Special over Sluis op de Turkse TV

1
6

De Turkse televisiezender TRT 1 zendt op donderdag 26 oktober een special uit over de gemeente Sluis. Op 3 juli 2006 maakte een Turkse televisieploeg opnamen in de gemeente Sluis voor het programma Gezelim görelim (“Ontdek je plekje”) van de Turkse Radio- en Televisiezender TRT 1.

De ploeg stond onder leiding van presentatrice Nuray Yilmaz en werd begeleid door de Turkse Nederlanders de heren Osman Emalci (politicus en vakbondsbestuurder), Senol Ocagli (voorzitter van de Stichting Vriendschapsbrug Turkije-Nederland) en Tuncay Cinibulak (hoofdredacteur van het tijdschrift Tulpia). Zij werden ontvangen op het gemeentehuis te Oostburg door burgemeester Jaap Sala en bezochten daarna, bijgestaan door medewerkers van de gemeente, Monique Sturm uit Turkeije en enkele stadsgidsen, verschillende locaties die herinneren aan de relaties tussen de gemeente Sluis en Turkije, zoals Sluis, Sint-Anna ter Muiden, t Zwin en uiteraard Turkeije.

De Sluisspecial wordt donderdag 26 oktober om 20.50 uur uitgezonden op de Turkse televisiezender TRT 1. Het programma is ook te bekijken op internet www.trt.gov.tr en wordt verschillende keren herhaald.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here