Mogelijk ROC-vestiging in Turkije

0
1

Een Turks raadslid in Deventer kijkt of het mogelijk is in Turkije een vestiging van het Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) te openen. Wellicht ziet een Turkse ondernemer er brood in, schrijft De Stentor, want het lijkt rendabel.

Migranten die naar Nederland willen komen, moeten vanaf maart in het land van herkomst een inburgeringsexamen afleggen. Ze moeten op een ambassade of consulaat een examen gaan afleggen dat de kennis van de Nederlandse taal en samenleving toetst. Dat gebeurt in het Nederlands via een telefonische verbinding met een computer met spraakherkenning.

De inburgeringstoets vanuit Turkije gebeurt op dit moment in de Nederlandse ambassade in Ankara. Maar ook in Deventer biedt het ROC de voorbereidingscursus op de telefonische inburgeringstoets.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here