Drie vlaggen bij Turkse moskee

1
3

Bij de Yunus Emre Moskee aan de Bellavistastraat in Almelo werden afgelopen week drie vlaggenmasten in gebruik genomen met een plechtigheid. Aan de masten komen de Turkse- en de Nederlandse vlag te hangen en de vlag van de Islamtische Stichting Nederland.

Secretaris N. Sucu zegt dat het Almelose moskeebestuur daarmee wil laten zien dat ‘we middenin de samenleving staan en dat we goed bezig zijn’. De vlaggen worden gehesen door K. Hidayet Eris, consulgeneraal Republiek Turkije uit Deventer, wethouder minderhedenbeleid Th. Schouten van de gemeente Almelo en door voorzitter Y. Kalkan van de Islamitische Stichting Nederland.

Na het hijsen van de vlaggen houdt de politie Twente een voorlichtingsbijeenkomst in de moskee over de wervingscampagne onder allochtone Nederlanders. Vervolgens wordt er aandacht besteed aan de maatschappelijke functie van moskeeën in Nederland en de werkgroep vrouwen van de moskee.

1 REACTIE

  1. dit is ook een vorm van vermengen van politiek met religie…

    je kan niet zeggen ‘zolang het de politiek uitkomt’ is het mogelijk…

    of die wtee zijn gescheiden, of niet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here