Verkiezingen: Nederland naar de stembus

0
1

Ongeveer 12,3 miljoen kiesgerechtigden in Nederland kunnen vandaag hun stem uitbrengen voor de Tweede Kamerverkiezingen. De meeste stemlokalen zijn vanaf 07.30 uur geopend. De ruim tienduizend stemlokalen sluiten woensdagavond om 21.00 uur. Vergeet dus niet te stemmen!

Met je stem kun namelijk je invloed uitoefenen op de politiek van de komende vier jaar. Je bent niet verplicht om te stemmen. Maar wie niet stemt, laat een mooie kans liggen om zijn of haar stem te laten horen. Stemgerechtigden in 24 gemeenten moeten hun stem uitbrengen met het rode potlood. De stemcomputers die de gemeenten gebruiken werden afgekeurd omdat ze fraudegevoelig zouden zijn. Elf andere gemeenten kregen vervangende stemcomputers. Verder doet ongeveer de helft van de Nederlandse gemeenten mee met het experiment met stemmen in een willekeurig stemlokaal. Kiezers binnen deze gemeenten kunnen hun stem uitbrengen in een stembureau naar keuze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here