Nieuw ultimatum voor Turkije

0
2

President Chirac heeft zich aangesloten bij het Duitse voorstel om Turkije een nieuw ultimatum te stellen van achttien maanden. Met het nieuwe ultimatum willen de aanvoerders van het ‘nee-front’ binnen de Europese Unie – waartoe ook Nederland, Oostenrijk, Denemarken, Griekenland en Cyprus horen – Turkije verder onder druk zetten om zijn havens en vliegvelden open te stellen voor Cypriotische schepen en vliegtuigen.

Turkije is dat verplicht volgens de douane-unie die Ankara met de EU heeft gesloten. Maar de regering van premier Erdogan weigert tot nu toe te buigen voor de druk van de EU en verwijt Brussel hypocrisie. Erdogan, de Turkse oppositie en de Turkse media wijzen er op dat Brussel weigert het isolement van de Turks-Cyprioten op te heffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here