PvdA niet consequent over genocide

5
1

Terwijl de PvdA eerder kandidaat-kamerlid Erdinç Saçan schrapte om zijn mening over de Armeense genocide, is partijvoorzitter Michiel van Hulten van de PvdA nu die zelfde mening toegedaan. In een brief aan de fractievoorzitters in Rotterdam en Amsterdam schrijft van Hulten dat het oordeel over de Armeense genocide overgelaten moet worden aan ‘historici en juristen’.

Saçan die dezelfde mening is toegedaan, moest voor deze zelfde uitspraak het veld ruimen. De jonge Turkse politicus, die hierdoor verbaast is, vindt nu helemaal dat hij onterecht van de lijst is gehaald. In een vraaggesprek met Business News Radio (BNR) spreekt Saçan voor het eerst in zes weken over dit ‘meten met twee maten’ van de PvdA.

Volgens BNR is de Partij van de Arbeid met deze rare actie waarschijnlijk op zoek naar de gunst van de Turkse kiezer. Ze zijn niet de enige. Trouw meldt dinsdag dat nationalistische Turken massaal oproepen om op Fatma Koser Kaya van D66 te stemmen. De Turken zijn nog altijd woedend op de PvdA, maar ook op het CDA. Die laatste partij voerde ook Turkse kandidaten van de kieslijst af.

5 REACTIES

 1. eeindelijk hebben ze door die mongolen van pvda..

  maar nu is te laat.. een beetje turk sem nooit meer op deze k*t partijen.

  stem liever op d66

 2. Beste mensen,

  Laten we eens wakker worden en niet meer met ons laten sollen door deze hypocriete mensen. Door slim te stemmen kunnen we deze partijen raken. Laat ze eens naar hun eigen volkerenmoorden kijken alvorens ze ons beoordelen. Is het een van de voorwaarden om al die zaken te erkennen die de Hollanders op zich hebben geweten. Wat zouden zij met ons doen als wij verraad zouden plegen als Nederland in oorlog zou zijn? Ja, het land uitknikkeren en uitmoorden. Immers dit hebben zij genoeg gedaan in de Tweede Wereldoorlog. laten we eens wijs zijn en de boel afstraffen. Stem allemaal verantwoord.

 3. he, belangrijkste is dat een rechts kabinet valt, waarom snappen jullie dat nou niet. Of het wel of geen genocide is of was maakt niet uit je moet kijken welke partijen ondanks die discussie turkije wel in de eu willen. Dat wil pvda en ook groen links ( van sp weet ik het niet) Maar ik zou toch op de pvda stemmen omdat ik in nederland niet wil dat een rechtse partij van cda en vvd komt die vervolgens weer 4 jaar lang de minderheden kleineert, getto veroorzaakt , onderwijs voor ons beperkt, ons belangelijk maakt en toetreding van turkije bemoielijkt. Dus mensen denk goed na.

  gulos

 4. belangelijk moet zijn belachelijk maakt, dus wat je stemt zorg dat je stem dat rechts niet aan de macht komt dat is het allerbelangrijkste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here