het weer leek alsof Turkije alles tegenhield…

  Ik zou graag willen dat de politiek in landen als Nederland iets minder op het populistische af praat over deze zaak en erkent dat er ook internationaal juridisch gezien 2 gelijkwaardige partijen zijn voor de oplossing van dit conflict (die dus niet door een Turkse ‘inavsie’ is begonnen, maar door een Grieks Cypriotische coup waarop Turkije zijn recht als garantiestaat heeft gebruikt, en het eiland is binnengevallen…Je kan daarna niet opeens op zijn Grieks zeggen ‘OK wij stoppen met uitmoorden (de bloedige kerst werd de naam voor de moordpartijen in Westerse kranten) maar dan moeten jullie nu weg en ons weer alleen laten…nee, de status quo was verbroken en dat brengt nieuwe verhoudingen met zich mee waarin nog altijd Turkije een garantiestaat is van het hele eiland Cyprus…tot we daar weer naar terugkeren is er een statusquo van een griekse regering die namens iedereen probeert te spreken en de Turken die dat feiotelijk tegenhouden door een aanwezigheid op het eiland!

  zo simpel is het…maar goed, Turkije biedt hier een opening!

  De EU mag zich niet nog langer laten kidnappen door de belangen van het kleine cyprus die ze er per ongeluk als gedeelde staat bij hebben genomen!

 2. Je hebt gelijk Serdar, zelf betreur me ook ten diepste de eenzijdige nieuwsgeving over dit onderwerp.

  Er wordt altijd over de reactie van Turkije gesproken, maar nooit over actie van Grieks-Cyprioten. Maar hoe dan ook we zouden eerst naar ons zelf moeten kijken wat we er zelf aan kunnen doen. We zitten verdomme met ongeveer 2 miljoen Turken in Europa.

  Het wordt tijd dat we een worden maar niet door nationalistische te denken dat is ook voor een deel ons probleem, we hebben te veel onderscheid.

  We zouden ons economische succesvoller moeten maken om meer invloed te krijgen. Mijn respect gaat uit naar de Joden en zelfs de Armeniers hebben op sommige punten meer invloed dan ons.

  Hadi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here