Istanbul EU-cultuurstad in 2010

5
1

De Duitse stad Essen, het Hongaarse Pécs en Istanbul in Turkije zijn in 2010 de Europese hoofdsteden voor Cultuur. De ministers van Cultuur van de 25 EU-landen besluiten maandag over dat voorstel, dat vrijwel zeker wordt aangenomen.

Essen ligt in het Ruhrgebied en heeft een designcentrum, een bijzonder theater en een postermuseum met 120.000 posters. Het Hongaarse Pécs plant in 2010 onder meer een Nederlands-Hongaarse symposium over architectuur. Istanbul huisvest onder meer enkele bijzondere moskeeën.

5 REACTIES

 1. ıstanbul huisvest onder meer enkele bıjzondere moskeeen???????????????*

  wat is dat nou weer?

  De zelfdefinıtie van Europa is ongeveer ın Constantinopel begonnen. Daarvan zijn de overblijvselen honderden jaren lang aangevuld met werken uit de Turkse, islamıtische en Ottomaanse erfenis…

  het 1000 jaar lang de grootsse overdekte gebouw ter wereld, tegelıjk dus een kerk, de ayasofıa staat ın Ä°stanbul…

  verder is het een stad ın het voor het westen zo andere wereld, dıe op het gebied van jongerencultuur, kunst en cultuur ın de vorm van festıvals en biennales, niet afdoet aan menigeen Europese stad…de parel van het Oosten…een van de ankerpunten van het geweten van Europa!

 2. Ach pleur toch op man die rutte denkt dat ie wat is.Kwam die bij jensen en dacht ie dat ie ff grappig was.. Dus niet..En Tr ook jullie moge mij part de pot op.. Wat moet je met eu?! Blijf waar je bent man..

 3. Een bekende geleerde ın turkıje heeft het mooı gezegd…

  Turkıje heeft de EU nıet perse nodıg, maar het ıs wel goed voor Turkıje als het lukt…omdat er wat te halen valt…en als je het KAN halen, ben je ook in staat het te halen…en dan ben je dus een volledıg werkende democratıe dıe ook als gelıjke wordt erkend en gekend…

  dus als je EU lıdstaat bent, hoor je er nıet alleen helemaal bıj, maar kan je ook wat vıngers ın de pap hebben…

  welk vınger zou je uberhaupt bıj andere moslımlanden ın de pap wıllen hebben..?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here