Minder Turken willen toetreden tot EU

12
3

Het aantal Turken dat voor de toetreding van Turkije bij de Europese Unie is, daalt snel. Vorig jaar wilde bijna 60 procent van de Turken toetreden tot de EU, vandaag is dat nog minder dan een derde van de bevolking.

De grootste krant van Turkije, Milliyet, concludeert dit gisteren na een peiling onder bijna 2500 Turken schrijft Elsevier.

De Turkse premier Tayyip Erdogan ziet de steun voor toetreding van zijn land tot de EU snel afbrokkelen. Van de ondervraagden zegt 32 procent dat Turkije ‘zeker moet toetreden tot de EU’. Vorig jaar was nog 57 procent van de ondervraagde Turken voor toetreding en in 2004 lag het percentage zelfs op 67.

Ruim tweederde van de Turken vindt dus niet dat Turkije zeker moet toetreden tot Europa. Daarmee tonen de Turken een opvallende overeenkomst met de Nederlanders.

12 REACTIES

 1. Ja vindt je het gek, je hoeft geen econoom te zijn om te concluderen dat we met de EU(lees Euro), niet beter zijn geworden. Elk jaar als we met vakantie waren was de Gulden weer meer TL waard ivm de inflatie, dus bleef alles voor de Europeaan goedkoop, maar sinds de invoering van de Euro in 2002 was die circa 1,8 Miljoen TL en is nu 1,85 YTL nagenoeg gelijk.
  Afgelopen jaar met prinsjesdag wat waren we trots, minister Zalm en consorten, de begrotingstekort was weer eindelijk laag oftewel circa 3,5 %, is wel onder de EU norm.
  Landen als Italie en Griekenland zitten op 8 en 10%, ruim boven de EU norm.
  En TR heeft dit jaar een begrotings tekort van maar 1%!!!
  En natuurlijk heeft de TR regering niet stil gestaan de afgelopen 4 jaar, ze hebben knap werk verricht, maar samen met de Euro blammage en het goeie werk van de regering in TR wordt het verschil alsmaar kleiner.
  Mijn familie in TR hebben het nu beter dan mij, dankzij de economische groei in het land, terwijl ik een inkomen heb van boven modaal in NL.
  Conclusie: Europa is afgelopen, Avrupa bitti!!!
  Ja, wat doe ik hier dan nog zullen velen zich afvragen, het is niet makkelijk om te emigreren met een achterstand op de rest, wij zitten tussen wal en schip.
  Hoop dat TR nooit lid wordt van dat starks arme europa, Bulgarije Roemenie en nog een paar van die RIJKE landen komen erbij, “succes Wilders met je EU zonder TR” ha ha ha.

 2. m.p,

  Dit is alles behalve het werk van de AKP, AKP betekent voor TR alleen maar achteruitgang, kijk bv maar naar wat AK Parti met de prijs van de hazelnoten van dit jaar heeft gedaan. Als dat vooruitgang is………..

  .

  • Doe dan eens je ogen open. En veel lagere inflatie,
   Werkgelegenheid,infra structuur,onderwijs noem maar op! GEEN zakken vullers! Hazelnoten??
   Turkije heeft 70% van de hazelnootmarkt in handen.
   ( jij begon erover) als die andere partijen maar eens meewerkten ipv rotzooi te trappen,dan ging het NOG beter. Turkije NOOIT in de EU.

 3. Tav. Hikkie

  Je moet wel een struisvogel zijn om niet te zien hoeveel vooruitgang Turkije sinds AKP heeft geboekt.
  Of is het vooruitgang zomaar uit de lucht komen vallen of misschien toch het werk van de vorige regeringen?
  Wees toch eerlijk!
  Nauurlijk kun je niet alles in een keer doen en moet je in sommige opzichten inleveren, maar het is niet gelukkig alleen maar inleveren.

  M.vr.gr. Erdogan

 4. Ik ben een Alleviet, een traditioneel CHP stemmer en zeer links georienteerd en traditioneel absoluut lijnrecht tegenover de Facistische Grijze wolven (MHP) en lijnrecht tegenover de Islamistisch georienteerde Partijen zoals dat van Erbakan en dus ook tegen Akp gezien dat een afsplitsing daarvan is.

  Maar ik kies er niet voor om een struisvogel te zijn. Ik kijk ik zie ik verglijk en probeer zonder vooroordelen te oordelen gebaseerd op het verstand, het hart (eerlijkheid) en de feiten (cijfers, werkelijkheid).

  De Akp Regering met Tayip Erdogan heeft het gewoon geflikt.

  Turkije wordt traditioneel systematisch van zijn middelen beroofd en de politiek speelt tradioneel het hondje van Amerika en Europa. Tevens verrijkt men als ambtenaren apperaat, het leger en de overheid zich over de rug van de Arme Turkse bevolking die vertrapt wordt onder de zware lasten.

