VVD wil toetreding Turkije uitstellen

6
1

VVD-leider Mark Rutte wil de onderhandelingen met Turkije over toetreding tot de Europese Unie uitstellen. Dat heeft Rutte woensdag gezegd tegen RTL Z. De VVD was tot nu toe voorstander van toetreding van Turkije tot de EU.

Rutte reageerde op een kritisch rapport van de EU over Turkije. De VVD vindt dat Turkije nu eerst Cyprus moet erkennen. Ook moet Turkije zijn havens en vliegvelden openstellen voor Cyprus.

6 REACTIES

  1. nooit… is toch logisch.. Turkije moet verder met andere landen en niet met de EU.. De EU zie ik als bloedzuigers… Roemenie en Bulgarij al dat corruptie komt nu richting hierheen.. fijn he… laten wij ons lekker buiten houden.

  2. mark rutte weet dat hij zo scoort op punten van enkele conservatieve nauwe geesten…wat mij verbaasd is dat die er ook steeds meer onder Turken zijn!

  3. Inderdaad Rutte wil stemme terug winnen van radicaal rechts, het zal geen effect hebben, die zullen hun stem toch aan Wilders geven. De kans dat Turkije onder deze denkwijze van de meeste Europeanen toe kan treden is haast nihil, Turkije doet er goed aan zich van nu af te richten op alternatieven.

  4. Wat ben ik blij dat de mensen zoals rutte eindelijk openkaart durven te spelen, en eerlijk zeggen: we dont want you, back off! dat werd tijd zeg. Turkije heeft inderdaad niets te zoeken in een eu met bulgarije, roemenie, polen etc ( damn wat een poppenkast wordt dat zeg)

  5. Wilders wilt niets met islamieten te maken hebben, en wij islamieten willen ook niks van Wilders hebben. Mij part hoeft turkije niet in EU toe te treden wij hebben de EU landen niet nodig, wij hebben andere landen zoals onze ottomaanse turkse staten azerbajcan ozbekistan kazachistan enz nodig, met hun kunnen we zaken doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here