Merkel waarschuwt Turkije over EU

7
1

De Duitse bondskanselier Merkel heeft Turkije gewaarschuwd voor de impasse in de toetredingsonderhandelingen met de EU over de kwestie-Cyprus. Merkel zegt dat de gesprekken niet op deze manier kunnen doorgaan als Turkije niet inbindt.

Turkije weigert EU-lidstaat Cyprus te erkennen. Schepen en vliegtuigen uit Cyprus mogen Turkije niet in. Volgens de douane-unie die Turkije met de EU heeft gesloten, zou dat wel moeten kunnen.

Duitsland is vanaf 1 januari voorzitter van de EU. Het land zou de onderhandelingen met Turkije over toetreding tot de unie niet willen stoppen. Maar een lid van de regering-Merkel zei tegen het Duitse persbureau DPA dat er maatregelen volgen als de Turken Cyprus blijven weigeren.

7 REACTIES

 1. eu heeft turkije meer nodig dan andersom. die laffe fascisten in brussel kunnen gewoon oprotten, turkije moet zelfstandig blijven.

 2. zoals T. Erdogan zegt: wij weten heus wel wat te koop is en niet. wij zijn niet te koop. wij gaan mee met elk aannemelijk bod. maar eerst moeten jullie ons deel van Cyprus erkennen..

  *helemaal mee eens*

  ooo, Duitsland (Europa) kom maar op met die maatregelen, aub.
  als wij een land zouden zijn waar jullie niks uit zouden kunnen halen ( wat alleen maar ten goede komt voor jullie zelf ) waren jullie allang gestopt met onderhandelen…

 3. gokhan,

  dat is toch altijd zo. je onderhandelt alleen met iets waar je (hopelijk) beide profijt hebt…anders niet. Dus dat is in ieder geval een non=-argument…

  ‘Ons deel van Cyprus ERKENNEN??????????????’…zelfs Turkije stelt die eis niet…

 4. tsss…

  dat is ongeveer de presidente van een land waar Turkije i.i.g. economisch ontzettend afhankelijk van is!

  ongeveer 50 procent van de import en bijna 60 procent van de Turkse import gaat naar Duitsland alleen…

 5. Over dat economische gereutel van je serdar doe je net alsof we van iedereen afhankelijk zijn, waar we producten van kopen of aan verkopen.

  Dat zeiden ze vorige jaar ook over Denemarken met die cartoonrel, nou volgens mij heeft denemarken een flinke aderlating opgelopen van tientallen miljarden, ze zijn nu muisstil, dus het heeft degelijk effect, en wij “TR” zijn zeker niet van ieder land afhankelijk.

  En wat de EU betreft, als Mohammed niet naar de berg komt, dan komt de berg maar naar Mohammed, dus laat de EU maar naar TR komen, en niet andersom.

 6. m.p.

  ik heb hier niets gezeld over wel of geen EU…

  ik heb antwoord gegeven op de vraag wie merkel is en hoe belangrijk of niet zij is in de kwestie Turkije EU…

  waarom zo op je inhoudloze nationalistische teentjes getrapt> Ook Nationalisme wordt ergens op gebasseerd, meer dan gevoel en kretologie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here