  Dat was het Turkije van voor Tayip Erdogan.

  Nu heeft Tayip Erdogan bellemmert dat de overheid en politieke personen veel kunnen stelen. Ik schat dat tayip Erdogan zeker wel dit voor 90% heeft weten te voorkomen.

  De kostenpost door het Leger en de ambtenaren apperaat heeft Tayip Erdogan niet kunnen belemmeren omdat hijzelf daarvan afhankelijk is en het hier om miljoenen mensen gaat wie je niet een twee drie de les voor lezen kan al ben jij de overheid en de machtigste man in het land. Maar hij is keihard bezig de fraude tegen te werken en het ambtenaren syshteem te verbeteren en de belasting controle en ontvangsten te verbeteren…dat lukt hem ook aardg ik schat dat hij hier heden tot 40-60% succes in heeft geboekt betreft de belasting ophalen en de ambtenaren apperaat heeft hij maximaal 10 a 20% kunnen beinvloeden….

  Het leger is een wereld apart…Turkije heeft met zijn vele vijhanden absoluut een sterke leger nodig…. het kost veel maar daar heeft en kan Tayip Erdogan verloopig weinig aan doen.

  verder heeft Tayip Erdogan Turkse wetten klaargestoomt voor Europa en Europa afgedwongen het proces voor Turkije in werking te laten treden opdat Turkije Eu lid worden kan.

  Europa doet er echt alles aan om Turkije geen lid van de Eu te maken, europa speelt met vuur. open en bloot stelt eu de belachelijkste voorwaarden aan Turkije die ze later opeens naar voren schuiven zoals Cyprus , genocide erkenning en alle andere stomme verzinsels die puur politiek zijn.

  Eu verliest in de wereld zijn geloofwaardigheid en laat open en beloot zijn schijnheiligheid zien aan de wereld. De Turken zien dat ook vandaar dat de steun voor de Eu nu slechts 30% is terwijl dat een paar jaar terug boven de 70% was.

  Tayip Erdogan speelt alles zeer slim. Hij zoekt toenadering tot de Eu waardoor bedrijven in het westen denken dat Turkije later Eu lid worden zal en beginnen te investeren in Turkije…Tayip Erdogan zoekt ook contact op met de Arabische sjeiks die miljarden en miljarden dollars teveel in hun zak hebben die zij niet meer in het westen willen investeren omdat anti islamisme daar zeer sterk is…en de beste alternatief daarvoor is Turkije omdat zij zowel heel westers en modern is en tevens democratisch en Islamitisch. Arabische sjeiks vinden Turkije fijn en veilig genoeg om hun eigen toekomst en geld veilig te stellen. Tevens wist Turkije en Tayip Erdogan zijn contacten aan te halen met midden Azie en Rusland waardoor olie nu door Turkije stroomt…en Russen plannen maken om hun miljarden en miljarden extra olie geld in Turkije te investeren voor nieuwe raffinarijen en industrieen voor de verwerking en vervoer van olie…

  Tevens kiezen steeds multinationals Turkije ALS een grote markt waar men kan ontwikkelen om vervolgens Turkije als een bassis te gebruiken om hun produkten te exporteren. Turkije is het middenpunt van Landen, Industrie, energie en transport.

  Tayip Erdogan weet zeer veel vertrouwen te geven waardoor mensen grote investeringen in Turkije doen. Tayip Erdogan heeft de Turkse economie gered, gestabiliseerd en nu laat hij de Turkse economie zeer snel groeien….

  De belastinginkomsten zijn het dubbele geworden de de diefstal van overheidgeld is minstens met 60% gedaald gevolg…de Turkse overheid kan 3 keer meer doen en laten met zijn budget dan de overheden voor de Tayip Erdogan periode… gratis internet en computers om alle scholen, alle leraren een laptop, kinderen tot 18 jaar gratis ziekenhuis,geen rijen meer in ziekenhuizen, nieuwe woningen voor gecekondu bewoners…

  tayip erdogan is een geschenk van God voor het Turkse volk.

  Een groter, welvarender en rijker Turkije wil Eu en Amerika niet hebben, koste wat kost maken ze Turkije zwart vallen ze Turkije zowel openlijk als in het geheim aan.

  Zelfs de moord door fundamentalische gasten op de hoogerechtshof was georganiseerd door de CIA. Om een grote rel in Turkije te creeren…

  De moord op de Allevieten in Maras waar ik vandaan kom was ook georganiseerd door de CIA waarbij de fundamentalisten en grijze wolven honderen Allevieten gingen vermoorden…

  gelukkig greep het Turkse leger in en pleegde een staatsgreep. In onze dorp alleen met zijn paar honderd inwoners waren er wapens ingeleverd die een heel vrachtwagen tot aan zijn randen vol maakte…in heel Turkije waren er zoveel wapens verzamelt om het Turkse leger 4 keer te bewapenen…

  Turkije was door Amerika en het westen klaargestoomt om een burgeroorlog te doen ontspringen waarbij linkse zouden vechten met de rechtse en de Allevieten tegen de soenietten…toen dat niet gelukt was heeft het westen de koerden wapens, middelen en onderdak gegeven om tegen Turkije te vechten, Turkije was door de pkk verzwakt maar was nog steeds zeer sterk gebleven en vandaag de dag wordt er een nieuwe Koerdisstan gemaakt met steun van Amerika en het westen…

  Het westen is klaar belijklijk onze vijhand.

