Turkse meisjes mogen voorlopig blijven

0
1

De twee Turkse leerlingen van het Hervormd Lyceum West in Amsterdam die dinsdag het land uit moesten, mogen voorlopig blijven. Dat heeft de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) maandag laten weten.

De meisjes, Sumeyra, die maandag 16 jaar is geworden, en Ceyda (14) krijgen respijt tot minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken) Kamervragen die inmiddels over hen zijn gesteld, heeft beantwoord schrijft het Algemeen Dagblad.

Een woordvoerder zei erbij dat de IND wel blijft bij de beslissing dat ze het land uit moeten. Hun verzoek om een verblijfsvergunning is tot nu toe tweemaal afgewezen omdat ze zonder visum Nederland binnen waren gekomen. Ze kunnen alsnog vanuit Turkije een visum aanvragen en dan in Nederland opnieuw een poging doen een verblijfsvergunning te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here