Turkije weigert europarlementariër

0
2

Op het laatste moment heeft Turkije een bezoek van een delegatie van het Europese Parlement afgezegd. Reden voor het in Turkse ogen ‘uitstel’ van het bezoek, is dat er iemand uit Cyprus bij is. De delegatievoorzitter is woedend.

Een delegatie van de milieucommissie van het europarlement zou woensdag naar EU-kandidaat Turkije gaan om te kijken in hoeverre Turkije voldoet aan de Europese milieunormen.

Dinsdagavond vroeg Turkije om het Cypriotische lid van de delegatie, Marios Matsakis, te vervangen. Voorzitter van de milieucommissie Karl Heinz Florenz weigerde dit. Hierop zegde Turkije het bezoek van de vijfkoppige delegatie af, enkele uren voor hun geplande vertrek. Matsakis is in Turkije omstreden, na een incident met de Turkse vlag eerder dit jaar. Hij zou de vlag hebben verwijderd van een legerpost bij de grens die het Turkse en het Griekse deel van Cyprus scheidt. Hij zat hiervoor twee dagen vast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here