  Ik vind dat wij als Turken direct al onze politieke contacten met Europa zouden moeten verbreken. Uit de Navo stappen, uit de Eu stappenen alle instellingen gemaakt door het westen ontkennen, alle afspraken die ooit gemaakt waren nietig verklaren…

  Wij Turken moeten ons niet laten bespelen door het westen. Zij zeggen wacht nog 20 jaar tot je in de Eu bent dus wacht in totaal 60 jaar…een mensenleven lang !!! terwijl bv Polen die slechter aan toe was en en is dan Turkije in 15 jaar tijd in de Eu mocht terwijl zij niets te bieden hebben en Turkije buitengewoon belangrijk is voor de Eu….

  20 jaar later is de olie op en heeft Europa Turkije niet meer nodig…

  Laten we trots wezen en onze al onze politieke contacten met het westen en met name Europa stoppen.

  Een mens hoor een beetje T R O T S te hebben.

  M E H M E T

 5. De kop luid dat Turken niet meer in de EU willen of geloven, en niet hoe goed AKP is geweest, wat trouwens wel mee speelt, zie verhaal van alevi Mehmet (helal olsun).
  Vandaag nog wordt er op het nieuws gezegd (TRT) dat inwoners uit Oekraine heel makkelijk aan een visum kunnen komen voor de EU landen?
  Sinds wanneer zijn er bespreken geweest dat oekraine ging of gaat toe treden tot de EU?
  Want er zijn helemaal geen besprekingen aan de gang, maar de poort gaat wel alvast 3/4 open, en TR wordt aan het lijntje gehouden terwijl wij als TR al in een vergevorderde fase zijn beland gelden er geen soepele visa regelingen, let maat op staks is communistische Rusland ons ook nog voor, en dan vinden ze het gek dat de animo uit TR verminderd, dit heet met 2 maten meten oftewel met een joods/christelijke MAAT!

 6. arkadaslar,
  maak je niet druk, over 15 jaar willen we niet eens meer in de EU, yalvarsalar bile. Denk je dat met al die nieuwe binnenkomers de EU nog bestuurbaar blijft.. Ze krijgen niet eens een grondwet van grond.. In bijna alle landen hebben ze het over de pensioenleeftijd naar boven opschroeven, ze kunnen straks niet eens meer genieten onmdat ze tot hun dood moeten werken.. Jullie hebben vast ook gehoord dat Griekenland onlangs om hun begrotingstekort te dichten de omzet van alle hoeren heeft meegeteld op de balans, orospu cocugu olursa noolur, oyle olur zaten.. En met al die Oostbloklanden erbij wordt het één grote klerezooi. Bugün zaten Fransa da 2 otobüs yakmislar, gewoon op klaarlichte dag, iceri girmisler benzini dökmüsler, kibriti calmislar, yallah..
  Eeee ne demisler: wie kaatst kan de bal verwachten..

  En iyisi mi, büyük önderimizin dedigi gibi, en hakiki mürsid ilimdir. Biz okuyup cagdas olmamiza bakalim, gün gelir belki Avrupayida biz kurtaririz. Corruptie’ye kapilmadigimiz müddetce, adaletli oldugumuz müddetce, zaten cesitli halklari bir arada yönetmeyi biz Türklerden iyisi bilen yoktur, dini, irki, kültürü ne olarsa olsun…

 7. De reden dat Oekranie wel makkelijk in de Eu viseum krijgen kan en de Turken niet is omdat Europa graag nieuw jonge volk wil hebben die werken kan vanwege de vergrijzing maar dat diezelfde jonge volk niet mag komen uit Turkije omdat Turken niet alleen werken maar zichzelf tevens ook omhoog werken en rijker worden wanneer ze komen. Turken doen het zo goed dat Turken zelfs dreigen werkgevers van de autochtone volkje te worden wat als erg vervelend wordt ervaren met de harde gedachte van dit was niet de bedoeling.

  Ondanks alles zijn de Turken economisch zeer succesvol. Als er meer Turken komen is Europa bang dat de gehele Europese economie onder de Turkse controle valt. Met slechts 3 miljoenen zijn de Turken van hele grote invloed op de Duitse economie met zijn 90 miljoen inwoners.

  Daarom gaat de deur dicht voor de Turken.

  Mehmet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here