Pausbezoek Turkije is oecumenisch

0
1

Het pausbezoek aan Turkije eind deze maand staat meer in het teken van de oecumene dan van de dialoog met de islam. Dat heeft kardinaal Walter Kasper, president van de Pauselijke Raad ter Bevordering van de Eenheid onder de Christenen, gezegd tegenover Radio Vaticana.

Met de term oecumene wordt gewoonlijk een groeien naar religieuze eenheid aangeduid. In de brede betekenis kan dit gezien worden als een streven naar wereldwijde religieuze eenheid.

Kasper: “We willen opnieuw uiteenzetten dat men de interreligieuze kwesties niet ten koste mag laten gaan van de oecumenische kwesties. We kunnen de interreligieuze kwesties slechts dan zinvol behandelen als de Kerken zich gezamenlijk presenteren, als eenheid de discussie aangaan en zich niet elkaar laten drijven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here