Turkije voldoet niet aan criteria EU

4
2

Turkije voldoet ook twee jaar na het begin van de toetredingsonderhandelingen niet aan de EU-criteria die daarvoor staan. Dat zei voormalig Europees Commissaris Frits Bolkestein dinsdag bij een VVD-bijeenkomst in Brussel.

Bolkestein stemde in oktober 2004 als enige van dertig Europees Commissarissen tegen de start van Europese toetredingsgesprekken met Turkije. Hij meende onder meer dat het land niet aan de voorwaarden voldeed die eerder waren afgesproken.

Bolkestein is tegen Turkse toetreding bij de Europese Unie, omdat Turkije volgens hem geen Europees land is qua historie en mensenrechten.

4 REACTIES

 1. Enige criteria van toetreding tot de EU is niet islamitisch zijn, aan deze criteria kunnen en zullen we nooit voldoen.
  EU heeft onze wens tot toetredig lang genoeg misbruikt voor zijn eigen belangen, het is tijd dat we EU de rug toekeren nadat ze onze middelvinger even hebben gezien.

 2. Volgens hem geen Europees land is qua historie en mensenrechten.

  Ja klopt wij hebben de gouden eeuw niet, wij hebben geen slavenhandel,

  Tja ze hebben toch ook gelijk…..

 3. volgens hem geen Europees land is qua historie en mensenrechten.

  Ja klopt wij hebben de gouden eeuw niet meegemaakt, de slavenhandel, de genocide….

  Tja jongens ze hebben toch ook gelijk.

 4. Ik snap niet waarom de isolatie van Noord-Cyprus word opgeheven….? Dan zijn we een stuk verder in de goede richting van een Unie want Noord – Cyprus zal dan toch er bij horen…?

  Of is de volgende stap van de EU om (bevrijd)Noord-Cyprus als voorwaarde te stellen om die aan de Grieken te geven voor een toetreding….?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here